کد خبر: ۳۱۲۹۱
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۶
یک مقام ارشد دولتی چین به جرم فساد مالی به حبس ابد محکوم شده است.
دادگاهی در پکن، پایتخت، لیو تینان، معاون سابق کمیسیون توسعه ملی و اصلاحات، عالی‌ترین نهاد برنامه‌ریزی و سیاستگذاری اقتصادی دولتی را در ارتباط با دریافت رشوه به مبلغ شش میلیون دلار مجرم شناخته و به حبس ابد محکوم کرده است.

براساس این گزارش، لیو، که مقامی معادل وزارت در تشکیلات دولتی جمهوری خلق چین داشت، سال گذشته از سمت خود برکنار شد و تحت پیگرد قانونی قرار گرفت. به گزارش منابع خبری، نام شماری از شرکت‌های عمده خارجی، از جمله یک شرکت خودرو سازی ژاپنی ، در ارتباط با اتهامات لیو تینان مطرح شده است.

در چارچوب نظام سیاسی چین، کمیسیون توسعه ملی و اصلاحات از اختیارات وسیعی در سیاستگذاری صنعتی، تایید سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی، رسیدگی و تایید ادغام شرکت‌ها و هدایت فعالیت بخش‌های مختلف اقتصادی برخوردار است. پیش از این، دو تن از مقامات پائین رتبه‌تر این نهاد هم به اتهام فساد محاکمه و محکوم شده بودند.

قاضی دادگاه هنگام صدور حکم لیو تینان گفت که متهم "حقوق و عزت کارگران کشور را زیر پا گذاشته است." تلویزیون دولتی تصویر آّلیو را هنگام قرائت حکم دادگاه نشان داد که به شدت متاثر است و ابراز ندامت می‌کند و دادستان دادگاه نیز گفت که متهم نهایت همکاری را از خود نشان داده و اطلاعات و شواهد لازم را در اختیار دادستانی قرار داده است و به این ترتیب، مستحق تخفیف مجازات است. احتمالا بدون این مداخله، لیو تینان به اعدام محکوم می‌شد.

از زمان اعلام تصمیم شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری چین، برای مبارزه جدی با فساد در تشکیلات حکومتی، لیو تینان ارشدترین مقام دولتی است که به جرم رشوه‌خواری مجازات می‌شود.

شی که همزمان سمت رئیس جمهوری و دبیرکلی حزب حاکم کمونیست چین را در اختیار دارد، هنگام در دست گرفتن قدرت در حدود دو سال پیش، متعهد شد که مبارزه‌ای بی امان را علیه فساد دنبال کند. وی در آن زمان گفت که مصمم است "هم ببرهای عالیرتبه و هم مگس‌های دون‌پایه" را هدف قرار دهد.

حکومت چین همچنان یک نظام تک حزبی است و نظام سیاسی آن کشور با موازین حکومت دموکراتیک فاصله دارد و شی هشدار داده است که ادامه فساد حکومتی می‌تواند باعث از هم گسستن شیرازه امور و تضعیف موقعیت حزب حاکم و نظام حکومتی شود.

از زمان آغاز زمامداری شی جین‌پینگ، روند بازداشت کارکنان فاسد دولت و حزب سرعت گرفته و پیش از این، تعدادی از کارکنان حزبی و دولتی به اتهام فساد مالی و اداری محاکمه و مجازات شده‌اند اما این نخستن بار است که برنامه مبارزه با فساد یکی از مقامات عالیرتبه‌ای هدف قرار می گیرد را که بسیاری از آنان فرزندان یا خویشاوندان شخصیت‌های عمده انقلاب بوده و با عنوان "فرزندان انقلاب" از آنان نام برده می‌شود.

در مورد نیت واقعی رئیس جمهوری چین از اجرای برنامه مبارزه با فساد نظرات متقاوتی ابراز شده است. برخی معتقدند که او واقعا نسبت به فساد دولتی احساس نگرانی می‌کند و آن را عامل نابودی نظام سیاسی بسته این کشور می‌داند در حالیکه برخی دیگر این احتمال را مطرح کرده‌اند که رئیس جمهوری با آگاهی از گستردگی فساد، در نظر دارد از این حربه برای پاکسازی عناصر مخالف یا منتقد خود بهره برداری کند.

اگرچه تعدیلاتی که طی حدود سه دهه اخیر در نگرش اقتصادی دولت چین بروز کرده باعث رشد اقتصادی سریع این کشور شده است، اما به نظر می‌رسد که کندی روند اصلاحات سیاسی زمینه‌ساز مشکلاتی مانند نابرابری چشمگیر اقتصادی و فساد گسترده دولتی شده که حتی در فضای نسبتا بسته این کشور هم گاه اعتراضاتی آشکاری را به همراه آورده است.

هنگام محاکمه لیو تینان، افرادی در برابر دادگاه تجمع کرده و در پلاکاردهایی، نسبت به ناکارآیی و فساد در ادارات محلی و پرداخت نشدن دستمزدهای خود اعتراض داشتند.
منبع: بی بی سی
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین