|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۱
کد خبر: ۲۹۸۰۰۱
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۳

یک فوق تخصص عفونی با اشاره به اظهارات برخی افراد درباره موارد غیرمعمول مانند درد زانو و پس از آن رخداد مرگ ناگهانی به علت ابتلا به کرونا، اظهار کرد: این‌ موارد مربوط به افرادی است که کرونا داشته‌اند ولی به هر دلیلی به پزشک مراجعه نکرده‌اند و بیماری به نوع حاد و شدید آن گسترش پیدا کرده و متاسفانه به علت عدم دسترسی به پزشک، بیمارستان و درمان مناسب دچار مرگ و میر شده‌اند.

دکتر مسعود مردانی - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به طیف‌ متنوع علایم بیماری کرونا، تصریح کرد: اگرچه بیماری کووید ۱۹ در ابتدا با تب و تنگی نفس ظاهر می‌شود، ولی در صورت گسترش می‌تواند سایر اندام‌ها مانند کلیه، کبد و مغز را نیز درگیر کرده و حتی منجر به سکته مغزی و یا قلبی شود. بنابراین در صورت عدم درمان و رسیدگی می‌تواند خطرناک باشد.

وی با اشاره به برخی علایم غیرمعمول کووید ۱۹،  اظهار کرد: اگرچه علایم غیرمعمول کرونا شایع شده ولی هر علامتی نشانه کرونا نیست و در این شرایط مردم باید ابتدا با سعه صدر صبر کنند؛ چراکه در اغلب موارد بیماری خود بخود خوب می‌شود، ولی اگر علایم حاد و شدید شد، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنند.

وی ادامه داد: مردم در صورت مشاهده علایم غیرمعمول مانند سردرد شدید و یا اسهال و غیره به پزشک متخصص مراجعه کنند، به عنوان نمونه برای سردرد به پزشک مغز و اعصاب، برای اسهال و استفراغ به متخصص عفونی یا گوارش، برای درد در قفسه سینه به پزشک قلب و برای تنگی نفس و یا فیبروز ریه به پزشک ریه مراجعه کنند.

این متخصص عفونی تاکید کرد: علاوه بر نشانه‌های معمول کرونا همچون گلودرد، سرفه و بدن درد، برخی علایم غیرمعمول نیز مشاهده می‌شود، به عنوان نمونه کهیر نشانه‌ای است که کسی فکر نمی‌کرد به دلیل کرونا  ایجاد شود، ولی الان یکی از نشانه‌های غیرمعمول کروناست. همچنین ضایعات جلدی مثل زخم انگشتان پا، ریزش مو و کچلی از دیگر علایم کرونا هستند که ممکن است در دوره نقاهت بروز پیدا کنند.

چه افرادی ناقل کرونا هستند؟

مردانی در ادامه با بیان اینکه از زمان ورود ویروس به بدن تا بروز اولین علامت بین ۵ تا ۱۴ روز زمان می‌برد، گفت: در ابتدای بیماری علایم غیراختصاصی مانند تب، بدن درد، سرفه، خلط و غیره بروز پیدا می‌کند و بعد از گذشت یک هفته از استقرار  ویروس در ریه، فاز التهابی بیماری آغاز می‌شود و در این مرحله چون یکی از جایگاه‌های خاص کرونا دستگاه تنفسی است، درگیری دوطرفه در دستگاه تنفسی ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: اگر بیماری به همین روال پیشرفت کرده و بیش از ۵۰ درصد حجم ریه را درگیر کند، فرد دچار تنگی نفس شده و باید حتما بستری شود. تعداد بسیار زیادی از این بیماران با دریافت درمان‌های مرتبط خوب می‌شوند، ولی برخی دچار علایم حاد و شدیدتر شده و باید در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شوند. بر اساس آمار و شواهد، احتمال مرگ و میر در بیماران کرونایی بستری در بیمارستان بین ۱۰ تا ۱۲ درصد و در بین بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه حدود ۵۰ درصد است.

این متخصص عفونی با بیان اینکه از زمان استقرار ویروس در دستگاه تنفسی فوقانی و ایجاد تراوش‌های  ویروسی می‌توان از تست تشخیصی PCR استفاده کرد، گفت: از زمان مثبت شدن جواب تست حدود دو هفته طول دوره بیماری است و در تمام این مدت فرد مبتلا ناقل است و حتی اگر تماس فیزیکی برقرار نشود، ولی تنها ۱۵ دقیقه در فاصله کمتر از یک متر با هم صحبت کنند، ویروس از همین راه منتقل می‌شود.

آیا مبتلایان بدون علامت ناقل بیماری هستند؟

مردانی همچنین درباره احتمال انتقال ویروس از مبتلایان بدون علامت، اظهار کرد: درباره مبتلایان بدون علامت اگر تراوش ویروس در دستگاه تنفسی فوقانی نباشد، ممکن است بیماری منتقل نشود. با این حال اگر تست PCR مبتلایان بدون علامت مثبت باشد، حتی اگر علامتی نداشته باشند می‌توانند بیماری را منتقل کنند که این دوره انتقال تا ۲ هفته بعد از بروز اولین علامت ادامه دارد. بنابراین توصیه ما به مبتلایان دارای علامت و یا بدون علامت کرونا این است که در صورت نداشتن بیماری‌های زمینه‌ای و یا شرایط حاد بیماری تا ۲ هفته خود را قرنطینه کنند و اگر شرایط حادی داشتند حتما به پزشک مراجعه کنند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین