|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۶
کد خبر: ۲۷۶۲۷۱
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۵
اساتید دانشگاه و برخی دانشجویان با ارائه مقالات علمی در این همایش به بررسی برخی قارچ ها بیماری زا پرداختند و از آنجایی که قارچ ها یک فعالیت تجاری _خوراکی محسوب می شود می توان در سرمایه گذاری و صادرات به خاور میانه دستاورد های خوبی رقم زد.
رییس چهارمین گنگره قارچ شناسی ایران گفت: تولید قارچ ها یک فعالیت تجاری-خوراکی محسوب می شود که می توان در سرمایه گذاری و صادرات به خاور میانه دستاورد های خوبی رقم زد.

اکبر خداپرست در حاشیه برگزاری چهارمین کنگره قارچ شناسی ایران در گفت‌وگو با ایسنا، در راستای معرفی در حوزه یافته های علمی در زمینه تبارشناسی قارچ ها و رده بندی آن و همچنین معرفی دستاوردهایی که انجام شده است، اظهار کرد: معرفی یافته های علمی در زیست شناسی، قارچ های خوراکی، سموم قارچی از جمله برنامه های ارائه شده در این کنگره است.

وی تصریح کرد: اساتید دانشگاه و برخی دانشجویان با ارائه مقالات علمی در این همایش به بررسی برخی قارچ ها بیماری زا پرداختند و از آنجایی که قارچ ها یک فعالیت تجاری _خوراکی محسوب می شود می توان در سرمایه گذاری و صادرات به خاور میانه دستاورد های خوبی رقم زد.

رییس چهارمین گنگره قارچ شناسی ایران خاطرنشان کرد: قارچ ها به دلیل نوع های مختلف خود حائز اهمیت است که علاوه بر خوراکی بودن برخی قارچ ها در مواد غذایی، مراحل تولید مختلف آن نیز بررسی می شود.

خداپرست گفت: قارچ ها در مواد غذایی و خشکبارها  به وفور دیده شده است و رطوبت و دما عامل اصلی برای رشد قارچ ها تلقی می شود که مازندران مکانی مناسب برای این امر بوده و بستری مناسب برای تولید قارچ ها سمی نیز است.

رییس چهارمین گنگره قارچ شناسی ایران با اشاره به اینکه انجمن قارچ ایران قدمت زیادی ندارد و در سال ۸۹ تشکیل شد، افزود: اولین گردهمایی علمی انجمن کنگره قارچ شناسی سال ۹۲ و پس از آن دو کنگره دیگر نیز در سال‌های ۹۰ و ۹۱ برگزار شد و هم اکنون چهارمین کنگره قارچ شناسی در حال برگزاری است.

خداپرست در ادامه بیان کرد: انجمن قارچ شناسی ایران با همت و تلاش دانشمندان وافر در گذشته آغاز به کار کرد و در حال حاضر این عرصه منجر به کشف حدود ۳ هزار نوع قارچ در کشور ایران شده است و حداقل حدود یک و نیم میلیون نوع گونه را در جهان وجود دارد.

وی بیان اینکه اهمیت گونه های مختلف قارچ ها در محیط اطرافمان بر کسی پوشیده نیست، ادامه داد: باید به دنبال ریشه‌های یافته و به جا مانده از پیشکسوتان که در این مسیر بودند باشیم و کارشناسان نیز در استمرار این راه ثابت و محکم باشند.

روش های جدید توسعه علم قارچ شناسی تقاضا محور است

اسدالله تیموری یانسری رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری نیز در ادامه این کنگره با اشاره به اینکه قارچ شناسی به عنوان یک علم وتخصص پیشرفته مطرح است، اظهار کرد: این علم باید به عنوان یک رشته در نظر گرفته شود زیرا ما در فاز پنجم علم قارچ شناسی کشور هستیم و توسعه تحقیقات در علم قارچ شناسی با دنبال کردن هدفمند آن محقق می شود.

وی تصریح کرد: در چندمین نسل از ‌توسعه قارچ شناسی در کشور هستیم که باید به تمام روش های مطالعه قارچ ها در بحث قارچ شناسی توجه کنیم.

رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری افزود: روش های جدید توسعه علم قارچ شناسی تقاضا محور بوده زیرا در بحث امنیت و تولید دارو بسیار حائز اهمیت است.

تیموری یانسری با اشاره به اقلیم‌ مناسب مازندران برای تولید قارچ گفت: اکوسیستم مازندران محیط کشت طبیعی قارچ است و ‌وجود مواد مغذی و دمای مناسب تنوع زیستی قارچ ها را محقق می کند.

وی خاطرنشان کرد: قارچ ها مفید و مضر هستند و در این راستا برای دستیابی به نظام امنیت غذایی برای حفظ جان مردم برگزاری اینگونه کنفرانس ها ضروری است.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین