|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۰
کد خبر: ۲۹۳۰۶۶
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۱
گوترش هشدار داد: ضعف‌ها و عدم آمادگی ناشی از این بیماری همه‌گیر، پنجره‌ای را برای چگونگی بروز حمله بیوتروریستی فراهم می کند و ممکن است خطرات آن را افزایش دهد. گروه‌های غیر دولتی می‌توانند به سویه‌های ویروسی دسترسی پیدا کنند که می‌توانند منجر به ویرانی مشابه جوامع در سراسر جهان شوند.
دبیرکل سازمان ملل متحد همه‌گیری کووید-۱۹ را تهدیدی برای حفظ صلح و امنیت بین‌الملل دانست و نسبت به احتمال حمله بیولوژیکی در شرایط ضعف و درگیری این بیماری هشدار داد.

آنتونیو گوترش عصر پنج شنبه در نشست غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل متحد که به صورت تله کنفرانسی برگزار شد اما متن بیانیه را منتشر کرد، این مطلب را مطرح کرده است.

وی با تاکید بر اینکه بیماری ناشی از ویروس کرونا به طور بالقوه به افزایش ناآرامی‌های اجتماعی و خشونت منجر می‌شود و توانایی ما در مبارزه با این بیماری را به شدت تضعیف می‌کند، افزود: بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ تهدید می‌کند که اعتماد بیشتر به نهادهای عمومی را از بین خواهد برد، به ویژه اگر شهروندان دریابند که مقامات آنها راه اشتباه رفته‌اند یا در حوزه بحران شفاف نیستند.

دبیرکل سازمان ملل متحد ادامه داد: نگرانی دوم این است که این بحران می‌تواند بحران اقتصادی مهمی را به خصوص در جوامع شکننده، کشورهای کمتر توسعه یافته و در حال گذار ایجاد کند. ناپایداری اقتصادی تاثیرات مخربی به ویژه برای زنان خواهد گذاشت که اکثریت قریب به اتفاق آن بخش‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تعداد زیادی از زنان سرپرست زن در شرایط درگیری به ویژه در برابر شوک‌های اقتصادی آسیب پذیر هستند.

گوترش اضافه کرد: نگرانی سوم به تعویق انداختن انتخابات، رفراندوم یا تصمیم گیری برای رای دادن حتی با اقدامات احتیاطی می‌تواند تنش‌های سیاسی ایجاد و مشروعیت را تضعیف کند. چنین تصمیماتی پس از رایزنی‌های گسترده با هدف اجماع انجام می‌شود. اکنون، زمانی برای فرصت طلبی سیاسی نیست.

وی چهارمین نگرانی را شکل‌گیری انگیزه ارتقای تفرقه و آشفتگی در بین برخی بازیگران برشمرد و یادآور شد: این مساله می تواند به تشدید خشونت و احتمالا اشتباه محاسباتی مخرب منجر شود که می‌تواند جنگ‌های جاری را عمیق‌تر و تلاش‌ها برای مبارزه با همه‌گیری را پیچیده‌تر کند.

دبیرکل سازمان ملل متحد نگرانی پنجم خود را زنده‌ماندن تهدید تروریسم یاد کرد و گفت: گروه‌های تروریستی ممکن است دریچه‌ فرصتی برای حمله بیابند در حالی که توجه اکثر دولت‌ها به همه‌گیری معطوف است. اوضاع در ساحل، جایی که مردم با مشکل مضاعف ویروس و تشدید تروریسم روبرو هستند، نگران کننده است.

گوترش همچنین هشدار داد: ضعف‌ها و عدم آمادگی ناشی از این بیماری همه‌گیر، پنجره‌ای را برای چگونگی بروز حمله بیوتروریستی فراهم می کند و ممکن است خطرات آن را افزایش دهد. گروه‌های غیر دولتی می‌توانند به سویه‌های ویروسی دسترسی پیدا کنند که می‌توانند منجر به ویرانی مشابه جوامع در سراسر جهان شوند.

وی نگرانی هفتم خود را تشدید موانع در تلاش‌های بین‌المللی، منطقه‌ای و ملی برای حل مناقشات دقیقا در مواقع مورد نیاز دانست و یادآور شد: بسیاری از فرایندهای صلح به دلیل واکنش جهانی به کووید-۱۹ متوقف شده‌اند. دفاتر خوب و میانجیگری ما تاثیر آن را احساس کرده‌اند.

دبیرکل سازمان ملل متحد تاکید کرد: این محدودیت ممکن است بر عملکرد فرایندهای مختلف مبتنی بر اعتماد و همچنین توانایی ما در دیپلماسی بحران برای کاهش درگیری‌های احتمالی ادامه یابد.

گوترش هشتمین نگرانی خود را از گسترش ویروس کرونا، تحریک یا تشدید مشکلات مختلف حقوق بشری برشمرد و خاطرنشان کرد: ما شاهد انگ، گفتار نفرت‌آمیز و برتری طلبان سفید پوست و دیگر افراط‌گرایان هستیم که به دنبال بهره برداری از اوضاع هستند.

وی یادآور شد: ما در دسترسی به خدمات درمانی شاهد تبعیض هستیم. به ویژه پناهندگان و بی‌خانمان‌های داخلی آسیب پذیر هستند و جلوه‌های فزاینده‌ای از اقتدارگرایی از جمله محدودیت در رسانه، فضای مدنی و آزادی بیان وجود دارد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین