|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۴
کد خبر: ۳۱۲۱۹۰
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۳
نماینده آلمان نیز طی سخنانی به نمایندگی از اعضای اتحادیه اروپایی گفت: اقدام آمریکا در تعارض با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است و اعضای اتحادیه اروپایی به آن رأی منفی خواهند داد و از سایر کشورها نیز می‌خواهند به پیشنهادات آمریکا رأی منفی بدهند.

پس از مخالفت سازمان ملل متحد با تشکیل کمیته تحریم‌های ایران، دولت آمریکا قصد دارد یک بار دیگر با این تصمیم مخالفت کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در شرایطی که ۲ پیشنهاد دولت آمریکا برای درج در قطعنامه برنامه و بودجه سازمان ملل در سال ۲۰۲۱ ناکام ماند منابع خبری گزارش داده‌اند واشنگتن قصد دارد رأی‌گیری دیگری را برای مخالفت با این طرح بودجه برگزار کند.

در نشست کمیته اداری و مالی مجمع عمومی سازمان ملل که چهارشنبه شب به وقت نیویورک برگزار شد، معاون نمایندگی دائم آمریکا دو پیشنهاد را برای درج در قطعنامه برنامه و بودجه این سازمان در سال مالی ۲۰۲۱ مطرح کرد.

یکی از پیشنهادات آمریکا درباره اختصاص بودجه برای ایجاد یک کمیته و یک گروه کارشناسی برای تحریم ایران بود.

کمیته و گروه کارشناسی مورد نظر آمریکا همان گروهی است که قبل از انعقاد برجام و تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت برای نظارت بر اجرای تحریم‌ها علیه ایران تشکیل شده بود. پیشنهاد دوم واشنگتن، کاستن از بودجه اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ بود که در تأیید برجام صادر شده است.

پایگاه خبری بلومبرگ گزارش داده قرار است تا ساعاتی دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل رأی‌گیری دیگری برای تأیید بودجه سازمان ملل و سایر بندهای الحاقی به آن برگزار شود. طبق گزارش این رسانه، آمریکا به این قطعنامه بار دیگر رأی منفی می‌دهد.

طبق این گزارش «کلی کرافت»، نماینده ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد در این جلسه سخنرانی خواهد کرد.

بودجه سازمان ملل در سال‌های گذشته به اتفاق آرا به تصویب رسیده است. دولت آمریکا طی سه سال گذشته، علی‌رغم گلایه‌های دونالد ترامپ مبنی بر اینکه تأمین بخش زیادی از هزینه‌‌های سازمان ملل به عهده آمریکا است، دولت او در سه سال گذشته همواره با قطعنامه بودجه سالانه سازمان ملل موافقت کرده است.

دیپلمات‌ها گفته‌اند مذاکرات بر سر بودجه سازمان ملل امسال نسبت به سال‌های گذشته ابعاد سیاسی بیشتری به خود گرفته و در گفت‌وگوها اجماع حاصل نشد.

آمریکا و رژیم صهیونیستی تنها طرف‌هایی بودند که در جلسه کمیته بودجه به طرح یادشده رأی منفی دادند؛ این در حالی است که ۱۵۱ کشور با برنامه بودجه سازمان ملل موافقت کرده بودند.

علاوه بر عدم اختصاص بودجه برای احیای کمیته تحریم‌ها علیه ایران دلیل دیگر مخالفت آمریکا با این طرح بودجه در نظر گرفتن منابع مالی جهت برگزاری کنفرانس دوربان است. آمریکا گفته به دلیل اینکه در این کنفرانس از اسرائیل انتقاد می‌شود با اختصاص بودجه به آن مخالف است.

کلی کرافت در توئیتر نوشت: «عمیقاً از شکست سازمان ملل متحد در اجرای بازگشت تحریم‌ها علیه ایران متأسفیم. این رژیم از بی‌عملی سازمان ملل برای گسترش نفوذ خشونت‌آمیز خود، دامن زدن به تفرقه‌ها و گسترش تروریسم بیشتر در سراسر منطقه استفاده خواهد کرد. تصمیم‌های اتخاذ شده در این بودجه، توسط این سازمان، پیامدهایی در جهان واقعی دارند.»

در نشست شب گذشته، بعد از ارائه پیشنهاد آمریکا، «اسحاق آل حبیب» سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل و نمایندگان روسیه، آلمان، چین، ونزوئلا، کوبا، نیکاراگوئه و سوریه سخنرانی کردند و ضمن اعلام مخالفت صریح با پیشنهاد آمریکا، از اعضای سازمان خواستند به پیشنهادات آمریکا رأی مخالف بدهند.

اسحاق آل حبیب سفیر و معاون نمایندگی دائم ایران نیز ضمن درخواست رأی‌گیری در مورد پیشنهاد آمریکا، عنوان کرد: فقط طی چند ماه گذشته، آمریکا دو بار در شورای امنیت برای از بین بردن برجام تلاش کرد که هر دو بار نیز با مخالفت جدی اعضای آن مواجه شد و ناکام ماند و پیشنهادهای اخیر آن سومین تلاش آمریکا است.

وی افزود: پیشنهادات آمریکا نه تنها هیچ مبنای قانونی ندارد، بلکه در تعارض مطلق با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و مخالف فاحش منشور سازمان ملل است.

آل حبیب ضمن تأکید بر لزوم مخالفت کشورها با پیشنهاد آمریکا افزود: این اقدام در حمایت از برجام و نیز دفاع از حاکمیت قانون در سازمان ملل ضروری است.

نماینده آلمان نیز طی سخنانی به نمایندگی از اعضای اتحادیه اروپایی گفت: اقدام آمریکا در تعارض با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است و اعضای اتحادیه اروپایی به آن رأی منفی خواهند داد و از سایر کشورها نیز می‌خواهند به پیشنهادات آمریکا رأی منفی بدهند.

نمایندگان روسیه و چین نیز ضمن تشریح اقدامات غیرقانونی آمریکا در خروج از برجام و نیز تلاش‌های ناموفق آن در مقابله با این توافق طی ماه‌های اخیر، پیشنهادات جدید آمریکا را فاقد هرگونه مبنای حقوقی دانسته و ضمن مخالفت با آنها، خواستار مخالفت سایر کشورها شدند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین