کد خبر: ۳۰۰۱۰
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۳
غرب و آمریکا درمذاکرات هسته ای بدنبال گرفتن یا محدود کردن حقوقی از ایرانی ها هستند که براساس معاهده بین المللی ان پی تی همه کشورها از جمله ایران از این حقوق برخوردارند و نمی توان آنها را از داشتن این حق منع کرد.
حقوقدان آلمانی محقق نشدن توافق نهایی در 24 نوامبر و تمدید دوباره مذاکرات را نتیجه زیاده خواهی غربی ها و در راس آن آمریکا دانست و تاکید کرد: اصرار بیهوده غرب بر خواسته های غیرمنطقی و غیرقانونی مانع از دستیابی به توافق نهایی شد.

'رایرنر براون' در مصاحبه با خبرنگار ایرنا در برلین،تاکید کرد: موضوع زیاده خواهی غرب و در راس آن آمریکا را در مذاکرات هسته ای با ایران به هیچ عنوان نمی توان انکار کرد.
رییس نهاد غیردولتی حقوقدانان مخالف سلاح های کشتار جمعی در آلمان خاطر نشان کرد: زیاده خواهی ها و انتظارات در حالی مطرح شده و بر آن اصرار می شود که مغایر با مفاد معاهده ان پی تی بوده و کاملا غیرقانونی است.

براون که به عنوان یکی از رهبران جنبش صلح در آلمان شناخته می شود، گفت: غرب و آمریکا درمذاکرات هسته ای بدنبال گرفتن یا محدود کردن حقوقی از ایرانی ها هستند که براساس معاهده بین المللی ان پی تی همه کشورها از جمله ایران از این حقوق برخوردارند و نمی توان آنها را از داشتن این حق منع کرد.

وی افزود: البته من به طور کلی با استفاده از انرژی هسته ای از سوی همه کشورها مخالف هستم، اما معتقدم ایران باید این حق را داشته باشد که راه دستیابی به فناوری هسته ای و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای را بدون مانع طی کند. درحالی که آمریکا و غرب بدنبال مسدود کردن این راه و گرفتن حق ایران هستند.

براون در ادامه با بیان این که با محقق نشدن توافق نهایی در 24 نوامبر و تمدید دوباره مذاکرات، کار در آینده تا اندازه ای پیچیده تر و سخت تر خواهد شد،گفت:آمریکا و غرب باید به این سووال اساسی پاسخ دهند که چرا نمی خواهند کشور مهم و تاثیرگذاری همچون ایران را در منطقه به رسمیت بشناسند و به عنوان یک قدرت منطقه ای از نفوذ و جایگاه آن برای کمک به حل بحران ها استفاده کنند.

رییس نهاد غیردولتی حقوقدانان مخالف سلاح های کشتار جمعی در آلمان تصریح کرد: به نظر من ایران این حق را دارد که چرخه هسته ای خود را کنترل کرده و از این فناوری بهره مند شود.، آمریکا و غرب نیز باید با واقعیت 'ایران هسته ای' کنار بیایند.

این حقوقدان بین المللی در عین حال ادامه مذاکرات با تمدید هفت ماهه تا تیرماه سال آینده را بهتر از ناکام ماندن آن خواند و گفت: این وضعیت امیدوار کننده است زیرا دیگر از تشدید فشار و افزایش تحریم ها سخن گفته نمی شود و راه برای توافق نهایی همچنان باز خواهد بود.

براون افزود:با تمدید دوباره مذاکرات، طرفین همچنان به حرکت خود برای دستیابی به یک راه حل سیاسی و قابل قبول برای پایان دادن به این مناقشه طولانی مدت ادامه خواهند داد و می توان به دستیابی به توافق امیدوار بود.

وی در ادامه افزود: درحال حاضر ما در وضعیت سختی قرار داریم به طوری که رییس جمهوری آمریکا با توجه به قدرت گرفتن جمهوری خواهان در این کشور در سال های باقیمانده از ریاست جمهوری اش در تنگنا قرار خواهد گرفت و در ادامه راه برای تحقق برنامه ها و اهدافش با موانع جدی مواجه می شود، پس باید از فرصت دوباره ایجاد شده استفاده کرد.

براون معتقد است جدیت طرفین برای دستیابی به توافق نهایی در ادامه مذاکرات همچنان می تواند عامل مهمی برای زنده نگهداشتن امید در این رابطه باشد.

این صلح طلب آلمانی در ادامه سخنان خود با اشاره به بحران داعش در خاورمیانه،به شیطنت های برخی از دولت های منطقه از جمله قطر و عربستان در حمایت از تروریسم و ناامنی اشاره کرد و گفت:خاورمیانه امروز به یک بشکه باروت بزرگ تبدیل شده و شرایط خطرناکی بر منطقه حاکم شده است، همه باید دست به دست هم دهیم تا آرامش و صلح در این منطقه و جهان برقرار شود.

براون با اشاره به تلاش ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا برای مقابله با داعش، افزود: افزایش بحران ها در منطقه موجب تشدید فشارهای سیاسی بر دولت آمریکا شده و تروریسم داعش نقش بالایی در این رابطه ایفا کرده است.

براون با بیان اینکه از سال آینده شاهد آغاز فعالیت های انتخاباتی در آمریکا برای انتخاب رییس جمهوری بعدی خواهیم بود،افزود: موضوع هسته ای ایران و بحران منطقه خاورمیانه می تواند به عنوان یکی از محورهای اصلی سیاست خارجی آینده آمریکا در انتخابات آینده نیز مطرح باشد و به همین خاطر تلاش هایی از سوی مخالفان دولت برای تاثیرگذاری بر تلاش دولت اوباما در این راه را شاهد خواهیم بود.

این حقوقدان بین المللی در ادامه گفت و گو با ایرنا درخصوص پیش بینی سرانجام مذاکرات هسته ای،افزود:با توجه به وضعیت فعلی و تمدید هفت ماهه گفت و گو ها، به این زودی نمی توان نتیجه قطعی برای آن پیش بینی کرد اما از نظر من شانس مصالحه و دستیابی به توافق نهایی بسیار بیشتر از ناکامی در مذاکرات خواهد بود.

براون همچنین در اظهارات خود توجه و تمرکز جامعه بین المللی بر مبارزه قاطع با تروریسم بین المللی و خلع سلاح جهانی را مورد تاکید قرار داد و افزود: این مسئله نباید تنها به مقابله با برنامه هسته ای ایران معطوف شود.

براون در پایان تاکید کرد: از نظر من به عنوان یک حقوقدان هیچ دلیل مشروعی وجود ندارد که اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل به عنوان قدرت های بزرگ جهان خود سلاح اتمی داشته باشند اما امتیاز بهره مندی از فناوری هسته ای را برای دیگر کشورها غیر مشروع بدانند.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین