|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۱
کد خبر: ۲۸۶۷۰۰
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۱
 سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اتهام زنی به جناح مقابل را از جمله مسائلی دانست که می تواند فضای انتخاباتی را تحت تأثیر خویش قرار دهد.

سیده فاطمه ذوالقدر در گفت و گو با ایسنا در خصوص‌ تفاوت رقابت‌های سیاسی در انتخابات دوم اسفند ٩٨ با انتخابات گذشته گفت: مجلس شورای اسلامی، یک مرکز اساسی و تعیین‌کننده برای کشور است.  وجود احزاب متعدد سیاسی، شرایط اقتصادی کشور و تنگنای معیشتی مردم و دشمنی دشمنان ایران با انقلاب اسلامی، این دوره از انتخابات را نسبت به دیگر دوره‌ها و  مراحل حساس تر کرده است.

وی افزود: مشارکت حداکثری و قوی اجتماعی در همه عرصه‌ها به ویژه انتخابات مجلس، پیام مهمی به دشمنان و معاندان کشور خواهد داد و قدرت حضور مردم در این میدان می‌تواند دولت ایالات متحده آمریکا را از ادامه سیاست‌های زورگویانه مأیوس کند. بنابراین انتظار می رود جناح‌های سیاسی در عین رقابت برای کسب کرسی‌های مجلس، تدابیر انتخاباتی خود را طوری پیش نبرند که خدای نکرده به بهانه منافع جناحی، به سرمایه اجتماعی نظام و منافع ملی و امید مردم لطمه وارد شود.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس درباره اینکه موانع جدی شکل گیری فضای انتخاباتی تصریح کرد: ایجاد دوقطبی‌های کاذب، مانور سیاسی رسانه‌ای درباره بررسی صلاحیت‌ها، سوء استفاده برخی افراد از جایگاه، تریبون و قدرت و نفوذ برای منافع حزبی و جناحی و یا منافع شخصی به جای در نظر گرفتن مصالح عمومی کشور و ملت و اتهام زنی به جناح مقابل و ... از جمله مسائلی است که می تواند فضای انتخاباتی را تحت تأثیر خویش قرار دهد.

ذوالقدر گفت: بی حوصلگی ناشی از دغدغه های معیشتی مردم چنانچه به شکل جدی به آن پرداخته نشود، در انگیزه  آنها برای شرکت در انتخابات تاثیرگذار خواهد بود؛ همچنین موضوع هزینه کرد کاندیداها از جمله مؤلفه های لازم برای شکل گیری فضای سالم انتخاباتی است. چنانچه، جهت شفاف سازی منابع تامین مالی تبلیغات و فعالیت‌های انتخاباتی مجلس شورای اسلامی دو فوریت طرح شفافیت هزینه کرد منابع مالی نامزدهای انتخابات اول دی‌ماه در مجلس تصویب گردید.

وی اضافه کرد: وقتی شفافیت مالی در انتخابات وجود نداشته باشد و منشأ هزینه‌ها مشخص نباشد، فسادهای متصل به هم و معلول یکدیگر اتفاق می‌افتد. اینچنین بعضی افراد که وارد مجلس می‌شوند وامدار اسپانسرهای میلیاردی و برخی افراد تاثیرگذار می‌گردند و به جای پیگیری مطالبات مردم، با زد و بند به دنبال جبران سرمایه گذاری پشتیبان‌ها و شرکای خود خواهند بود.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در این خصوص که فضای گرم انتخاباتی چگونه و با چه الزاماتی تشکیل خواهد شد؟ بیان کرد: همه دست اندرکاران و کارگزاران انتخابات اعم از هیات‌های اجرایی و نظارتی باید مقید به الزامات قانونی باشند؛ حرکت بر محور قانون و تنظیم عملکرد و رفتار با معیار مقررات، عامل تحقق راهبردهای تعیین شده در خصوص انتخابات است. هماهنگی و برنامه ریزی‌ها برای مدیریت مناسب فرآیند انتخابات ضروری است و بسترسازی پیش از زمان برگزاری انتخابات در چارچوب ستاد انتخابات کشور صورت خواهد گرفت.

وی ادامه داد: باید اجازه داد از همه اقشار و احزاب به دور از رویکرد سختگیرانه و الزامات فراقانونی وارد این فضا شوند و این اطمینان برای مردم حاصل شود که انتخابات، کاملا مردمی و بر اساس اصول دموکراسی است، همانطور که تاکنون نیز همینطور بوده است. نقش دولت به خصوص در این میانه وضعیت اقتصادی و گرانی بنزین و عوارض اجتماعی که بر آن مترتب شد، بسیار مهم است که بتواند نیازهای اولیه ایشان را از بسته‌های معیشتی گرفته تا تسهیلات آموزشی رایگان برای فرزندان و تسهیلات بیمه‌ای و دارو و درمان را فراهم کند تا مردم میل به مشارکت سیاسی داشته باشند.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: صدا و سیما به عنوان رسانه ملی که از بودجه بیت المال اداره می شود، باید با واقع بینی و بی‌طرفی مطالبات مردم را منعکس کند و اجازه دهد تریبون صدا و سیما متعلق به همه اقشار و احزاب باشد و همه بتوانند آزادانه از خواستشان بگویند و از رفتارهای جناحی بپرهیزد. فعالان سیاسی، رسانه ها و صاحبان تریبون، امامان جماعت جمعه و مساجد نیز باید وسعت دید خود را گسترده‌تر کنند و به دور از تخریب با هوشمندی و دلسوزی مردم را تشویق به انتخاب کاندیدای شایسته نمایند.   

ذوالقدر بزرگترین در توضیح چالش انتخابات ٩٨ و راهکار عبور از این چالش بیان کرد: نقشه دشمن برای سال آینده، آن‌گونه که مقام معظم رهبری تصریح کردند این است که از یک سو در فضای سیاسی - انتخاباتی بر موج مطالبات به حق مردم سوار شود و بر طبل ناامیدی از حل مشکلات بکوبد تا القا کند کشور به بن بست رسیده  است. هدف دشمنان، نیز در سال ٩٨ ممانعت از برگزاری انتخاباتی باشکوه است؛ چراکه دشمن می‌داند برای رسیدن به هر هدفی باید نفوذی‌های خود را در سنگرهای مختلف و از جمله مجلس مهره‌چینی کند.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار کرد: مردم باید مراقب القائات دروغین دشمن باشند تا تحت تاثیر آنها قرار نگیرند و برای پیگیری مطالبات بحق خود از روش‌هایی که آمریکایی‌ها طراحی و از طریق خبرگزاری های معاند و شبکه‌های ماهواره‌ای و رسانه‌های غربی – صهیونیستی – سعودی القاء می‌شود، استفاده نکنیم و همه دلسوزان ایران و مردم باید هوشیارانه عمل کنند تا به بهانه تخریب جناح مقابل و اخذ چند رای بیشتر، منافع ملی را فدای امیال جناحی نکنند و از بازی در زمین بدخواهان ایران عزیز بپرهیزند.   

ذوالقدر تاکید کرد: مهم‌تر اینکه برخی مسئولان و مدیران با سخنان شاذ و تحریک‌آمیز و مواضع نسنجیده و نپخته و برخلاف سیاست‌های اصلی نظام به مسموم کردن فضای سیاسی و رسانه‌ای کمک نکنند و در میدانی که دشمن طراحی کرده بازی نکنند. مسئولان و جریانهای سیاسی باید با توجه به ادبیات معقول و منطقی سیاسی و رصد کردن امیال بدخواهان سعادت مردم،  از ایجاد دو قطبی‌سازی‌های کاذب و دسته‌بندهای جعلی پرهیز کنند و اجازه ندهند که نااهلان و نامحرمان میان دار فضای انتخابات و کشور شوند زیرا همانگونه که  امام (ره) فرمودند اگر حواستان  را جمع نکنید نااهلان و نامحرمان همه چیز را نابود خواهند کرد.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین