|
|
امروز: جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۹
کد خبر: ۳۰۵۲۸
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۷
با تلاش اصلاح‌طلبان مجلس آینده باید برآیند تمام نگاه‌ها سیاسی و مطالباتی باشد که در کشور ما وجود دارد.
روزنامه آرمان در یادداشتی به قلم منصوره آذری فعال سیاسی اصلاح طلب نوشت:
 
با توجه به توافق صورت‌گرفته، تمام اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده شرکت خواهند کرد و به هیچ عنوان سخنی از عدم حضور و یا بی‌تفاوتی درباره انتخابات مجلس در میان این جریان سیاسی، تاکنون مطرح نشده و نخواهد شد. اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۲ رویه‌ای را پیش گرفتند که موجب تغییر فضای سیاسی کشور و نوع رویکرد مدیریتی در کشور و همینطور بهبود شرایط داخلی و خارجی شد. این حرکت اکنون نیز با اجماع و ائتلاف حداکثری برای انتخابات آینده ادامه خواهد یافت. با توجه به این موضوع که انتخابات مجلس، پیچیدگی‌های خاص خود را دارد، این ائتلاف، ائتلاف گسترده‌تری در مقایسه به انتخابات ۹۲ خواهد بود. یکی از دلایل حضور جدی اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده این است که مجلسی شکل بگیرد که بتواند با دولت تعامل منطقی‌تری داشته باشد چرا که پس از روی کارآمدن دولت یازدهم برخی نمایندگان بیشترین سنگ‌اندازی‌ها را در برابر دولت منتخب ملت داشته‌اند.

بنابراین با تلاش اصلاح‌طلبان مجلس آینده باید برآیند تمام نگاه‌ها سیاسی و مطالباتی باشد که در کشور ما وجود دارد. باید زمینه‌ای فراهم شود تا شاهد مشارکت حداکثری مردم در این انتخابات باشیم و این حضور هم، رقم نخواهد خورد مگر اینکه زمینه‌ یک انتخابات پرشور در کشور فراهم شود و تمام جریان‌هایی که معتقد به نظام و مدافع منافع ملی کشور هستند در آن حضور یابند؛ بخشی از تلاش اصلاح‌طلبان نیز در تحقق این مساله است. همراهی و هماهنگی میان گروه‌های مختلف اصلاح‌طلب از قبیل شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در انتخابات ۹۲ و نقش محوری آقای خاتمی از عوامل پیروزی حسن روحانی بود. در انتخابات پیش‌رو اگر با همین شیوه و ترکیب، اصلاح‌طلبان برنامه‌ریزی کنند، می‌توانند مجلس را به سمت اهداف ذکرشده پیش برند. در شرایط فعلی مرزی میان اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان وجود ندارد. طیف اصلاح‌طلب و اعتدال‌گرا در یک قالب و مجموعه هستند و اگر مبنا، همانند انتخابات ۹۲ بر اجماع این دو گروه سیاسی قرار گیرد، در انتخابات آینده نیز چنین ائتلافی وجود خواهد داشت. چنانچه هدف اصلاح‌طلبان حمایت از دولت روحانی باشد، با توجه به برنامه‌های این دولت درخصوص سیاست‌های داخلی و خارجی که مورد توافق و حمایت اصلاح‌طلبان است قطعا با دولت تدبیر همگام خواهد شد و به دولت برای حل مشکلات برآمده از دولت نهم و دهم کمک خواهد کرد؛ این همراهی، همکاری مجلس با یک فرد نیست بلکه همسو بودن مجلس با یک نگاه و رویکردی است که هدف آن حل مشکلات مردم و بازگشت به مسیر اصلی است. اصلاح‌طلبان به هیچ‌وجه به دنبال این نیستند که فقط یک جریان سیاسی بر مجلس تسلط یابد چرا که تنها مجلسی می‌تواند از دیدگاه امام خمینی(ره) «در راس امور» باشد که برآیند آرای مختلف موجود در مجلس باشد و نمایندگان هریک از این دیدگاه‌ها، نیز باید مطالبات موکلین خود را در مجلس آینده پیگیری کنند.

از سوی دیگر، حضور زنان در انتخابات هیچ محدودیت قانونی درکشور ما ندارد و قانون در مورد مشارکت زنان چه به‌عنوان انتخاب‌کننده و چه به‌عنوان انتخاب‌شونده حقی برابر با مردان نظر گرفته است. یکی از نقاط قوت و مورد مباهات زنان ایران این است که قانون یک نگاه یکسان نسبت به آنها در این ارتباط داشته است. نکته‌ دیگر این است که حضور کمی و کیفی زنان در انتخابات به عنوان یک اصل، مورد توافق تمام جریان‌های اصلاح‌طلب قرار گرفته است. بنابراین باید تهمیداتی برای مشارکت فعال زنان فراهم شود، در این صورت می‌توان در آینده شاهد حضور موثرتر و جدی‌تر خانم‌ها در فهرست‌های انتخاباتی مجلس دهم بود. تجربه نشان داده که افزایش مشارکت سیاسی زنان امری نیست که ‌خودبه‌خود اتفاق بیفتد. اینکه فقط در شعار مطرح شود که زنان باید حضور کمی و کیفی بیشتری در مجلس آینده داشته باشند موثر هست اما کافی نیست. باید دید این جریان سیاسی چه تمهیداتی برای تحقق این شعار مدنظر قرار خواهد داد و به‌خصوص زنان اصلاح‌طلب در این انتخابات چه برنامه‌هایی را برای پیشبرد و تحقق این هدف در نظر دارند.



نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۱
رضا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۷:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
0
0
سنگ اندازي؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین