کد خبر: ۳۱۲۸۲۶
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۴
این پژوهشکده علاوه بر دستاوردهای دیگری که دارد، در حوزه رسانه نیز دارای نشریات تخصصی حقوقی است. از جمله این نشریات میتوان به روزنامه دنیای حقوق، دوهفته نامه پیک اطلاع رسانی حقوق و قانون ایران، فصلنامه علوم حقوقی و فصلنامه دانشنامههای حقوقی اشاره کرد.
 
مرکز پژوهشی دانشنامه های حقوقی علامه به موجب مجوز شماره ۱۰۲۳۵۷ مورخ ۵/۶/۱۳۹۹ به پژوهشکده حقوق و قانون ایران ارتقا یافت.

این مرکز ابتدا در سال ۱۳۹۴ موفق به اخذ موافقت اصولی به مدت دو سال از شورای گسترش وزارت علوم تحقیقات و فناوری شد و سپس در سال ۱۳۹۷ مجوز قطعی شورای مذکور را اخذ کرد. مرکز پژوهشی دانشنامه های حقوقی علامه مرکب از سه گروه مطالعات حقوقی، گروه مطالعات فقهی، گروه مطالعات حقوق جزا بود که پس از اخذ موافقت قطعی و ارائه گزارشی از عملکرد این مرکز پژوهش به معاونت پژوهشی وزارت علوم تقاضای تبدیل وضعیت و ارتقای مرکز با توجه به عملکرد دو ساله آن مطرح شد این تقاضا پس از حدود یکسال بررسی و ارزیابی های متعدد و تشکیل جلسات دفاع در کمیته پژوهش و فناوری و کمیسیون پژوهش و فناوری معاونت پژوهشی وزارت علوم نهایتاً در تاریخ ۵/۶/۱۳۹۹ به تصویب شورای گسترش علوم رسید . پژوهشکده حقوق و قانون ایران (حقآ) با چهار گروه دانشنامه نگاری حقوقی مطالعات حقوق به مضاف، نظریه پردازی و نواندیشی حقوقی  و مطالعات تاثیر اجتماعی قوانین به تصویب شورای گسترش وزارت علوم رسید. همچنین این تغییر در تاریخ 17/10/1399 در وب سایت روزنامه رسمی آگهی شد.

این پژوهشکده در اردیبهشت سال 1399 توسط کارگروه ارزیابی شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان شرکت دانش بنیان تایید صلاحیت شد. تا قبل از این مرکز پژوهشی، هیچ موسسه حقوقی موفق به اخذ این رتبه نشده بود.

بخشی از مهمترین دستاوردهای این پژوهشکده به شرح زیر است:

1- تهیه بیش از ۲ میلیون فیش تحقیقاتی با استفاده از نرم افزار انحصاری مرکز و تشکیل بزرگترین و منحصر به فردترین مجموعه فیشهای تحقیقاتی در حوزه حقوق. به عبارت دیگر، مرکز پژوهشی دانشنامههای حقوقی علامه، بزرگترین بانک فیشهای حقوقی را پیرامون مواد قانون و دانشهای پیرامونی آن جمع آوری کرده است. این پژوهش با همکاری چند صد پژوهشگر حقوق در چندین سال به سرانجام رسیده است و هم اکنون نیز ادامه دارد.

2- طراحی، تحلیل و ساخت نرم افزار انحصاری و اختصاصی حوزه پژوهشی موضوع فعالیت مرکز
3- طراحی سوالات آزمون سردفتری سال ۱۳۹۷، مشتمل بر دروس عربی، احکام و معارف اسلامی، ادبیات فارسی، حقوق مدنی، حقوق تجارت، حقوق جزا، هوش و اطلاعات عمومی. اهمیت این آزمون از آن جهت بود که پس از گذشت ده سال، برای اولین بار آن هم در سطح کشور برگزار شد.
4- انجام دهها پروژه پژوهشی به سفارش وزارت دادگستری برای وزارت مذکور نظیر: گزارش عملکرد قوه قضاییه در سال ۱۳۹۶، نظام مدیریت امور تدوین آیین نامههای قانونی توسط وزارت دادگستری، طراحی ساز و کار بهسازی روابط قوه قضاییه با سایر قوا، توصیفی از قوه قضائیه موجود تا مطلوب از نظر وزارت دادگستری و ...

5- یکی دیگر از موثرترین فعالیتهای این مرکز، انجام پروژه بازنگری و اصلاح قانون ثبت احوال بود که در نهایت منجر به ارائه نسخه بازنگری شده قانون ثبت احوال شد.

6- انجام پژوهشهای متعدد برای سازمانهای گوناگون از جمله: شرکت ملی نفت ایران، ستاد مردمی دیه، معاونت راهبردی قوه قضاییه، وزارت دادگستری، سازمان ثبت احوال و ...

7- ارزیابی و تحلیل پیش نویس لایحه ها، دستورالعملها و آیین نامههای حقوقی نظیر: گزارش پژوهشی ارزیابی پیشنویس آیین نامه اجرایی قانون اصلاح قانون مبارزه با پولشویی از منظر سازگاری درونی و انطباق با اصول حقوقی، گزارش پژوهشی ارزیابی و تحلیل پیشنویس دستورالعمل نظارت و پیگیری حقوق عامه، گزارش پژوهشی ارزیابی پیشنویس لایحه مدیریت تعارض منافع در خدمات عمومی، گزارش پژوهشی ارزیابی پیشنویس لایحه مدیریت تعارض منافع در خدمات عمومی و ...

این پژوهشکده علاوه بر دستاوردهای دیگری که دارد، در حوزه رسانه نیز دارای نشریات تخصصی حقوقی است. از جمله این نشریات میتوان به روزنامه دنیای حقوق، دوهفته نامه پیک اطلاع رسانی حقوق و قانون ایران، فصلنامه علوم حقوقی و فصلنامه دانشنامههای حقوقی اشاره کرد.

لازم به ذکر است که محمد درویش زاده هم اکنون ریاست این پژوهشکده را بر عهده دارد.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین