|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۷
کد خبر: ۲۹۳۳۵۱
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۰
مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران گفت: سال گذشته تولید نیروگاه‌های برق آبی تحت پوشش شرکت آب منطقه ای تهران یک رکورد ثبت کرد و امسال نیز پیش بینی می‌شود با توجه به نزولات جوی مناسب تولید نرمال داشته باشیم.

محمد شهریاری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ظرفیت نیروگاه‌های برق آبی در تهران، اظهار کرد: ظرفیت منصوبه نیروگاههای امیرکبیر، لتیان، کلان و طالقان که در حوزه عملکرد شرکت آب منطقه ای تهران فعال هستند ۲۶۸ مگاوات بوده و در شرایط نرمال ۳۸۰ تا ۴۰۰ هزار مگاوات ساعت تولید برق می توانند داشته باشند.

وی با بیان اینکه سال گذشته باتوجه به وضعیت خوب منابع آبی توانستیم با  تولید   ۵۴۹ هزار مگاوات ساعت تولید یک رکورد در تولید ۹ واحد نیروگاه برق آبی تحت پوشش ثبت کنیم که این میزان تولید برق در طول مدت بهره برداری نیروگاههای موصوف بی سابقه بوده است.

مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران افزود: این درحالی است که میزان تولید نیروگاه های برق آبی تهران در سال ۱۳۹۷ که یک سال تقریبا خشک و زیر نرمال بود تنها ۲۳۶ هزار مگاوات ساعت ثبت شده و روند افزایشی تولید بدلیل وضعیت خوب منابع آبی بوده است.

شهریاری با تاکید بر اینکه امسال با توجه به بارندگی‌هایی که اتفاق افتاده و وضعیت آبگیری مخازن سدها که در حال انجام است، پیش بینی می‌شود در پیک تابستان بتوانیم با تولید مناسب سهم خوبی در کمک به شبکه برق سراسری کشور داشته باشیم، تصریح کرد: شاید میزان تولید امسال به اندازه تولید و رکورد سال گذشته نباشد اما قطعا با وضعیت خوب منابع آبی می‌توانیم با برنامه ریزی مناسب و بهره برداری بهینه از نیروگاههای تحت پوشش، تولید نرمالی را از نیروگاه ها شاهد باشیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان افزایش ظرفیت تولید نیروگاه های برق آبی در تهران وجود دارد، گفت: با توجه به پتانسیل و ظرفیت‌های نیروگاههای برقآبی که در استان وجود دارد طرح های جامع مطالعاتی در خصوص استفاده حداکثری از این پتانسیل ها در حال انجام است که در صورت تایید و نهایی شدن مطالعات و  اجرایی شدن آنها به ظرفیت تولید انرژی برقآبی استان اضافه خواهد شد.

مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران در خصوص میزان ذخیره منابع آبی تهران نیز، اظهار کرد: در حال حاضر ۷۵۱ میلیون متر مکعب وضعیت ذخیره سدهای پنجگانه تهران است که این رقم در روز مشابه سال گذشته ۷۸۳ میلیون مترمکعب بود و این احجام حکایت از ۳۱ میلیون متر مکعب کاهش ذخیره سدهای پنجگانه دارد.

شهریاری افزود: در حال حاضر سد امیرکبیر، ۱۴۴ میلیون مترمکعب، سد لتیان ۵۳ میلیون مترمکعب، سد لار ۳۵ میلیون مترمکعب، سد طالقان ۳۳۵ میلیون متر مکعب، سد ماملو ۱۸۴ میلیون مترمکعب ذخیره آبی دارند و این در حالی است که احجام ذخیره در سال گذشته برای  سد امیر کبیر ۱۲۷ میلیون متر مکعب، سد لتیان ۵۳ میلیون متر مکعب، سد لار ۳۹ میلیون متر مکعب، سد طالقان ۳۶۸ میلیون متر مکعب و سد ماملو ۱۹۵ میلیون متر مکعب ثبت شده است.

به گفته وی علی رغم بارش های مناسبی که امسال از ابتدای فروردین تا روز بیست و چهارم اتفاق افتاده، حجم ورودی به سدهای تحت پوشش شرکت آب منطقه ای  تهران ۲۰۵ میلیون متر مکعب ثبت شده است که میزان ورودی سدهای مذکور در مدت مشابه سال گذشته معادل ۳۷۲ میلیون متر مکعب بوده و کاهش ۴۵ درصدی ورودی سدها را نسبت به سال گذشته شاهد هستیم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین