|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۲
کد خبر: ۲۷۵۱۲
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۶
سرپرست وزارت علوم تاکید کرد: با ادغام دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و علمی کاربردی مخالفیم.
دکتر نجفی سرپرست وزارت علوم و تحقیقات فناوری در مراسم بیست‌ و دومین سالگرد دانشگاه جامع علمی‌کاربردی با بیان اینکه موضوع مهارت‌آموزی مقوله جدیدی نیست و از آغاز دوره تمدن‌سازی به عنوان تلاشی برای توسعه وجودی انسان وجود داشته است، گفت: این موضوع تا امروز ادامه پیدا کرده و به عنوان ارکان آموزشی در همه دنیا مورد توجه قرار گرفته است.

سرپرست وزارت علوم با تاکید بر اینکه انسان صاحب مهارت، موفق بوده و از اعتماد به‌ نفس بیشتری برخوردار است، افزود: از نظر اجتماعی هم این موضوع صحت دارد و جامعه‌ای که افرادش مهارت بیشتری دارند، از نظر توسعه، پیشرفت، رفاه و شادزیستی برتر از جوامع مشابه خود است، مانند جامعه آلمان.

وی با بیان اینکه این امر در سطح جامعه ایرانی هم مصداق دارد اظهار کرد: بعضی از مراتب ایران از نظر فرهنگی و تاریخی توجه بیشتری به مهارت‌ها دارند و در شرایط بهتری هستند مانند استان اصفهان که دارای فرهنگ و مهارت آموزشی پیشرفته‌تری است.

سرپرست وزارت علوم و تحقیقات فناوری با تاکید بر اینکه توسعه توانایی‌ها با عمل آگاهانه همیشه مورد توجه بوده است، گفت: حتی در قبل از اسلام و در زمان زرتشت هم به کار و عمل و کردار نیک تاکید شده است. در تعالیم اسلامی هم در قرآن کریم هم صحبت از ایمان و عمل صالح و اینکه علم و عمل باید در کنار هم باشند صحبت شده است.

نجفی تاکید کرد: رهبری هم به این نکته اشاره کردند که کشور به موازات نیاز به علم به پنجه‌های کارآور نیاز دارد.

وی ادامه داد: مهارت‌آموزی موضوعی است که در سال‌های بعد از انقلاب و تاسیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی صحبت‌های زیادی از آن شده است اما در مواردی هم از آن غفلت داشتیم. ما به طراحی سیستم جامع و کارآمد، سازوکارهای لازم، برای تربیت نیروهای کارآمد و کارآفرین بی‌توجهی کردیم و نتیجه این امر این بود که هم‌اکنون فارغ‌التحصیلان زیادی بیکار بوده و در زمینه نیروی کار ماهر با کمبود شدیدی مواجه هستیم. این امر نشان می‌دهد که آموزش‌ها جهت درستی نداشته است.

سرپرست وزارت علوم و تحقیقات فناوری با اشاره به طرحی که تحت عنوان تقویت رشته‌های فنی و حرفه‌ای اجرا شده بود، گفت: این طرح در سال‌های اول درخشید و با استقبال زیادی روبه‌رو شد، اما دیگر پیگیری نشد اما اگر همان برنامه به درستی پیگیری می‌شد، هم‌اکنون بازار کار از نیروهای با مهارت اشباع شده بود.

نجفی با اشاره به وجود 1057 مرکز علی کاربردی و 800 هزار دانشجو در این مراکز گفت: کمیت این مراکز مطلوب است اما از نظر کیفی به نقطه ایده‌آل نرسیده‌ایم.

وی با بیان اینکه دانشگاه جامع علمی‌کاربردی وظایف مهمی برعهده دارد، گفت: هدایت و مشورت دادن به مراکز، نظارت و ارزشیابی بر مراکز از جمله این وظایف است. زیرا به نظر در 10 ماهی که سرپرستی وزارت علوم برعهده‌ام بود، متوجه شدم باید سیستم نظارتی ما وسیع‌تر شود.

سرپرست وزارت علوم و تحقیقات فناوری در ادامه از اداره شدن 23 مرکز علمی کاربردی توسط دانشگاه جامع علمی‌کاربردی انتقاد کرد و گفت: اداره 23 مرکز توسط دانشگاه هیچ توجیهی ندارد. شأن دانشگاه بالاتر از این است که چنین نقشی را ایفا کند. امیدوارم در سال تحصیلی جدید تدابیری برای واگذاری این 23 مرکز در نظر گرفته شود.

نجفی ادامه داد: نکته دیگر این است که براساس ضوابط، دانشگاه 15 درصد درآمد مراکز را دریافت می‌کند. به نظر من 15 درصد بسیار زیاد است. این نکته‌ای است که در طول 10 ماه فعالیت در وزارت علوم یا این روزهای آخر که امیدوار هستم دکتر نیلی رای بیاورند و من به عنوان مشاور کنار ایشان باشم به آن رسیده‌ام. به نظر من حداقل باید سه درصد از 15 درصد کسر شود و 12 درصد باقیمانده هم صرف کیفیت و فعالیت دانشجویی شود.

سرپرست وزارت علوم، تحقیقات وفناوری گفت: وقتی مسئولیت سرپرستی وزارت علوم را پذیرفتم دکتر فرجی دانا از وجود طرحی تحت عنوان ادغام دانشگاه‌ فنی و حرفه‌ای و دانشگاه جامع علمی کاربردی خبر دادند. اما من به این نتیجه رسیدم که این ادغام درست نیست و اگر قرار بود در وزارت علوم ماندگار شوم اقداماتی برای عدم ادغام این دانشگاه‌ها انجام میدادم. من نظرم را به دکتر نیلی هم اعلام کردم.

وی با اشاره به مصاحبه رئیس کمیسیون آموزش عالی که شب گذشته از صداوسیما پخش شد، گفت: در این مصاحبه گفته شد درصدد ادغام دانشگاه علمی کاربردی با دانشگاه پیام نورهستیم. من چنین حرفی را نزدم و چنین طرحی در وزارت وجود ندارد.

سرپرست وزارت علوم، تحققیقات و فناوری توضیح داد: طرحی که وجود دارد این است که به خاطر وجود صندلی‌های خالی در دانشگاه پیام نور، دانشگاه غیرانتفاعی و غیردولتی این دانشگاه‌ها باید در انتظار ادغام بخشی از واحدهایشان باشند. بدین معنی که واحدهای هر کدام از دانشگاه‌ها به صورت جداگانه ادغام شوند نه با یکدیگر.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین