|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۳۷
کد خبر: ۲۹۴۱۶۷
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۱

قطب شمال تا تابستان سال ۲۰۵۰ در برخی تابستان‌ها دیگر یخ نخواهد داشت. این پدیده بر اساس تحلیل بر روی ۴۰ مدل آب و هوایی که در مجله Geophyscial Research Letters منتشر شده است به‌دست آمده است.

براساس این پژوهش، حتی اگر بشر به اهداف بلندپروازانه اقلیمی خود درباره انتشار دی اکسید کربن دست یابد، یخ‌ها در اقیانوس منجمد شمالی ذوب خواهند شد.

دیرک نوتز از مرکز تحقیقات و پایداری سیستم زمین (CEN) دانشگاه هامبورگ و مسئول این تحقیقات گفت: «اگر ما انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را به سرعت و به میزان قابل توجهی در سراسر جهان کاهش دهیم و به این ترتیب به هدف حفظ افزایش دما زیر دو درجه برسیم، یخ‌های قطب شمال همچنان تا قبل از سال ۲۰۵۰ در تابستان تا حد زیادی ذوب می‌شوند.»

یخ دریا بسیار حساس عمل می‌کند و نسبت مستقیم با گرمایش زمین دارد. هر تُن دی اکسید کربنی که دفع می‌شود باعث می‌شود که سه مترمربع یخ ذوب شود.

به‌گفته دیرک نوتز، اگر گرمایش کره زمین به دو درجه محدود شود، قطب شمال احتمالاً تا سال ۲۰۵۰ یک نیمه‌ی تابستان بدون یخ و مساحت آب یخ‌بسته روی سطح اقیانوس کمتر از یک میلیون کیلومتر مربع خواهد بود. اگر زمین تنها ۱،۵ درجه گرم شود، قطب شمال با یخ استثنا خواهد بود. «حتی در خوش‌بینانه‌ترین حالت، یخ در بعضی سال‌ها ذوب می‌شود.»

پیامد‌های این پدیده برای طبیعت مشکل‌ساز است. پوسته یخی سطح دریا شکارگاه و زیستگاه ضروری برای خرس‌های قطبی و فُک‌ها است. در عین حال، این پوسته نقش مهمی در سیستم آب و هوایی ایفا می‌کند. سطح روشن یخ‌ها تابش نور خورشید را به فضا منعکس می‌کند و بدین ترتیب قطب شمال را خنک می‌کند.

پیش از این پژوهشگران و دانشمندان اقلیمی وابسته به سازمان ملل در گزارشی نسبت به عواقب جدی تغییرات اقلیمی هشدار داده و گفته بودند یکی از این پیامد‌های جدی ذوب ۸۰ درصد یخچال‌های طبیعی و بالا رفتن سطح آب دریا‌ها تا پایان قرن بیست و یکم است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین