کد خبر: ۲۸۷۹۵۹
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۸
نکته‌اي که خوب است شوراي نگهبان و آقاي عباسعلي کدخدايي و ديگران درباره‌اش يک مقدار توضيح دهند و فکر کنند، اين است که قضاوت در مورد افراد بايد به عرف و افکار و برداشت عمومي ارجاع داده شود.

اصطلاحي در علم حقوق و فقه به نام عرف داريم؛ مثلا عرف متشرعين، عرف فقها و عرف مردم. اين عرف ملاک است. در اين مسائل به نظر مي‌رسد به عرف مراجعه شود چون مثلا يک کسي را بگوييم التزام عملي به اسلام دارد يا ندارد يا اصلا مسلمان است يا نيست يا انقلابي است يا نيست، يک شخص يا يک گروه خاص محدود نمي‌توانند، قضاوت کنند. چون اينها مفاهيم درباز و مبهم و گسترده‌اي است. بنابراين به نظر مي‌رسد بايد به عرف و سيره متشرعه و مسلمين مراجعه کنيم و اگر اين ملاک باشد، مي‌بينيم که اعتراضات الان زياد است. رئيس مجلس که سال‌هاست در مجلس حضور دارد، اعتراض مي‌کند به نسبت‌هايي که به نمايندگان داده‌اند و به اين شکل قبول ندارد. آيا نظر رئيس مجلس درباره نمايندگان و شخصيت آنها و التزام آنان به قانون و انقلاب و نظام بيشتر حجيت دارد يا کساني که در خود مجلس نبودند؟ به هر حال اين بحث مشکلي است که ملاک، حرف چه کسي است؟ از ما هم زياد مي‌پرسند و با همه احترامي که براي شوراي نگهبان قائل هستيم ولي تقاضاي مردم را منتقل مي‌کنيم چون افکار عمومي بايد قانع شوند. شوراي نگهبان بايد توضيحاتي دهند و ملاک‌هايي را بيان کنند که افکار ‌عمومي بپذيرد و قانع شود.

هرچند اميدواريم مشارکت عمومي بالا باشد ولي مشارکت حداکثري زمينه مي‌خواهد و بيشترين زمينه‌سازي دست خود شوراي نگهبان است. اگر بخواهيم مشارکت را بالا ببريم بايد طوري زمينه انتخابات را براي مردم فراهم کنيم که همه گروه‌ها انگيزه پيدا کنند که نماينده و سخنگويي از افکار و انديشه‌هاي خودشان را در ليست نمايندگان و کانديداها ببينند و پيدا کنند. شوراي نگهبان اکنون مي‌تواند اين کار را طبق ضوابط و قانون انجام دهد. درواقع نگاه شوراي نگهبان به مسائل نقش زيادي دارد. ما هرگز نمي‌گوييم خلاف قانون شود ولي نگاه بايد يک مقدار بازتر باشد. از آنجا که اين ايام منسوب به سپهبد شهيد حاج‌قاسم سليماني است. آن نگاهي که حاج‌قاسم سليماني به مردم و گروه‌ها و جوان‌ها دارد آن نگاه را اگر شوراي نگهبان داشته باشد، ملت منسجم‌ترمي‌شوند و اتحاد ملي شکل مي‌گيرد و وحدت و مهرباني با همديگر بيشتر مي‌شود و مشارکت هم در انتخابات بالا مي‌رود. سختگيري‌هاي تند خيلي نبايد در تاييد و رد صلاحيت‌ها مد نظر باشد.

منبع:روزنامه آرمان ملی

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین