کد خبر: ۳۰۰۲۷۹
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۵

تازه‌ترین نظرسنجی رهبری جهان نشان می‌دهد که آلمان برای سومین سال متوالی تحسین برانگیزترین کشور جهان است و آمریکا، چین و روسیه برای به دست آوردن جایگاه دوم رقابت تنگاتنگی با یکدیگر دارند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، این نظرسنجی سالانه که توسط پایگاه نظرسنجی گالوپ صورت گرفته، شک و تردیدهای بیشتری را در رابطه با ادعای مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا به وجود می‌آورد؛ ادعایی مبنی بر اینکه آمریکا موقعیت کاملا مناسبی برای رهبری جهان آزاد در یک رقابت ایدئولوژیک جدید با حزب کمونیست چین دارد.

درصد تایید جهانی آمریکا در نظرسنجی سال ۲۰۱۹ میلادی ۳۳ درصد بود که تنها یک درصد از چین و سه درصد از روسیه بیشتر بود. در حالی که آلمان از این سه کشور با یک اختلاف زیاد و با کسب یک تایید ۴۴ درصدی پیشی گرفته است.

این نظرسنجی از یک هزار فرد بزرگسال در هر یک از ۱۳۵ کشور جهان در سال ۲۰۱۹ میلادی پیش از شیوع ویروس کرونا صورت گرفت. رتبه جهانی واشنگتن ممکن است در سایه سوء مدیریتش در مبارزه با شیوع ویروس کرونا که باعث شده این کشور یکی از بدترین کانون‌های این بیماری باشد، بیشتر هم خدشه‌دار شده باشد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بارها ادعا کرده که کشورش را مجددا به یک کشور قابل احترام در جهان تبدیل کرده اما آمار این نظرسنجی خلاف این ادعا را نشان می‌دهد. آمریکا در تمامی سال‌های روی کار بودن دولت باراک اوباما بجز یک مورد در سال ۲۰۱۱ میلادی تحسین برانگیزترین کشور جهان بود اما پس از روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ فورا محبوبیتش ۱۸ درصد کاهش یافت و پس از آن با کمی بهبود میزان محبوبیتش به بالای ۳۰ درصد رسید.

محمد یونس، سردبیر گالوپ گفت: هنگامی که تازه‌ترین نتایج این گزارش را درباره چگونگی امتیازدهی جهان به رهبری قدرت‌های بزرگ را می‌خوانید، متوجه می‌شوید که رهبرانی که با بیشترین یقین و اطمینان عمل کرده‌اند، بالاترین رتبه را دریافت کرده‌اند.

وی افزود: آنگلا مرکل، صدراعظم دیرینه آلمان خواه عاشقش باشید خواه از او متنفر باشید، یکی از قابل پیش‌بینی‌ترین رهبران در بلاتکلیف‌ترین و نامشخص‌ترین دوران‌ها در نظم اروپا و جهان است.

یونس تصریح کرد: ویروس کرونا می‌تواند خیلی بیشتر جایگاه و وجهه آمریکا را خراب کند. همزمان با اینکه جهان شاهد تقلای ایالت‌ها و دولت فدرال آمریکا برای کنترل کردن شمار مبتلایان به ویروس کروناست، تصویر رهبری آمریکا ممکن است به طور جدی لطمه ببیند.

تایید رهبری آمریکا در بین متحدان سنتی‌اش در اروپا به پایین‌ترین حد خود رسیده به طوری که ۶۱ درصد عملکرد آمریکا را تایید نمی‌کنند و تنها ۲۴ درصد عملکرد این کشور را تایید می‌کنند. در بریتانیا ۶۵ درصد رهبری آمریکا را تایید نمی‌کنند و تنها ۲۵ درصد آن را تایید می‌کنند و در فرانسه نیز آمار مشابه بریتانیا است. اما در آلمان اوضاع آمریکا حتی بدتر است به طوری که ۷۸ درصد رهبری این کشور را تایید نمی‌کنند و تنها ۱۲ درصد رهبری این کشور را تایید می‌کنند.

در استرالیا نیز شک و تردیدهای عمیقی درباره آمریکا وجود دارد به طوری که ۶۷ درصد رهبری این کشور را تایید نمی‌کنند و تنها ۲۳ درصد آن را تایید می‌کنند.

تنها قاره‌ای که آمریکا تصویر کلی مثبت خود را در آن حفظ کرده آفریقاست، جایی که ۵۲ درصد رهبری آمریکا را تایید می‌کنند اما این آمار اختلاف بسیاری با ۸۵ درصد تاییدی دارد که آفریقایی‌ها در سال ۲۰۰۹ میلادی پس از انتخاب باراک اوباما به آمریکا داده بودند.      



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین