|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۱
کد خبر: ۲۸۶۶۵۴
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۳
چند سال پیش محمد ابراهیم الحمادی، رئیس اجرایی مؤسسه انرژی هسته‌ای امارات اعلام کرد، کشورش برنامه هسته‌ای خود را که شامل تأسیس چهار رآکتور هسته‌ای برای تولید برق است در سال ۲۰۲۰ به پایان می‌رساند.
 روزنامه دیلی تلگراف نوشت که برنامه هسته‌ای امارات احتمالا به رقابت تسلیحاتی در خاورمیانه منجر شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، روزنامه دیلی تلگراف در گزارشی نوشت: دکتر پل دورفمن، رئیس گروه مشورتی هسته‌ای اعلام کرد که چهار رآکتور هسته‌ای که در امارات در حال ساخته شدن است احتمالا راه را برای رقابت تسلیحاتی در منطقه هموار می‌کند که همین امر احتمال فاجعه هسته‌ای مثل فاجعه چرنوبیل را در منطقه خلیج فارس به دنبال خواهد داشت.

او هشدار داده است که نیروگاه هسته‌ای براکه امارات شاخصه‌های کلیدی امنیتی را ندارد و تهدیدی برای محیط زیست و یک هدف بالقوه برای تروریست‌ها است و می‌تواند به عنوان بخشی از طرح‌های بزرگ‌تر در جهت تولید و توسعه تسلیحات هسته‌ای باشد .

این دانشمند هسته‌ای گفت: احتمالا بسیاری از انگیزه‌های ساخت این رآکتورها پنهان هستند، اماراتی‌ها به رغم اینکه ادعا می‌کنند به عدم گسترش سلاح هسته‌ای و مسالمت‌آمیز بودن برنامه خود پایبند هستند اما به افزایش توان هسته‌ای خود فکر می‌کنند.

امارات سال ۲۰۰۹ هیئتی را از کره جنوبی برای ساخت زرادخانه به خدمت گرفت تا اولین رآکتور هسته‌ای را در شبه جزیره عربستان داشته باشد.

اما تحلیلگران معتقدند که امارات برای رقابت تسلیحاتی هسته‌ای با ایران تلاش می‌کند.

دیلی تلگراف نوشت: درحالی که قطر، امارات را به تهدید امنیتش از طریق این رآکتورها متهم می‌کند امارات این اتهامات را تکذیب کرده است. حوثی‌ها مدعی‌اند که آن‌ها این رآکتورها را هدف قرار داده‌اند و اماراتی‌ها می‌گویند که حمله سال ۲۰۱۷ را از طریق سامانه هوایی دفع کرده‌اند. حملات ابقیق و خریص در اواسط سپتامبر نشان داد که سامانه دفاع هوایی احتمالا قادر به مقابله با چنین حملاتی نیست.

دورفمن هشدار داد که این رآکتورها در معرض تغییرات آب و هوایی و افزایش دمای هوا قرار دارند و این امر احتمالا بر سیستم‌های تهویه و سردکن در داخل این رآکتورها تأثیر می‌گذارد. این کارشناس هسته‌ای هشدار داد که هرگونه حمله موشکی مثل حملات آرامکو احتمالا به فاجعه هسته‌ای زیست‌محیطی مثل فاجعه چرنوبیل منجر می‌شود.

این روزنامه نسبت به خطر نشت مواد رادیواکتیو یا انفجارها یا از کار افتادن دستگاه‌ها حین انتشار مواد پرتوزا در منطقه هشدار داد که این مساله احتمالا به تأثیر ویرانگری بر محیط زیست در منطقه می‌انجامد مخصوصا اگر تأثیرات منفی آن به مراکز مسکونی بزرگ در ساحل خلیج فارس برسد.

چند سال پیش محمد ابراهیم الحمادی، رئیس اجرایی مؤسسه انرژی هسته‌ای امارات اعلام کرد، کشورش برنامه هسته‌ای خود را که شامل تأسیس چهار رآکتور هسته‌ای برای تولید برق است در سال ۲۰۲۰ به پایان می‌رساند.

مارس گذشته دولت قطر گفت، نیروگاه هسته‌ای براکه امارات که در دست احداث دارد تهدید خطرناکی علیه ثبات منطقه‌ای و محیط زیست است.

قطر از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواست چارچوب کاری را درباره امنیت هسته‌ای در خلیج فارس ایجاد کند.

وزارت امور خارجه قطر در نامه‌ای به مدیر آژانس انرژی هسته‌ای اعلام کرد، دوحه نگرانی زیادی درباره راه‌اندازی نیروگاه براکه دارد.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین