به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، غلامحسین محسنی اژهای معاون اول قوه قضائیه در ارتباط با پرونده اکبر طبری گفت: عدهای میپرسند آقای طبری در مراجع قضایی چقدر از فسادش به دیگران سرایت کرده و اعمال نفوذ کرده؟ باید گفت تخقیقات زیادی شده، بسیاری از افراد با ایشان همکاری کردند اما بسیار موارد نادری بوده است. در بین قضات، ۲ قاضی شاغل و بازداشت شده و ۲ قاضی بازنشسته مربوط و دخیل در این پرونده داشتیم.
وی افزود: همچنین تعدادی وکیل و دلال هم در این پرونده دخیل بودند و مجموعا ۲۱ نفر مربوط به اکبر طبری تحت تعقیب قرار گرفتند.
معاون اول قوه قضائیه گفت: در پاسخ به این سوال که آیا ایشان فسادش آشکار و روشن بوده باید گفت ایشان مقدار زیادی پیچیده عمل کرده و بدون تحقیقات ۱ ساله، تخلفاتشان بروز و ظهور نداشته و فقط شایعاتی بوده است و در سال ۹۷، وقتی اطلاعات سپاه به میدان آمد سرنخهای جدیدی پیدا شد.
وی اظهار کرد: برای بسیاری از معاونین عالی قوه، رییس پیشین و حتی من احراز نشد که ایشان متخلف است وگرنه حتما اقدامی میکردیم.
محسنیاژهای در پاسخ به سوال ایسنا، در ارتباط با اظهارات چند روز پیش او مبنی بر در نظر گرفتن فرصت «توبه» برای مجرمین و انتقاداتی که از این اظهارات که همزمان با برگزاری دادگاه طبری مطرح شده است، گفت: من عرضم در خصوص در نظر گرفتن فرصت «توبه» برای مجرمین درست بوده و الان هم بر این مسئله پافشاری دارم.
وی افزود: انسانها جایزالخطا هستند و نعمتی که خدا به ما داده این است که توبه ما را میپذیرد. ما باید بستر فساد را کم کنیم و اگر ما نتوانتیم بستر لغزش را کم کنیم مقصر هستیم و باید بعد از برطرف کردن بستر هشدارهای لازم را بدهیم.
اژهای خاطرنشان کرد: اگر فردی مرتکب خطا شد و واقعا میخواهد کارش را جبران فرصت جبران دهیم.
وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با اینکه آیا عدم احراز تخلفات طبری توجیه قابل قبولی است و چرا دادگاه عیسی شریفی علنی برگزار نمیشود؟ گفت: اگر کسی از من در مورد اکبر طبری بپرسد و من به او بگویم واقعا از تخلفات وی مطلع نشدم من حق را به او میدهم که قانع نشود.
وی افزود: از وقتی بعضی قرائن مشخص شد، کارگروهی تشکیل شد اما وی کار را پیچیده انجام داده بود و اکنون چون معما حل شده، آسان شده است.
محسنی اژهای با بیان اینکه تشخیص علنی بودن یا نبودن دادگاه برعهده قاضی است، گفت: ما مردم را محرم میدانیم اما ممکن است بعضی اطلاعات مطرح شده در دادگاه مورد سواستفاده دشمنان قرار بگیرد و این میتواند دلیل غیرعلنی بودن دادگاهها باشد.