|
|
امروز: شنبه ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۵
کد خبر: ۲۷۹۸۵۲
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۰
احساس خستگی مدام، نشانه‌ای از بیماری‌هایی است که ممکن است به صورت خاموش شروع شده باشد و شما از آنها بیخبر باشید. این احساس علاوه بر تاثیراتی که روی سلامتی شما دارد می‌تواند جنبه‌های شغلی و حرفه‌ای شما در محیط‌های اجتماعی را هم تحت الشعاع قرار دهد.
احساس خستگی مدام، نشانه‌ای از بیماری‌هایی است که ممکن است به صورت خاموش شروع شده باشد و شما از آنها بیخبر باشید. این احساس علاوه بر تاثیراتی که روی سلامتی شما دارد می‌تواند جنبه‌های شغلی و حرفه‌ای شما در محیط‌های اجتماعی را هم تحت الشعاع قرار دهد.

به طوری که در محیط کار یا محیط‌های اجتماعی حوصله یا توان همیشگی کار کردن را نداشته باشید و احساس خستگی مدام داشته باشید. گاهی اوقات نیز برای رفع این احساس، استراحت طولانی می‌کنید یا به سفر می‌روید اما بعد از آن دوباره این احساس سراغ شما می‌آید. در این مواقع اولین قدم مراجعه به پزشک است اما در نظر داشته باشید موارد زیر هم می‌تواند دلایلی برای احساس خستگی برای شما باشد.

افسردگی: فقدان انرژی و خستگی مداوم میتواند علامت افسردگی باشد. بسیاری از عوامل میتوانند بر شروع افسردگی تاثیر بگذارند؛ از حوادث استرسزای زندگی گرفته تا ژنتیک و سایر شرایط پزشکی. با کمک آزمون غربالگری افسردگی میتوان این بیماری را تشخیص داد. این آزمون اساسا یک پرسشنامه است که احساسات فعلی شما، الگوهای خواب، اشتها، سطوح انرژی و سایر زمینههای کلیدی را بررسی میکند.

ابتلا به عفونت: بیماریهای مختلف عفونی از قبیل ویروس اپشتین بار، ویروس هرپس سیمپلکس، و ... میتواند باعث خستگی شما شود. بیماریهای عفونی را میتواند با آزمایشهای مختلف تشخیص داد.
مشکلات تیروئید: غده تیروئید شما در گردن قرار دارد و هورمونهای مختلفی تولید میکند که بر متابولیسم، رشد و دمای بدن تاثیر میگذارند. هیپوتیروئیدیسم یا کم کاری تیروئید زمانی رخ میدهد که غده تیروئید شما هورمونهای کافی تولید نمیکند. خستگی مداوم یکی از نشانههای کم کاری تیروئید است.

آلرژی غذایی و عدم تحمل مواد غذایی: واکنشهای آلرژیک به مواد غذایی میتواند شدید و تهدیدکننده حیات باشد؛ اما یک علامت رایج آن احساس خستگی مداوم است. عدم تحمل غذایی یا حساسیت غذایی تا حدودی متفاوت از آلرژی است و اغلب نشانههای کمتری دارد. عدم تحمل غذا میتواند ناشی از شرایط مختلفی باشد که باعث کاهش هضم میشود؛ مانند سندرم روده تحریکپذیر، بیماریهای خود ایمنی یا دیابت. صرف نظر از علت، عدم تحمل غذایی باعث کاهش انرژی میشود؛ زیرا بدن شما در تلاش برای پردازش غذاهای مشکل است.

کاهش کیفیت خواب: شما به ۷ تا ۹ ساعت خواب در شب نیاز دارید و اگر بعد از این مدت و در هنگام صبح باز هم احساس خستگی میکنید، ممکن است مشکلات دیگری حین خواب باعث این احساس شود. آپنه خواب یک اختلال است که در آن تنفس به طور مکرر در طول شب متوقف میشود. این اختلال میتواند باعث کاهش سطح اکسیژن خون و خستگی در طول روز شود. آپنه خواب بیش از ۱۸ میلیون بزرگسال و ۲ تا ۳ درصد از کودکان آمریکایی را تحت تاثیر قرار میدهد.
کم خونی ناشی از فقر آهن: کمخونی یک بیماری است که در آن شما به اندازه کافی گلبولهای قرمز برای حمل اکسیژن به بافتهای بدن ندارید. این اختلال باعث احساس خستگی و ضعف در شما میشود. کمخونی فقر آهن از شایعترین انواع کم خونی است. بدن شما به آهن برای تولید گلبولهای قرمز نیاز دارد. بدن در عین حال نمیتواند به سادگی آهن تولید کند و شما نیاز به مصرف غذاهای سرشار از این ماده معدنی یا درمان دارویی دارید. یک آزمایش خون ساده سطح آهن شما را بررسی میکند.

دیابت: خستگی در واقع شایعترین علامت دیابت است. پانکراس یا همان لوزالمعده انسولین تولید میکند و آن هم برای کمک به سلولها جهت جذب گلوکز مواد غذایی. دیابت زمانی اتفاق میافتد که چیزی به تولید یا جذب انسولین بدن شما آسیب برساند. پزشک شما میتواند انواع مختلفی از آزمایشهای خون را برای تشخیص دیابت تجویز کند.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین