|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۸
کد خبر: ۲۸۶۷۱۷
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۵
"سازمان گرسنگی در جهان" تازهترین گزارش خود در مورد فهرست بندی کشورها با موضوع وضعیت گرسنگی در سال 2019 را اواخر مهرماه امسال منتشر کرد که بر اساس آن ۲۰.۳ درصد از جمعیت پاکستان با چالش جدی کمبود غذایی مواجه است، موضوعی که رسانه های پاکستانی، آن را نگران کننده توصیف کرده اند.
  اگرچه پاکستان در فهرست سازمان گرسنگی در جهان رتبه ۹۴ را به خود اختصاص داده ، اما شمار مرگ و میر ناشی از کمبود شدید موادغذایی در این کشور رو به افزایش است، به گونه ای که صرفا بیش از ۸۰۰ کودک و عمدتا در بخش های جنوبی پاکستان در سال ۲۰۱۹ میلادی به علت گرسنگی جان باخته‌اند.

"سازمان گرسنگی در جهان" تازهترین گزارش خود در مورد فهرست بندی کشورها  با موضوع وضعیت گرسنگی در سال 2019 را  اواخر مهرماه امسال  منتشر کرد که بر اساس آن  ۲۰.۳ درصد از جمعیت پاکستان با چالش جدی کمبود غذایی مواجه است، موضوعی که رسانه های پاکستانی، آن را نگران کننده توصیف کرده اند.

جایگاه ۹۴ پاکستان در فهرست جهانی گرسنگی برگرفته از چهار شاخص کمبود تغذیه، مرگ پیش از تولد، باز ماندن از رشد و مرگ و میر کودکان است.

همزمان با تداوم چالش امنیت غذایی در پاکستان گزارش های جدید رسانه ای حاکی از افزایش میزان مرگ و میر کودکان در  این کشور به ویژه در مناطق مختلف ایالت سِند در جنوب طی سال گذشته میلادی (۲۰۱۹) است.

روزنامه پاکستانی «اکسپرس» روز دوشنبه  دراین زمینه نوشت: صرفا در سال ۲۰۱۹ حدود ۸۲۰ کودک در منطقه بیابانی «تَهر» به دلیل سوء تغذیه و تداوم قحط سالی جان خود را از دست دادند.

این روزنامه به نقل از مسئولان  بهداشت و درمان در جنوب پاکستان افزود: میزان مرگ و میر کودکان در مقایسه با سال های اخیر افزایش یافته و دلیل عمده آن نیز عدم مقابله با پدیده قحط سالی و کمبود غذاست.

براساس این گزارش، کمبود غذا نه تنها سبب شیوع بیماری های مهلک میان کودکان در جنوب پاکستان شده بلکه این وضعیت باعث افزایش شمار قربانیان از سال ۲۰۱۵ تاکنون نیز شده است.

تارنمای انگلیسی زبان «داون» پاکستان اواسط امسال گزارش داد که از میان ۱۵۰ تا ۲۵۰ کودک که در یک روز به بیمارستان آورده می شوند یک پنجم آنان از سوء تغذیه شدید رنج می برند.

پایگاه خبری داون در گزارش خود علل مرگ و میر کودکان را چالش امنیت غذایی و عدم دسترسی به مواد غذای مناسب عنوان کرد بر اثر آن رشد انسانی و اقتصادی را هدف قرار گرفته است.

به نوشته این تارنمای انگلیسی زبان؛ پاکستان از کمبود مواد غذایی رنج نمی برد بلکه توزیع ناعادلانه منابع و ثروت باعث شده تا قشر متوسط به پایین و ضعیف حتی برای دسترسی به مواد غذایی ساده و یک زندگی سالم با مشکلات جدی روبرو شوند.

بلای خشکسالی در پاکستان

گزارش برنامه جهانی غذا در اواسط اردیبهشت اماه امسال حاکی از افزایش خشکسالی در بیشتر ایالات بلوچستان و سِند در جنوب پاکستان است که موجب شده علاوه بر سخت شدن تامین آب برای انسان و حیوانات، بهداشت و سلامت در این مناطق به شدت آسیب ببیند.

این وضعیت همچنین سوء تغذیه گسترده در زنان و کودکان ایجاد کرده و باعث شده تا خشکسالی تبدیل به بدترین بلای طبیعی در پاکستان شود.

شرایط خشکسالی در ایالات بلوچستان و سِند پاکستان همزمان با قحط سالی در برخی از مناطق بیابانی و روستا نشین نیز بر مشکل کمبود غذا اضافه کرده، به گونه ای که گفته می شود سوء تغذیه در این مناطق ۳۰ درصد بیشتر شده است.

وزارت توسعه و برنامه ریزی پاکستان نیز اخیرا در گزارشی اعلام کرد: سوء تغذیه باعث شده تا این کشور سالانه ۷.۶ میلیارد دلار یعنی ۳ درصد از کل تولید ناخالص داخلی را، از دست بدهد.

دولت پاکستان در سال ۲۰۱۵ متعهد شد که مطابق اهداف توسعه پایدار سازمان ملل میزان گرسنگی در کشور را تا سال ۲۰۳۰ به صفر برساند اما به نظر می رسد پاکستان برای رسیدن به این هدف راه طولانی را در پیش دارد و به گفته کارشناسان دولت نباید برای تدوین سیاست های حمایت از فقر و مبارزه با کمبود غذایی وقت را از دست دهد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین