|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۸
کد خبر: ۲۹۳۰۱۹
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۲:۰۹
یک روانپزشک، در ارتباط با اضطراب و وسواس های روزهای کرونایی، توصیه هایی را عنوان کرد.

سید هادی معتمدی، در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر، گفت: وسواس جزو بیماری‌هایی است که زیر مجموعه اضطراب تلقی می‌شود و اغلب موارد با اصلاح رفتار و تمرین استفاده از حواس پنجگانه درمان پذیر است.

وی، ژنتیک، ترس بیش از حد، احساس مسئولیت افراطی و تربیت و سبک زندگی نامناسب از ریشه‌های وسواس برشمرد و افزود: افراد وسواسی از حواس پنجگانه شأن استفاده نمی‌کنند بلکه از ذهنشان استفاده می‌کنند و یک راه درمان ساده برای آنها تمرین استفاده از حواسشان است. مثلاً اشیایی را کنار هم بگذارند چشمشان را ببندند و از طریق لامسه تلاش کنند آنها را تشخیص دهند و یا انواع چاشنی و ترشی را در ظروفی بگذارند و آنها را بچشند و سعی کنند درباره مزه آنها صحبت کنند، یا با گوش دادن به موسیقی حس شنوایشان را به کار بگیرند و …، از این طریق می‌توان بخش عمده‌ای از وسواس‌ها را برطرف کرد.

این روانپزشک گفت: آنچه امروز در جامعه می‌بینیم بیش از آنکه وسواس کرونایی باشد ترس از کرونا است.

وی با بیان اینکه وسواس انواع مختلفی مثل وسواس تشریفاتی و یا وسواس پرهیز دارد، ادامه داد: اضطراب می‌تواند افراد را به وسواس و رفتارهایی سوق دهد که خیال می‌کند با آنها اضطرابش کاهش می‌یابد، اما رعایت دستورالعمل بهداشتی در حد معقول و توصیه شده کفایت می‌کند.

معتمدی با اشاره به اینکه وسواس رفتار بیهوده‌ای است که خود فرد نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد، گفت: فرد نمی‌تواند جلوی وسواسش را بگیرد مگر اینکه ذهنش را تغییر دهد و به حواسش اعتماد کند، زیرا رفتار افراد وسواسی بر مبنای واقعیت نیست، بلکه ناشی از برداشت‌های ذهنی آنها از واقعیت است.

وی، یکی از راه‌های رهایی از وسواس را خوشبینی و تغییر سبک زندگی دانست و اظهار داشت: شستشوی بیش از حد دست‌ها و استفاده بیش از حد از مواد شیمیایی مثل صابون و ماده سفید کننده به ریه آسیب می‌زند و ریه را ضعیف می‌کند و آن را مستعد ابتلاء به بیماری می‌کند.

معتمدی با بیان اینکه ذهن فرد وسواسی همیشه خسته است، گفت: هر عاملی که مثبت اندیشی فرد را تقویت کند موجب بهبود حال عمومی او می‌شود.

منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین