|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
کد خبر: ۳۱۲۲۱
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۳
با آنکه هنوز تاثیرات رفع تحریم‌ها در بازار سرمایه خودش را نمایان نکرده است اما انتظار در میان فعالان باقی مانده و بر این باور هستند که هنوز وقت باقی است تا دوره‌های بعدی مذاکرات هم برگزار شود و اخبار مربوط به مذاکرات به بازار برسد.
روزنامه آرمان در یادداشتی به قل حمید میرمعینی کارشناس بورس نوشت :
 
بورس با خبرهای مهمی روبه‌روست اما می‌توان گفت که درحال حاضر در بلاتکلیفی است. به جهت آن که خبری که می‌تواند معاملات آن را تحت تاثیر قرار دهد، یعنی لایحه بودجه، هنوز قطعی و مصوب نشده است. به‌رغم آنکه بودجه کشور تدوین شده اما هنوز اعداد و ارقامش به صورت قطعی در مجلس مصوب نشده است. شاید مدت زمانی حدود یک ماه و نیم طول بکشد تا این سیاست‌ها به تصویب برسد و تاثیراتش در بازار سرمایه دیده شود.پس از تصویب مجلس بازار سرمایه تکلیف خودش را با بودجه مشخص  می‌کند و در می‌یابد که در سال آینده برنامه دولت از لحاظ مالی و اقتصادی چیست و چه تاثیری روی شرکت‌های درون بازار سرمایه خواهد گذاشت. توافق هسته‌ای یکی از تاثیرگذارترین عواملی بود که نه‌تنها می‌توانست به لحاظ رفع تحریم‌ها و محدودیت‌ها آینده شرکت‌های بورسی را دگرگون کند بلکه بودجه کشور را هم تحت تاثیر می‌گذاشت، اما با تمدید مذاکرات شاید هنوز نوعی حال انتظار بر بورس حاکم است.

خوش‌بینی‌های لازمی که باید برای فعالان بورس وجود داشته باشد به لحاظ تمدید تحریم‌ها دیگر وجود ندارد. با آنکه هنوز تاثیرات رفع تحریم‌ها در بازار سرمایه خودش را نمایان نکرده است اما انتظار در میان فعالان باقی مانده و بر این باور هستند که هنوز وقت باقی است تا دوره‌های بعدی مذاکرات هم برگزار شود و اخبار مربوط به مذاکرات به بازار برسد. در این میان نباید تاثیر این کاهش قیمت‌ها را هم نادیده گرفت. با توجه به اینکه عمده درآمدهای دولت ما نشات‌گرفته از درآمدهای نفتی است، این کاهش‌ها تاثیرات منفی‌ای در کلیت اقتصاد ما می‌گذارند که به تبع آن شاخص‌های بازار سرمایه را هم منفی می‌کند. اگر کاهش قیمت نفت به همین منوال باقی بماند، آینده اقتصادی کشور به نسبت زمانی که نفت 100 دلار بود روشن نخواهد بود.

همان‌طور که آقای نوبخت هم تاکید کردند سال 94 سال سختی است. شاخص‌های بورسی زودتر از وقوع اتفاقی، وقایع را تحلیل می‌کنند و به زمان حال می‌آورند. پس از آن اثرات آن را روی قیمت‌ها و سودآوری کشورها می‌سنجند و نهایتا  این پیش‌بینی‌ها تبدیل می‌شود به قیمت سهم شرکت‌ها.به همین خاطر با توجه به اخبار و اتفاقات موجود، به نظر نمی‌رسد که تحول خاصی و انرژی مثبتی وجود داشته باشد تا بتواند بازار سرمایه ما را به سمت روند مثبت سوق دهد. درحال حاضر بازار سرمایه پس از اتفاقاتی که پس از تمدید مذاکرات پیش آمد، یک افت 20 تا 30 درصدی در برخی از شرکت‌ها به‌خصوص سهام شرکت‌های خودرویی و بانکی تجربه کرده‌است. این صعود اخیر نقاط حمایتی‌ای بود که بعد از این ریزش‌ها در بازار به وجود آمد. با این صعود مقداری روند حرکتی بازار مثبت شد ولی ادامه‌دار نیست. به دلیل آنکه آن انرژی مثبت برای بالارفتن شاخص وجود ندارد. این صعود تنها به لحاظ تکنیکال اتفاق افتاده و به لحاظ بنیادی اتفاق خوشایند اقتصادی‌ای وجود ندارد.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین