کد خبر: ۲۷۸۲۱
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۴
اینک اما جنگ پنهان رژیم صهیونیستی و آمریکا وارد فاز تازه‌ای شده است و آشکارا دو طرف از هم انتقاد می‌کنند. فارن پالیسی نوشت: « روزی که وزیر جنگ رژیم صهیونیستی قصد ملاقات با مقامات آمریکایی را داشت، واشنگتن مقامات این کشور را از دیدار با موشه یعلون منع کرد.
روابط آمریکا با اسرائیل وارد یک بحران تمام‌عیار شده است. یکی از مقامات کاخ سفید از نتانیاهو با عنوان «آدم رذل و بی‌مایه» یاد می‌کند، وزیر جنگ این رژیم در مقابل جان‌کری را «مسیحی عقده‌ای» خطاب می‌کند. در روزی که موشه یعلون قصد ملاقات با مقامات آمریکایی را داشت، واشنگتن مقامات این کشور را از دیدار با وزیر جنگ این رژیم منع کرد. هرچند که یعلون، پس از اظهارنظر توهین آمیزش به کری اظهار پشیمانی کرد؛ اما به نظر می‌رسد که جنگ سیاسی بین تل‌آویو و واشنگتن شعله‌ورتر شده است.

جنگ سرد اسرائیل و آمریکا

حسین موسوی: لازم نبود تا وزیر دارایی رژیم‌صهیونیستی به زبان بیاید و آشکارا اعلام کند که روابط رژیم‌صهیونیستی و ایالات‌متحده وارد بحران شده است. زمانی که وزیر دارایی رژیم‌صهیونیستی گفت: این رژیم باید هر کاری را که در دنیا لازم است انجام دهد تا این روابط از بحران بیرون بیاید، برخی ناظران گفتند که این بحران ربطی به این زمان ندارد و تقریبا از زمان روی کار آمدن باراک اوباما، دو طرف جنگ پنهانی با هم داشته‌اند.
زمانی که در سال 2010، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دیدار باراک اوباما رفت، رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده نتانیاهو را به اتاق انتظار «روزولت» فرستاد و خود به همراه خانواده‌اش برای صرف شام، به غذاخوری رفت.
اینک اما جنگ پنهان رژیم صهیونیستی و آمریکا وارد فاز تازه‌ای شده است و آشکارا دو طرف از هم انتقاد می‌کنند. فارن پالیسی نوشت: « روزی که وزیر جنگ رژیم صهیونیستی قصد ملاقات با مقامات آمریکایی را داشت، واشنگتن مقامات این کشور را از دیدار با موشه یعلون منع کرد.» با این وجود کاخ سفید می‌گوید: برای این کار تعمدی در میان نبوده است؛ اما واقعیت این است که آمریکا قصد داشت تا به خاطر الفاظ توهین‌آمیزی که موشه یعلون درخصوص جان کری داشته، او را تنبیه کند.

موشه یعلون در ماه ژانویه سال جاری درخصوص وزیر امور خارجه ایالات‌متحده گفته بود که جان کری یک «مسیحی عقده‌ای» است و تنها چیزی که برای او اهمیت دارد جایزه صلح نوبل است. او گفته بود تنها چیزی که می‌تواند ما را از شر جان کری نجات دهد بردن جایزه صلح نوبل توسط جان کری است، در این صورت است که کری ما را به حال خود رها خواهد کرد.
یکی از نمایندگان مجلس اسرائیل (کنست) به شرط ناشناس ماندن درخصوص این موضوع، به فارن پالیسی گفت: «با توجه به این سخنان گوش‌خراش، جای تعجب ندارد که کاخ سفید برای موشه یعلون فرش قرمزی پهن نکند و با وی به سردی برخورد کند.» او در ادامه ضمن انتقاد از لحن سیاستمداران رژیم صهیونیستی می‌گوید: گویی آنها نمی‌توانند بدون توهین کردن به مقامات آمریکایی درخواست‌های خود را مطرح کنند. به اعتقاد او، سیاستمداران این رژیم دوست دارند هرگونه که مایل هستند سخن بگویند؛ اما جلساتشان با مقامات آمریکایی به روال سابق برگزار شود.
آمریکا همواره یکی از بزرگ‌ترین حامیان رژیم صهیونیستی بوده است. ایالات‌متحده از پایان جنگ جهانی دوم، به این رژیم نزدیک 121 میلیارد دلار کمک کرده که عمده این کمک‌ها نیز در بخش نظامی بوده است. چنانچه در سال 2014، درخصوص کمک‌های سالانه به تل‌آویو، کنگره برای پیشبرد برنامه‌های موشکی رژیم صهیونیستی کمک 504 میلیون دلاری را تصویب کرده است.
هر چند که یعلون، پس از اظهارنظر توهین‌آمیزش به وزیر خارجه آمریکا اظهار پشیمانی کرد؛ اما به نظر می‌رسد که جنگ سیاسی بین تل‌آویو و واشنگتن در حال شعله‌ورتر شدن است.
در یورش نیروهای اسرائیلی به نوار غزه، آمریکا سیاست دو‌پهلویی را در پیش گرفت و ضمن اینکه مدعی شده بود رژیم صهیونیستی حق دفاع دارد، اما از کشتار بی‌رحمانه این رژیم هم انتقاد می‌کرد. در بحبوحه حملات رژیم صهیونیستی به غزه، پیش از اینکه جان کری در یک مصاحبه پشت میکروفون قرار بگیرد، وی بدون آنکه متوجه باشد که میکروفونش باز است از کشتار غیرنظامیان توسط رژیم صهیونیستی انتقاد کرد؛ اما به محض اینکه پی برد که میکروفون باز است، از سخنان خود عقب نشست و مدعی شد که دفاع حق رژیم صهیونیستی است. این در شرایطی است که آمریکا درخصوص صلح بین اسرائیل و فلسطین نیز انتقادهای بی‌شماری به مقامات این رژیم داشته است. واشنگتن‌ حتی به این بسنده نمی‌کند و از ساخت و سازهای این رژیم در شرق بیت‌المقدس به شدت انتقاد می‌کند. به اعتقاد واشنگتن، یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث شده، روند صلح خاورمیانه متوقف شود، جاه‌طلبی‌های این رژیم در ساخت‌وسازهای غیرمجاز است.
فارن افرز به قلم «جورج دابلیو بال» مقاله‌ای 20 صفحه‌ای منتشر کرده است که اسرائیل گویا دوست ندارد تا مساله صلح خاورمیانه حل شود. به اعتقاد وی کلید مساله صلح خاورمیانه در موضوع غزه و توقف شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی خلاصه شده، اما تل‌آویو قصد ندارد که این موضوعات حل‌وفصل شود. همین موضوع باعث شده که واشنگتن پنهان و آشکار از مقامات اسرائیلی انتقاد کند.

با این وجود برخی مقامات این رژیم به این صرافت افتاده‌اند تا رابطه آسیب دیده بین دو طرف را ترمیم کنند. سوای اینکه وزیر دارایی این رژیم می‌گوید اسرائیل هر کاری که لازم است باید انجام دهد تا رابطه با آمریکا بهبود یابد، «رووین ریویلین»، رئیس‌جمهوری رژیم صهیونیستی هم در گفت‌وگو با رادیو ارتش این رژیم گفته که برای اسرائیل مهم‌ترین مساله رابطه با آمریکاست.
او که روز گذشته با رادیو اسرائیل مصاحبه داشته است، درخصوص اختلافات اخیر بین دو طرف گفته است: برای سیاست خارجی این رژیم سه اولویت قرار داده شده است: نخست، ارتباط با ایالات‌متحده، دوم، ارتباط با ایالات‌متحده و سومی که از دو تای باقی اهمیت کمتری ندارد، ارتباط با آمریکاست.  سایت اینترنتی «تایم آو اسرائیل» اما می‌نویسد: هنوز در ایالات‌متحده، به‌ویژه در کاخ سفید، نظرها به روی نتانیاهو مساعد نیست و یکی از مقامات کاخ سفید از نتانیاهو به عنوان «آدم رذل و بی‌مایه» یاد کرده است. به نظر می‌رسد جنگ لفظی بین دو طرف همچنان ادامه دارد و آمریکا تنها منصب سیاسی نتانیاهو را در نظر می‌گیرد و برای خود وی ارزش چندانی قائل نیست.

سایت تحلیلی « inquisitr » می‌نویسد که رابطه بین دو طرف به شدت آسیب دیده است. دو طرف مدام به هم توهین می‌کنند و معلوم نیست که این رابطه تا چه زمانی متمدنانه باقی خواهد ماند. این سایت در ادامه می‌نویسد: رابطه‌ای که بین دو‌طرف شکل گرفته، بر پایه تعریف، یک بحران تمام عیار است و اگر مشکل بین دو طرف حل نشود، به‌زودی شکلی غیرمتمدنانه به خود خواهد گرفت.

منبع: دنیای اقتصاد



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین