کد خبر: ۲۸۰۸۹۴
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۸
چگونه است که مسؤولین گردشگری تهران، مکرراً و سلسله‌مراتبی در جلسه تنظیم‌شده با مدیران موسسات آموزش گردشگری تهران حضور نمی‌یابند و با ترک جلسه اعتراضی این صنف روبه‌رو می‌شوند، سپس به جای عذرخواهی به جدال کلامی می‌پردازند و در مرحله بعد با حذف آگاهانه این قشر علمی و به دور از مناسبات مادی‌گرایانه، در مراسم تجلیل، عملاً به تقابل با معلمان خود در این صنعت می‌پردازند؟
 انجمن مؤسسات آموزش گردشگری ایران با انتشار بیانیه‌ای نسبت به برخوردهای صورت‌گرفته با حوزه آموزش گردشگری به‌ویژه در هفته گردشگری معترض شد.

 در متن این بیانیه که از سوی نیما آذری ـ دبیر انجمن مؤسسات آموزش گردشگری ایران ـ تهیه شده و در اختیار این خبرگزاری قرار گرفته، ‌آمده است: «همان‌گونه که همه فعالان و دست‌اندرکاران حوزه گردشگری می‌دانیم، آموزش در گردشگری به عنوان اصل، پایه و زیرساختار گردشگری مطرح است و قطعاً بدون آموزش، تصور توسعه پایدار گردشگری امکان‌پذیر نیست. همه دست اندرکاران گردشگری، در همه سطوح احتیاج به آموزش و توان‌افزایی دارند و نقش بی‌بدیل آموزش در رشد این صنعت چنان واضح و مشخص است که در کمتر تریبونی است که مسؤولی از لزوم توجه به آموزش در این صنعت حرفی به میان نیاورد و تأکیدی بر نقش آموزش در تمام ارکان گردشگری نداشته باشد.

با عنایت به اهمیت آموزش در گردشگری، سازمان جهانی جهانگردی UNWTO نیز شعار سال گردشگری را از سپتامبر ۲۰۱۹ به «گردشگری و اشتغال، آینده‌ای بهتر برای همه» تعیین کرد که آموزش و توانمندسازی، مستتر در شعار اشتغال و ترجمان مسلم آن در همه مجامع داخلی و خارجی بوده است، اما دریغ و درد که امسال و دقیقاً در سالی که آموزش گردشگری به عنوان گل‌ سرسبد تمام حوزه‌های این صنعت، در کلام مسؤولان جای گرفته بود، در عمل متأسفانه عکس این توجه کلامی دیده شد و در رفتارهای اخیر برخی ادارات کل از جمله معاونت گردشگری استان تهران، بی‌توجهی آشکار به نقش منحصر به فرد آموزش و آموزشگران به عنوان معلمان این صنعت که در عرف دینی ما نیز شغل انبیاء به آنان منسوب است، شائبه گرایش به مادی‌محوری در مراسم تجلیل و تعیین برترین‌ها با مناسبات «اسپانسرینگ» و در نتیجه غالب شدن سرمایه به جای دانش و شخصیت علمی، در این صنعت نه چندان مترقی در عصر فعلی را تقویت کرد. چرا باید کاری کرد که حتی اگر این‌گونه نیست، ذهن را به آن جهت متبادر کند؟

چگونه است که مسؤولین گردشگری تهران، مکرراً و سلسله‌مراتبی در جلسه تنظیم‌شده با مدیران موسسات آموزش گردشگری تهران حضور نمی‌یابند و با ترک جلسه اعتراضی این صنف روبه‌رو می‌شوند، سپس به جای عذرخواهی به جدال کلامی می‌پردازند و در مرحله بعد با حذف آگاهانه این قشر علمی و به دور از مناسبات مادی‌گرایانه، در مراسم تجلیل، عملاً به تقابل با معلمان خود در این صنعت می‌پردازند؟ آیا غیر از «درس نیاموختگی» در این صنعت، نامی دیگر به رفتار مسؤول مربوطه می‌توان نهاد؟ و آیا تکرار چندباره این بی‌توجهی، فرضیه سهوی بودن رفتارها را منتفی نمی‌کند؟

انجمن موسسات آموزش گردشگردی ایران اعلام می‌دارد،  معلمان و تلاشگران و مدیران این عرصه احتیاجی به تجلیل‌های این‌چنینی ندارند و رسالت خود را در ارتقای بی‌ادعای این صنعت می‌دانند، مع‌هذا انجمن،  تجلیل نکردن و حذف عمومی این قشر را حاوی پیغام و دارای بار ضدارزشی و تقابلی می‌داند و به عنوان حامی موسسات زحمتکش تهران و ایران، مراتب اعتراض خود را به تمام ارکان مدیریتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از جمله وزیر محترم گردشگری، معاون محترم گردشگری، مدیرکل محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، مدیران  محترم دفاتر  نظارتی، حراستی و بازرسی و نهایتاً اصحاب محترم رسانه اعلام می‌دارد و خواستار پی‌گیری موضوع و اعلام نتیجه است.

در پایان ضمن تشکر از مدیرکل محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، جناب آقای دکتر پرهام جانفشان، به دلیل دعوت از انجمن برای مشارکت در برنامه‌های هفته گردشگری و تأکید بر انجام همکاری متقابل از سوی این انجمن با برگزاری کارگاه‌های آموزشی در استان و تقدیر از چهره‌های خدومی که در آن اداره کل مشغول خدمت هستند و نیز تبریک مجدد هفته گردشگری، امید است جایگاه آموزش، نه به عنوان زینت‌بخش تریبون‌ها، بلکه در عمل با پرداخت بهای لازم که در رفتار و گفتار مسئولین قابل رصد باشد، تثبیت و ارتقا یابد. »



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین