|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۶
کد خبر: ۳۰۲۸۵۱
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۸

سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان در سخنان امروز خود به مناسبت عاشورای حسینی، در ابتدا این روز را به امت اسلامی و شیعیان و تمامی انسان‌های آزاده جهان تسلیت گفت و گفت که طبق معمول هرساله با ملاک قرار دادن حوادث آن روز کربلا، به مسائل امروز خواهد پرداخت.

او گفت که هر ساله این روزها خیابان‌های لبنان مملوء از محبین اهل بیت و عزادارن بوده اما امروزه به علت ویروسی که کل جهان را در بر گرفته خیابان‌ها خالی است و از خداوند می‌خواهیم تا خطر این ویروس را از تمامی ملت‌ها برطرف کند.

مسائل منطقه‌ای

دبیرکل حزب الله لبنان سپس وارد مسائل منطقه‌ای شد و در یک مقدمه کوتاه گفت هنگامی که فرد در برابر اشغالگران و مهاجمان قرار می‌گیرد یا یک راه‌حل ذلیلانه را می‌پذیرد یا جنگی که بر او تحمیل شده را قبول می‌کند و به طور قطع مکتب کربلا پیام روشن و واضحی دارد که می‌گوید: «ملعون ابن ملعون مرا میان ذلت و شمشیرکشی مخیر کرده است و هیئات از این اینکه زیر بار ذلت برویم.»

سید نصرالله افزود: «در نبرد امروز منطقه دو موضع روشن در جنگ میان حق و باطل وجود دارد. در ابتدا فلسطین اشغالی است. اسرائیلی که از سال ۱۹۴۸ این سرزمین را علاوه بر جولان و مزارع شبعا و بلندی‌های کفرشوما را اشغال کرده است. این جبهه باطل است و تردیدی در آن نیست. حق فلسطینی‌هاست که از بحر تا نهر کشور خود را تشکیل دهند و حق مردم سوریه و لبنان است که اراضی خود را بازپس گیرند. ما در حزب‌الله لبنان و مقاومت اسلامی در روز دهم محرم بر التزام قاطع خود برای دشمنی با این رژیم تأکید می‌کنیم و اگر تمامی جهان رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسند ما به رسمیت نخواهیم شناخت.»

دبیرکل حزب‌الله تأکید کرد که این جنبش در کنار هر گروه و فردی است که بخواهد با رژیم صهیونیستی مبارزه کند و مردم منطقه به دنبال زندگی همراه با عزت و مقابله با هیمنه آمریکا هستند.

او دولت آمریکا را جبهه باطلی دانست که خواهان سیطره و تسلط بر کشورهاست و به دنبال تاراج نفت و گاز و اموال منطقه است.

به گفته وی هنگامی که به مظاهر دشمنی و تجاوزات آمریکا در منطقه نگاه می‌کنیم و سیاست‌های این کشور برای به زانو در آوردن ملت‌ها را نگاه می‌کنیم می‌توانیم موضوع فلسطین را مثال بزنیم یا جنگ شش ساله یمن را و محاصره سوریه و قانون سزار و اشغالگری مستقیم آمریکا در شرق فرات و تاراج نفت سوریه را یادآور شویم. یا حمایت واشنگتن از سیاست سرکوب در بحرین و تلاش برای تسلط بر عراق را می‌بینیم و بیش از همه این‌ها مظهر تجاوزگری آمریکا را می‌توان در دشمنی بی پایان با ایران مشاهده کرد.

سید حسن نصرالله در ادامه گفت که در برابر این تجاوزگری‌ها راهی جز این نداریم که بگوییم در جبهه حق قرار می‌گیریم و در برابر باطل بودن آمریکا می‌ایستیم.

او تأکید کرد: «همان‌گونه که در طول سال‌های گذشته در لبنان پیروز شدیم و مجادهین در یمن پیروز شده‌اند و همانگونه که عراق و سوریه بر داعش غلبه کرده و ایران در تمامی سال‌های جنگ و فشار ایستادگی کرده است. آینده این درگیری و جنگ در فلسطین و منطقه پیروزی برای حق است. یکی از نشانه‌های پیروزی این که محور مقاومت وارد جنگی جهان شمول و فراگیر شد و پیروز در آن بیرون آمد.»

دبیرکل حزب‌الله لبنان سپس به مسأله سازش و عادی‌سازی روابط کشورهای با رژیم اسرائیل پرداخت و گفت که امارات با این کار خود به جهان عرب خیانت کرد.

او با محکوم کردن اقدام ابوظبی گفت که اماراتی‌ها چیزی که پنهان بود را عیان کردند، اما اسرائیلی‌ها مانع آبروریزی آن‌ها نشدند و گفتند که در قبال سازش حاضر به توقف طرح اشغال کرانه باختری نیستند.

نصرالله گفت که اسرائیل با فروش جنگنده اف-۳۵ به امارات مخالفت کرد، چرا که به هیچ یک از ملت‌های منطقه اطمینان ندارد و تلاش دارد با برتری نظامی، موجودیت خود را تضمین کند، بنابراین اماراتی ها در قبال خواری و ذلت و اهانت، حاضر به صلح (سازش) شدند و کاری که امارات کرد یک خدمت مجانی برای ترامپ و نتانیاهو بود و باید این موضع را محکوم کنیم.

 

مسائل داخلی

دبیرکل حزب‌الله لبنان سپس به مسائل داخلی این کشور پرداخت و در خصوص تشکیل دولت سخن راند و گفت که امیدوار است فراکسیون‌های پارلمانی لبنان فردا (دوشنبه) نامزد تشکیل کابینه را معرفی کنند . لبنان به نخست‌وزیری نیاز دارد که بتوناد وضعیت اقتصادی و زندگی مردم را بهبود بخشیده و ضمن بازسازی، دست به اصلاحات بزند.

او سپس گفت که طرف‌‌های داخلی و خارجی مدام از لزوم تحقق خواسته‌های مردم سخن می‌گویند و این سخن حقی است، اما باید ما روشن و واضح سخن بگوییم چرا که در این مسأله یک مغالطه سیاسی نهفته است. چه بسا که افرادی از خارج یا داخل بیایند و مطالبی را مطرح کنند و بگویند که این سخن مردم است.

نصرالله گفت باید این مسأله روشن شود و همه متفق‌القول هستند که هر دولت و حکومت و پارلمانی باید آرزوها و خواسته‌های مردم را محقق کند، اما جمعیت لبنان پنج میلیون نفر است و از کجا باید خواسته مردم لبنان را تشخیص داد؟ آیا می‌توان با تظاهرات این مسأله را فهمید؟ اگر هزار نفر به خیابان آمدند آیا حرف آن‌ها خواسته مردم است، ده هزار نفر آمدند چه؟ و باید بر یک ملاکی توافق شود و پس از آن حکومت و جامعه جهانی باید به خواسته مردم احترام بگذارد. آیا می‌توان به همه‌پرسی اعتماد کرد و رأی‌گیری انجام داد؟ آیا انتخابات پارلمانی نیاز است تا موضع مردم مشخص شود؟ هر آن‌چه می‌خواهید، ما حاضر به انجامش هستیم، اما باید این مسأله برای همیشه مشخص شود تا دیگر کسی نتواند خواسته خود را به نام مردم جلوه دهد.


منبع: فارس
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین