کد خبر: ۳۰۰۳۴۵
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۴

رئیس دفتر سیاسی حماس در گفت‌وگو با وبگاهی قطری از رد پیشنهاد 15 میلیارد دلاری در مقابل خلع سلاح مقاومت فلسطین خبر داد.

به گزارش فارس، «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس در گفت‌وگویی با وبگاه قطری «لوسیل» برای اولین بار از پیشنهادی که دو ماه پیش به این جنبش شده، پرده برداشت.

وی گفت: دو ماه پیش برخی طرف‌ها که می‌دانیم از سوی قدرت‌‌های بزرگ فرستاده شده بودند، نزد ما آمدند و پروژه‌های جدید در نوار غزه به ارزش تقریبی ۱۵ میلیارد دلار به ما پیشنهاد کردند به نحوی که شامل ساخت فرودگاه، بندر و غیره می‌شود. این پیشنهاد را از طریق میانجی‌ها به ما منتقل کردند.

هنیه ادامه داد، اما در مقابل باید شاخه نظامی گروه‌های مقاومت منحل و آنها در نیروهای پلیس ادغام می‌شدند و سلاح مقاومت بویژه سلاح‌های سنگین و موشک‌هایی که تل‌آویو و فراتر از تل‌آویو را می‌توانند، هدف بگیرند، گرفته می‌شد. همچنین باید نوار غزه به صورت جداگانه اداره می‎شد؛ آنها پایان موجودیت مقاومت را می‌‌خواستند.

رئیس دفتر سیاسی حماس تصریح کرد، طبیعتا این پیشنهاد رد شد زیرا امکان پذیرش پروژه‌هایی که شرط آن شانه‌خالی کردن از فلسطین، مقاومت، قدس و ملت فلسطین در کرانه باختری است، وجود ندارد.

وی تأکید کرد: ما خواهان شکست محاصره غزه هستیم، بندر و اجرای پروژه در غزه را به عنوان یک حق می‌خواهیم نه در مقابل اصول سیاسی یا خلع سلاح.

رئیس دفتر سیاسی حماس در ادامه به اختلافات موجود میان فتح و حماس پرداخت و گفت که حماس همواره به پایان این اختلافات تمایل داشته است . امروز وجود موضوعات سرنوشت‌سازی مانند «معامله قرن» و طرح اشغال سی درصد از کرانه باختری پایان این اختلافات و تقویت وحدت موضع فلسطینی را می‌طلبد.

هنیه در ادامه به کنفرانس مطبوعاتی مشترک میان فتح و حماس و قصد این دو جنبش برای برگزاری جشنواره مشترک در نوار غزه اشاره کرد و گفت، اکنون بر اساس سه راهبرد عمل می‌شود؛ از بین بردن شک و ظن‌های بوجود آمده طی چهارده سال اختلاف با فتح، اعتمادسازی و مقابله با چالش‌های به وجود آمده از سوی دشمن صهیونیستی و توافق بر یک برنامه سیاسی واحد.

هنیه از تغییر سیاست برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در قبال حماس طی دو تا سه سال گذشته و هجمه رسانه‌ای به حماس ابراز تأسف کرد و به بازداشت شصت فلسطینی در عربستان سعودی نیز پرداخت. وی گفت که پیام‌هایی برای شاه سعودی فرستاده شده اما پاسخی دریافت نشده است.

وی در پاسخ به سوال آخر مبنی بر اینکه انتخابات آمریکا چه تأثیری بر روی مسأله فلسطین خواهد گذاشت، گفت، شکی نیست که راهبرد «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور فعلی آمریکا تشویقی برای طرح‌های مربوط به مسأله فلسطین و منطقه مانند معامله قرن بود و این راهبرد بر سه اصل استوار بود: نابودی مسأله فلسطین، ایجاد ائتلافی منطقه‌ای که اسرائیل بخشی از آن باشد و جلوگیری از ایجاد کشور فلسطین با حاکمیت کامل در مرزهای ۱۹۶۷.

هنیه افزود، اگر در این انتخابات تغییری در کاخ سفید رخ دهد تأثیر زیادی بر معامله قرن، طرح اشغال کرانه باختری، بحران کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس به وجود خواهد آمد و امکان صحبت دوباره از آشتی، آرام کردن نبرد و «پرونده ایران و توافق هسته‌ای» وجود دارد و می‌توان گفت، در صورتی که یک رئیس‌جمهور دموکرات در آمریکا روی کار بیاید امکان بازگشت گفت‌وگو با ایران وجود دارد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین