|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۳
کد خبر: ۲۸۸۵۰۱
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۶
ژئوپارک قشم تنوع عظیمی از چشم اندازهای زمین شناسی در کنار تنوع سایت های مختلف را ارائه می کند و علاوه بر این، تنوع اکولوژیکی، باستان شناسی و فرهنگی خاصی دارد.
 کارشناسان میراث فرهنگی از حریم ژئوسایت گنبد نمکدان و مزرعه‌های پرورش میگو بازدید کرده‌اند که تابع اعلام نظر مکتوب این کارشناسان هستیم.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم شامگاه سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: این سازمان تابع قانون است و امیدواریم برای سرمایه‌گذاران مشکلی به وجود نیاید و بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.

مرتضی شیخ زاده افزود: تمام مساحت جزیره‌های قشم و هنگام و ۵۰۰ متر از سواحل آن‌ها جزو ژئوپارک جهانی قشم است و این امر به آن معناست که هر واگذاری در این حریم باید با استعلام از این ژئوپارک صورت گیرد.

وی ادامه داد: مدیر ژئوپارک جهانی قشم زیرمجموعه سازمان منطقه آزاد قشم است و این ارتباط تا زمانی که این نهاد به بلوغ برسد، حفظ می‌شود.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم سه وجهه شهرستان، سازمان منطقه آزاد و ژئوپارک بودن قشم را دلیل تداخلات مدیریتی اعلام و تصریح کرد: بر اساس قانون سازمان منطقه آزاد قشم های برای واگذاری زمین به مجوزهای ژئوپارک قشم نیاز دارد.

وی افزود: ساخت و ساز در ژئوسایت گنبد نمکدان مشکل ایجاد نمی‌کند و ژئوپارک می‌تواند با استانداردهای خود اجازه ساخت مجموعه اقامتی در حریم این ژئوسایت را صادر کند.

این در حالی است که به نظر می رسد ساخت وسازها می‌تواند ادامه برون‌زد توده نمکی را با مشکل رو برو و یا از حالت عادی خود خارج کند.

برای مطالعه کلیک کنید

شیخ‌زاده ادامه داد: برخلاف ساخت و سازها، آنچه باعث آسیب به گنبد نمکی می‌شود، انباشت آب و ساخت سد در مناطق بالادست این سایت است که ممکن است در سال‌های آینده تخریب گسترده‌ای در این ژئوسایت رخ دهد.

وی تصریح کرد: از نزدیکترین نقطه مزارع پرورش میگو تا ساحل دریا هفت کیلومتر فاصله وجود دارد که احتمال می رود هم چهره و منظرِ محیطی و هم کف زمین و غار نمکی را تخریب کند.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم خاطرنشان کرد: البته تاثیر آب بر ژئوسایت نمکدان و میزان آن را باید کارشناسان زمین شناسی مشخص کنند.

گفتنی است در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر تخریب حریم ژئوسایت گنبد نمکی قشم برای ایجاد مزرعه پرورش میگو منتشر شد که این مساله بازتاب‌های بسیاری داشت.

فرماندار قشم به همراه دادستان این شهرستان و به اتفاق رییس برنامه‌ریزی استانداری و مدیر کل محیط زیست و میراث فرهنگی و گردشگری ، مدیرکل جهادکشاورزی هرمزگان و معاونان منطقه آزاد قشم از مزرعه‌های پرورش میگو در نزدیکی ژئوسایت نمکدان قشم بازدید کردند.

گنبد نمکی به ارتفاع حدود ۲۸۰ متر با قطر قاعده ای حدود هفت کیلومتر است؛ این مخروط نمکی به دلیل پدیده دیا پیریسم سر برآورده است.

در این گنبد هفت غار نمکی وجود دارد که یکی از آنها طولانی ترین غار دنیاست و نمک های داخل غار حدود ۵۷۰ میلیون سال عمر دارند.

همچنین وجود چشمه‌های نمک و سفیدپوش کردن دره‌ها و زمین های اطراف این گنبد چشم اندازی زیبا به منطقه داده است.

قلمرو ژئوپارک قشم ۲ هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع شامل جزیره‌های قشم و هنگام و ۵۰۰ متر مرز حاشیه دریایی این جزایر و خلیج دیرستان است.

این ژئوپارک دارای ۲۵ سایت متنوع و اصلی همچون تنگه چاهکوه، دره ستاره ها، دره تندیس ها، دره شور و غار نمکدان است و مجاورت آن با جنگل های حرا واقع در شمال جزیره قشم که دارای پنج عنوان تالاب بین المللی، ذخیرگاه زیست کره، منطقه حفاظت شده، منطقه ویژه دریایی و منطقه ویژه پرندگان است، به ارزش ها و جذابیت های طبیعی ژئوپارک قشم افزوده است.

ژئوپارک قشم تنوع عظیمی از چشم اندازهای زمین شناسی در کنار تنوع سایت های مختلف را ارائه می کند و علاوه بر این، تنوع اکولوژیکی، باستان شناسی و فرهنگی خاصی دارد.

این ژئوپارک به دلیل موقعیت راهبردی آن در خلیج فارس و به عنوان نمونه منطقه ای که در میان ژئوپارک های منطقه ی آسیای شرقی و ژئوپارک های اروپایی قرار گرفته، از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت در جنوب استان هرمزگان قرار دارد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین