|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۴
کد خبر: ۲۹۶۵۰
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۳:۰۰
انتظار می‌رود این سامانه فضایی داده‌هایی را درباره مراحل پرواز فراصوت و پیش از سقوط در اقیانوس آرام با چتر ارائه دهد.
نخستین هواپیمای فضایی اروپا یازدهم فوریه سال 2015 (22 بهمن) به فضا پرتاب خواهد شد.
 این خبر را شرکت «فضایی آریان» پس از تاخیر سه‌ماهه به دلیل تنظیم برنامه پرواز این ماموریت اعلام کرد. این سامانه بدون‌سرنشین که به اندازه یک خودرو است، توسط موشک سبک اروپا به نام «وگا» (Vega) و طی پروازی 100 دقیقه‌ای به مدار پایین زمین فرستاده می‌شود و در آنجا طرح‌هایی را برای ساخت نوعی سامانه فضایی شاتل‌مانند و قابل استفاده دوباره ارائه می‌دهد.

وسیله‌نقلیه Intermediate eXperimental یا IXV از سکوی فضایی اروپا واقع در مرکز فضایی گویان فرانسه در نزدیکی شهر کورو در آمریکای جنوبی پرتاب می‌شود و در ارتفاع 320 کیلومتری از پرتابگرش جدا خواهد شد. بنا بر اعلام وب‌سایت آژانس فضایی اروپا، این سامانه به ارتفاع 450 کیلومتری خواهد ‌رسید و این موضوع امکان رسیدن آن به سرعت 7.5 کیلومتر در ساعت را هنگام ورود دوباره‌اش به جو در ارتفاع 120 کیلومتری فراهم می‌کند.

انتظار می‌رود این سامانه فضایی داده‌هایی را درباره مراحل پرواز فراصوت و پیش از سقوط در اقیانوس آرام با چتر ارائه دهد.
این پرتاب در ابتدا برای 18 نوامبر برنامه‌ریزی شده بود اما مرکز فضایی آریان در ماه اکتبر این پرواز را به دلیل تحلیل بیشتر مسیر پرواز به تعویق انداخت.

کشتی فضایی IXV طی پنج سال و با هزینه 190 میلیون دلار ساخته شده و بستری آزمایشی برای تولید وسیله‌ای با قابلیت استفاده دوباره است که شاید روزی قادر به فرودآمدن بر روی باند معمولی زمینی پس از انجام ماموریت فضایی باشد. این امر برای بازگرداندن فضانوردان از ایستگاه فضایی بین‌المللی کارآمد خواهد بود.

ناسا توانایی‌اش برای رسیدن مستقل به ایستگاه فضایی بین‌المللی را هنگام پایان‌یافتن برنامه شاتلش پس از 30 سال و در سال 2011 از دست داد. در حالی که چندین شرکت خصوصی در رقابت برای ارسال محموله به فضا هستند، تنها سامانه‌ای که قادر به انتقال فضانوردان به ایستگاه بین‌المللی و بازگرداندن‌شان به زمین است، سامانه سایوز است.
ناسا در حال آماده‌شدن برای اجرای نخستین پرواز آزمایشی بدون‌سرنشین فضاپیمای اوریون است که امید می‌رود روزی انسان را به ماه، سیارک‌ها و مریخ ببرد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین