کد خبر: ۳۰۹۰۷
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۴
تداوم مذاکرات تا 7 ماه دیگر ضمن اینکه روند کنونی را در پیگیری رشد محسوس اقتصادی دنبال می‌کند، فرصت بهتری برای برملا شدن ظرفیت‌های اقتصادی واقعی کشور را نیز پدید می‌آورد.
حلقه مفقوده تحلیل در بازار سهام
 بازدهی 75 روزه پاییزی بورس تهران در حالی دیروز به صفر نزدیک شد که سود از ابتدای پاییز تا زمان تمدید مذاکرات هسته‌ای در سوم آذر به حدود 7 درصد رسیده بود، اما به تدریج بعد از نشست آذر ماه این سود تخلیه شد. دیروز در اولین روز کاری هفته با وجود نوسان 18 واحدی دقایق ابتدایی معاملات، شاخص کل روند ریزشی 2 هفته‌ای خود را ادامه داد و با 148 واحد کاهش تا 71 هزار و 712 واحد افت کرد. ارزش و حجم معاملات نیز دیروز نسبت به روز چهارشنبه هفته قبل به ترتیب با 19 و 12 درصد کاهش روبه‌رو‌ شده، به‌طوری که ارزش معاملات روزانه تا 141 میلیارد تومان افت کرد. حجم معاملات هم به 601 میلیون سهم کاهش یافت. در این بین برآیند نیروها و عوامل حمایتی در مقابل تهدیدهای موجود در بورس مسیر توام با خوش‌بینی‌های پاییزی بازار را خنثی کرد. در این میان بازار ارز با رشد حداقل 3/3 درصدی توجه بیشتری را به خود جلب کرده است.

این در حالی است که پیشنهاد حداقل 22درصدی نرخ سود سپرده در بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری همچنان تکیه‌گاه برخی از سرمایه‌گذاران کم‌ریسک است. به علاوه خبر افزایش نرخ رشد اقتصادی 3 درصدی تا پایان سال نیز می‌تواند در مقابل شرایط فعلی رشد بهتری را به بازار نوید بدهد. از طرفی تداوم مذاکرات در حالی از سوی سهامداران هیجانی همچنان اتفاقی مثبت تلقی نمی‌شود و در کوران خرید و فروش‌های هیجانی دید بلند‌مدت خود را در بازار سرمایه قربانی برخی تحلیل‌های سطحی می‌کنند که برداشت کارشناسان بازار از اتفاقات اخیر مثبت است.

تداوم مذاکرات تا 7 ماه دیگر ضمن اینکه روند کنونی را در پیگیری رشد محسوس اقتصادی دنبال می‌کند، فرصت بهتری برای برملا شدن ظرفیت‌های اقتصادی واقعی کشور را نیز پدید می‌آورد. کارشناسان معتقدند انتظار برای سودآوری بورس در سال 93 حداکثر 10 تا 30 درصد بالاتر از تورم متوسط سالانه پیش‌بینی شده و نباید مانند شرایط غیرمنطقی بورس در سال 92 انتظار بازدهی 130 درصدی داشت؛ اتفاقی بی‌سابقه که در اثر تجدید ارزیابی دارایی‌های شرکت‌های بورسی به دلیل افزایش 3 برابری نرخ ارز اتفاق افتاده بود. بر این اساس روند مذاکرات همچنان مثبت ارزیابی می‌شود و نشانه‌های بهبود مناسبات بین‌المللی در شرکت‌های بورسی نیز به مرور قابل دیدن است.

دیروز در حالی «فارس» قدرتمندترین نماد تاثیرگذار بورسی در بین پتروشیمی‌ها همچنان دستخوش ریزش قیمت‌ها بود که غول خودروساز کشور موفق به بستن قراردادهای همکاری با طرف فرانسوی شده است. دیروز مدیرعامل ایران‌خودرو از پذیرش قرارداد «جوینت‌ونچر» با ایران از سوی پژو خبر داد و گفت: قرارداد جدید با طراحان خودرو فرانسه به امضا رسید و به زودی طراحان آلمانی و فرانسوی مشغول به کار می‌شوند. تحرک عمده سهامداران در این سهم با مشارکت فعال حقیقی‌ها همراه بود.

در بین پتروشیمی‌ها که همچنان نگرانی‌هایی از افت بهای نفت در آنها موج می‌زند باید به سخنان وزیر نفت اهمیت داد که اعلام کرده به شرط قطع نشدن گاز پتروشیمی‌ها در زمستان، اهداف صادراتی 12 میلیارد دلاری در دستور کار است.

معاون وزیر نفت با اشاره به صدور 6 میلیارد دلار پتروشیمی از ایران در سال ‌جاری، اعلام کرد: کاهش قیمت جهانی نفت روی صادرات محصولات پتروشیمی‌ها با سوخت مایع تاثیرگذار است.
عباس شعری‌مقدم به خبرگزاری‌ها درباره آخرین وضعیت صادرات محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های پلیمری ایران در سال جاری گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 6میلیارد دلار انواع محصول پتروشیمی توسط ایران به بازارهای جهانی صادر شده است. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال‌جاری درآمدهای ایران از محل صادرات محصولات پتروشیمی و پلیمری به حدود 12 میلیارد دلار افزایش یابد، تصریح کرد: تحقق اهداف صادرات محصولات پتروشیمی در گرو تامین کامل گاز مجتمع‌های پتروشیمی به ویژه در فصل زمستان است.

این سخنان در حالی از سوی وی مطرح می‌شود که مقامات آگاه در این صنعت از فروش سالانه 12 میلیارد دلار ارز توسط پتروشیمی‌ها در بازار داخلی نیز خبر داده‌اند. این روند که همواره تامین‌کننده ارز بازار نیز بوده، امکان بهتری برای تاثیر‌گذاری بر افزایش عرضه و کنترل قیمت ارز هم هست.

 سهامداران به فصل توزیع نقدی سود نزدیک می‌شوند
دراین بین مدیر ناشران شرکت بورس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» از فرصت‌های موجود در بازار سخن گفت. به گفته روح‌الله‌حسینی‌مقدم اتفاقات مثبت هم در عرصه سیاسی و هم در عرصه اقتصادی کم نیست. در هر حوزه هم در حوزه‌های خرد و هم در حوزه‌های کلان صنعت، شرایط مثبت وجود دارد. در این میان اگرچه شرایط نسبت به 8 ماه گذشته روند بهتری دارد، اما هیجان در قیمت سهام نرخ‌ها را متاسفانه به سطح 8 ماه قبل سوق داده است. در این میان باید در گذر ازاین وضعیت به شرایط پیش رو نیز نظر داشت. حسینی‌مقدم با اشاره به ماه‌های پایانی سال و فرصت 3 ماهه برای بستن صورت‌های مالی برخی شرکت‌ها گفت: فراموش نکنیم که سهام با تقسیم سود (DPS) روبه‌رو‌ هستند. وضعیت پوشش سود تخصیص یافته به هر سهم در ماه‌های آینده پتانسیل‌های بهبود سهام را بیشتر کرده و امکان حفظ نقدینگی در بازار سهام را بیشتر می‌کند.

در عین حال شرکت‌ها و صنایعی که در 6 یا 9 ماه اول سال شرایط عادی خود را سپری کرده‌اند، در 3 ماهه چهارم بهره‌برداری از منابع و سرمایه‌گذاری‌ها را پیش رو خواهند داشت.پروژه‌های عمرانی برخی شرکت‌ها را می‌توان در این بخش جست‌وجو کرد. به گفته وی صنایعی مانند سیمانی‌ها و فولادی‌ها همچنان جذاب هستند، ضمن اینکه در بخش متغیرهای کلان اقتصادی همچنان بازار منتظر نشانه‌هایی از کاهش نرخ بهره بانکی است، اگرچه سیاستگذاران پولی کشور، هنوز به این جمع‌بندی نرسیده‌اند که از میزان نرخ بهره بکاهند، اما روند کنترلی تورم در سال 93 انتظار برای افت نرخ بهره را بیشتر کرده است. داده‌‌ها نشان می‌دهند که بازار سرمایه نسبت به بازارهای رقیب، جذابیت بیشتری برای جذب نقدینگی‌های آزاد شده از بانک‌ها دارد. بازارهای ارز و سکه و طلا از چشم‌انداز مثبتی برای جذب نقدینگی برخوردار نیستند. از این رو سیگنال‌های بورس می‌تواند در این راستا منشأ اثرات مثبت‌تری باشد.
به گفته وی، شرکت‌های بورسی برنامه‌ها و گزارش‌های قابل قبولی در گزارش‌های خود ارائه داده‌اند. مراودات شرکت‌های بورسی با طرف قراردادهای خارجی وارد فاز جدی‌تری شده که در حداقل سال‌های اخیر کم‌سابقه بوده است. شرکت‌های داروسازی در این راستا راحت‌تر مذاکره می‌کنند. سیمانی‌ها قدرت چانه‌زنی بهتری یافته‌اند و تقریبا کمتر شرکتی را می‌توان یافت که ارتباطات گسترده‌تری را با شرکت‌های خارجی مرتبط با صنعت ایجاد نکرده باشد. این روند می‌تواند به بهبود شرایط کمک کند و دید بلند‌مدت را در سهامداران تقویت کند.

 گزارش بازار شنبه
دیروز همچنان مهم‌ترین‌ نقش را در تاثیر‌گذاری بر شاخص، نماد «فارس» بر عهده داشت. این نماد دیروز هم در اولین روز هفته 72 واحد از شاخص را کاهش داد. تاپیکو نیز در میان نمادهای قرمز رنگ بازار در کنار بانک تجارت به ترتیب 34 واحد و 16 واحد از شاخص کاستند. در این میان نمادهای «فولاد»، «وپاسار»، «خودرو» و «وصندوق» به تاثیر مثبت به ترتیب 40 واحد، 35 واحد، 21 واحد و 20 واحد به بالارفتن شاخص کمک و از ریزش بیشتر آن جلوگیری کردند.
در بازار دیروز «بترانس» 4 درصد افزایش قیمت داشت و بیشترین افزایش را از آن خود کرد. بیشترین تقاضا نیز به همین نماد اختصاص یافت، دیروز اما نمادهای خودرویی بیشترین افزایش را در ارزش و حجم معاملات به خود اختصاص دادند. نماد «خودرو» دیروز 67میلیارد ریال معامله شد تا در صدر بیشترین افزایش ارزش معامله بنشیند. نماد «خپارس» هم در راس بیشترین حجم معامله‌ها با مبادله 68 میلیون سهم، بالاترین رتبه را داشت. در این میان نماد «فولاد» با در اختیار داشتن ارزش بازاری در حدود 1850 میلیارد ریال، بهترین موقعیت را در بازار سهام به خود اختصاص داد.

منبع: دنیای اقتصاد



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین