|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۱
کد خبر: ۳۱۱۸۱۷
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۸
این بخشی از جنگ روانی است که برخی عناصر امنیتی در جریان سیاسی مطرح می‌کنند. آنها در مورد سردار قاسم سلیمانی هم چنین چیزی می‌گفتند در حالی که ایشان می‌گفتند چنین نظری ندارم این حرکت زننده‌ای بود که توسط برخی بازیگردانان انجام می‌شد.

سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که مجلس شورای اسلامی به دنبال برچیدن روال نامطلوب ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری است، از ایجاد برخی شبهات در رسانه‌ها و فضاهای غیررسمی در مورد مجلس انتقاد کرد.

به گزارش ایسنا، محمدحسین فرهنگی در نشست خبری صبح امروز (شنبه) خود اظهار کرد: شبهاتی در رسانه‌ها و فضاهای غیررسمی در رابطه با اقدامات مجلس شورای اسلامی برای اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری مطرح شده است در حالی که آنچه مجلس شورای اسلامی به دنبالش است برچیدن روال نامطلوب ثبت نام است که شورای نگهبان به صورت کلی با آن موافق است، البته ممکن است در جزییات نظرات مختلفی وجود داشته باشد.

وی اضافه کرد: آنچه مطرح می‌شود این است که اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری برای سال ۱۴۰۰ است؟ بله این اصلاح برای سال ۱۴۰۰ و همه انتخابات بعد از آن است. انگیزه مجلس شورای اسلامی هم این است که شاهد ثبت نام بی‌رویه و نامناسب که گاهی به آبروی نظام آسیب می‌زند، نباشیم. البته مجلس شورای اسلامی از گذشته ورود داشته اما شورای نگهبان عمدتا خودش وارد شده و بعد به این نتیجه رسیده که بهتر است قانونی وجود داشته باشد. لذا مجلس برای تبیین آن وارد شده و تصمیماتی در همین رابطه اتخاذ می‌شود. ممکن است برخی موارد در شورای نگهبان مورد ایراد قرار گیرد. مسلما شورای نگهبان دقت لازم را خواهد داشت و در صورتی که دایره ثبت نام به سمتی خارج از احکام قانون اساسی برود با آن مخالفت خواهد کرد.

فرهنگی یادآور شد: برخی شبهاتی مطرح می‌شود که گویا مجلس شورای اسلامی به دنبال دادن مجوز به نظامیان است، در حالی که این خلاف واقع است. مجوز جدیدی داده نشده این از ابتدای انقلاب وجود داشته است و قانون اساسی نظامیان را منع کرده و نه ما آنها را منع کردیم بلکه فقط افرادی که سوابق مختلف دارند را احصاء کردیم.

سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی یادآور شد: این بخشی از جنگ روانی است که برخی عناصر امنیتی در جریان سیاسی مطرح می‌کنند. آنها در مورد سردار قاسم سلیمانی هم چنین چیزی می‌گفتند در حالی که ایشان می‌گفتند چنین نظری ندارم این حرکت زننده‌ای بود که توسط برخی بازیگردانان انجام می‌شد.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: مجلس شورای اسلامی هرآنچه مبنای قانون اساسی است را پیگیری می‌کند ، ما تحت تاثیر این قبیل بحث‌ها از کارمان منصرف نمی‌شویم. زمانی هم که مصوبه مجلس شورای اسلامی به شورای نگهبان ارسال شد این شورا نظرات خود را بیان می‌کند که آیا این موارد محدود کننده است یا نه. در گذشته شورای نگهبان برداشتش این بود که اختیاراتی در سطح شورای نگهبان وجود دارد و ممکن است تصمیمات ما اختیارات شورا را لغو کند اما بعد از این‌که دیدند اختیارات شورا برای دستگاه مجری (وزارت کشور) لازم‌الاجرا نیست و آنها نمی‌توانند وارد ثبت‌نام‌ها شوند رضایت دادند که مجلس شورای اسلامی این را بررسی کند.

فرهنگی ادامه داد: ما آنچه دنبال می‌کنیم صرفا برای رفع ایراد در زمان ثبت نام است برای ثبت نام در استخدام جزئی برای یک شغل پیش پا افتاده شرایطی وجود دارد لذا امری مثل انتخابات ریاست جمهوری که مدیریت کلان کشور است نمی‌تواند بدون ارائه‌ی مدارک مثبته مناسب باشد و منطق اقتضاء می‌کند که ما این را مبنا قرار دهیم. تجارب مدیریتی و رجال سیاسی و مذهبی که نص قانون اساسی است امیدواریم با تبیین این موارد شاهد ثبت نام‌های بیخود و بیجا نباشیم. این قدم مثبتی است که هدف اصلی طرح است.

وی یادآور شد: این‌که می‌گویند مجلس شورای اسلامی می‌خواهد رقبایی را حذف کند حاشیه‌سازی بی‌موردی است که توسط برخی جریانات سیاسی و رسانه‌ای می‌شود.

فرهنگی اضافه کرد: طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در صورتی که از سوی شورای نگهبان مورد ایراد واقع شود خارج از نوبت در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار می‌گیرد. در شکل‌گیری این طرح هماهنگی‌هایی صورت گرفته و نظر جمعی از اعضای شورای نگهبان اخذ شده است همچنین این طرح پشتوانه‌ای به نام مرکز پژوهش‌ها هم دارد اما آنچه در این طرح اضافه و کم می‌شود موضوعات جدیدی است اجمالا هماهنگی‌هایی شده اما در جزییات آن محل بحث وجود دارد.

سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از نشست خبری خود درباره‌ی طرح شفافیت آرای نمایندگان نیز اظهار کرد: این طرح در روزهای اول مجلس یازدهم اعلام وصول شد و به کمیسیون آیین‌نامه و مرکز پژوهش‌ها ارجاع شد و بحث‌هایی صورت گرفت تا هم بتوانیم شفافیت را داشته باشیم هم مراقبت کنیم که این شفافیت به استقلال مجلس شورای اسلامی و تحت فشار قرار نگرفتن نمایندگان منتهی شود. نهایتا طرح در سامانه بارگذاری شد و پیشنهادات نمایندگان هم اخذ شد ان‌شاءالله بعد از طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری و طرح فولاد در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار می‌گیرد.

وی درباره لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفت: در این لایحه شاهد وابستگی به نفت هستیم و درآمدها نیز خوشبینانه دیده شده است، در حالی که هزینه‌ها اجتناب ناپذیر است و در صورت عدم تحقق درآمدها، کشور دچار مشکل می‌شود. اما این‌که کلیات لایحه بودجه تصویب می‌شود یا نه؟ نظرات مختلف است. در صورتی که کلیات رد شود به دولت ارجاع داده خواهد شد و دولت دو هفته فرصت دارد آن را بازگرداند که در این صورت مستقیما به صحن می‌رود.

سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی یادآور شد: نظر دومی که در روزهای اخیر طرفداران بیشتری پیدا کرده این است که لایحه در مجلس شورای اسلامی اصلاح شود از جمله راهکارها نیز تصویب بودجه دوسقفی است که هم نظر دولت را تامین کند و هم نظر مجلس شورای اسلامی را. در واقع ما براساس واقعیات، بودجه را تصویب خواهیم کرد و در صورت کسب درآمد بیشتر احکامی را می‌بینیم که در صورت تحقق تا یک سقف مشخص به چه شکل توزیع شود این نظر الان در مجلس قوی‌تر است و رییس کمیسیون تلفیق هم چنین نظری دارد اما نهایتا بستگی به رای کمیسیون تلفیق و مجلس شورای اسلامی دارد.

فرهنگی در پاسخ به سوال دیگری درباره‌ اخذ مجوزهایی از ستاد کرونا توسط مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: در مورد تشکیل جلسات در جاهای مختلف و اوراقی که در صحن پخش می‌شد و چند دست تا زمان ارائه به هیات رییسه و شمارش آرا می‌چرخید و در معرض شیوع ویروس کرونا بود مجوزی از ستاد کرونا گرفته شد.

وی درباره‌ی مصوبه طرح مالیات بر خانه‌های تصریح کرد: پیش بینی‌هایی در این مصوبه صورت گرفته که مکانیسم‌هایی برای اعمال فشار به کسانی که مسکن دارند وجود داشته باشد و ضمانت اجرایی حذف. ولی این که در اجرا چه می‌شود به هر حال برخی نگرانی‌ها وجود دارد که اجرایی نشود. البته در مورد هر قانونی که در مجلس شورای اسلامی تصویب می‌شود همیشه نگرانی هست که آیا به درستی اجرا می‌شود یا خیر.

سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی درباره مصوبه اقدام راهبردی برای مقابله با تحریم های امریکا نیز گفت: دولت چه در زمان تصویب و چه بعد از آن مخالفت‌هایی با این مصوبه داشت اما نهایتا گفت که آن را اجرا می‌کنیم. البته هنوز زمان اجرای آن نرسیده اما هم طرف‌های خارجی و هم مسئولان داخلی اجرایی باید توجه داشته باشند بعد از انقضای مدت ما به طور روشن اقدامات خود را در بحث هسته‌ای انجام خواهیم داد. مسئولان کشورهای اروپایی و آمریکایی باید خودشان تصمیم بگیرند در دوره قبل مسئولان اجرایی ما برخلاف برجام که باید تعهدات به طور تدریج انجام می‌شد آن را سریعا انجام دادند اما در این دوره باید منتظر باشند اقدامات عملی آنها در بحث تسهیل برخی مبادلات انجام شود و مشکلات رفع شود و بعد نسبت به اجرای تعهدات اقدام شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین