کد خبر: ۲۷۵۰۵۵
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۹
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه 30 درصد افرادی که غرق شدند شناگر بودند، گفت: آمار فوتی ناشی از غرق شدگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 3 برابر شده است.
 رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه 30 درصد افرادی که غرق شدند شناگر بودند، گفت: آمار فوتی ناشی از غرق شدگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 3 برابر شده است.

به گزارش ایسنا، دکتر حبیب معصومی پنجشنبه 24 مرداد در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه بهار سالجاری بیش از 20 استان کشور از جمله همدان با بارش های فراوانی درگیر بودند که این بارش ها باعث پر آب شدن مناطق آبی در استان ها شد، اظهار کرد: تعداد فوتی های ناشی از غرق شدگی در کشور و استان به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرده است به طوریکه از اول فروردین تا 14 مرداد 863 نفر غرق شدند که از این تعداد 565 نفر فوت کردند.

وی با بیان اینکه کوچکترین فرد غرق شده نوزادی 6 ماهه در یکی از روستاهای اردبیل بود که نجات پیدا کرد و مسن ترین مردی 95 ساله در ارومیه بوده است، افزود: در 4 ماه نخست سالجاری بنابر مستندات پزشکی قانونی 18 نفر در استان همدان غرق شدند که این آمار برابر با کل افراد غرق شده در سال 97 است و مسئولان حوزه سلامت،دانشگاه و بهداشت و درمان باید تدبیری برای حل این موضوع و کاهش آمار پیدا کنند.

معصومی با بیان اینکه در سال های گذشته بیشتر غرق شدگی ها در دریا اتفاق می افتاد اما در سالجاری با افزایش بارش های بهاری آمار غرق شدگی در محیط های غیردریایی و رودخانه ای بالارفته است، اضافه کرد: نصب علائم هشداردهنده در محیط های آبی، مشخص کردن عمق دریاچه ها و رودخانه ها،پرهیز از شوخی های بی مورد در آب، حضور نجات غریق در محیط های آبی، شناکردن در محیط های سالم سازی شده و آموزش شنا و خطرات آن به کودکان از اقدامات لازم برای کاهش آمار غرق شدگی در محیط های آبی است.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه 30 درصد افرادی که غرق شدند شناگر بودند، عنوان کرد:آمار فوتی ناشی از غرق شدگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 3 برابر شده است.

معصومی بار بیماری، سال های عمر از دست رفته و سال های سپری شده باناتوانی را از علائم و مشکلات مهم حوادث ترافیکی در حوزه سلامت برشمرد و گفت:7 درصد درآمد ناخالص ملی صرف حوادث ترافیکی و درمان مصدومان تصادفات می شود همچنین در تصادفات جاده ای سال 96 حدود 505 نفر کشته شدند که این تعداد در سال 97 با کاهش 14 درصدی به 434 نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه 201 نفر در محل حادثه،200 نفر در بیمارستان،24 نفر حین انتقال به بیمارستان و 7 نفر بعد از ترخیص فوت کردند، افزود: 46 درصد مصدومان سوانح رانندگی در بیمارستان و5 درصد در حین انتقال به مراکز درمانی فوت می کنند که این آمار در حد میانگین کشوری است.

معصومی با بیان اینکه در سال گذشته هزار و 620 مصدوم حادثه ترافیکی مداوا شدند، عنوان کرد:پوشش اوراژانس پیش بیمارستانی در حوادث ترافیکی از سال 85 تاکنون با وجود 11 آمبولانس در شهر همدان از 30 درصد به 97 درصد افزایش یافته است.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه سیستم اورژانس ایران مانند اورژانس آمریکا عمل کرده و دکتر در آن حضور ندارد اما در اورژانس کشورهای اروپایی مصدمان تصادفی سریعا توسط پزشک معاینه می شوند، ادامه داد: ۱۲ کیلومتر سه راهی ویان تا کبودراهنگ ۱۸ تصادف رخ داده و منجر به مصدومیت ۶۰ نفر و فوت  10 تن شده است که بیشترین سوانح این محورمربوط به واژگونی در پیچ شاوه است.

معصومی با بیان اینکه حوادث ترافیکی بسیار پیچیده بوده و 24 دستگاه دراین بخش وظیفه دارند، بیان کرد:80 دستگاه آمبولانس در سطح استان همدان وجود دارد همچنین همدان دارای 60 پایگاه شهری، جاده ای و هوایی است که سه مورد در هفته دولت افتتاح و سه پایگاه دیگر در صورت تامین اعتبار تا پایان سال به بهره برداری می رسند.

وی ارائه خدمات به زائران همدانی و زائرانی که در ایام اربعین از همدان عبور می کنند و کمک به استان های مرزی را از فعالیت های اورژانس پیش بیمارستانی در ایام اربعین برشمرد و گفت:آموزش مدیران موکب ها و کاروان های زیارتی،نظارت واحد بهداشت بر مراکز عرضه و طبخ موادغذایی،آماده باش بیمارستان بعثت از اقدامات اورژانس پیش بیمارستانی در ایام اربعین است.

معصومی با بیان اینکه اورژانس هوایی استان همدان از 18 مرداد ششمین سال فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود:طی پنج سال گذشته 286 ماموریت توسط اورژانس هوایی انجام شده و 348 بیمار و مصدوم را جابه جا کرده است.

وی با بیان اینکه بیشتر مصدومان منتقل شده توسط اورژانس هوایی استان مربوط به حوادث ترافیکی،سکته قلبی وسقوط از ارتفاع بوده است، عنوان کرد:9 پد فرود بالگرد بیمارستانی در استان همدان وجود دارد و 50 نقطه مناسب برای ساخت این پد فرود در استان  مشخص شده است.

معصومی با بیان اینکه فامنین با 22 درصد آمار بیشترین استفاده از اورژانس هوایی را دارد، گفت: ۹۶ درصد ماموریت های اورژانس داخل استان و4 درصد خارج استان بوده است همچنین 62 درصد ماموریت های اورژانس هوایی برای خدمات رسانی به مصدومان حوادث جاده ای و 38 درصد برای بیماران غیر تصادفی بوده است.

وی با بیان اینکه 68 درصد ماموریت ها بین مراکز و 32 درصد آنها از محل حادثه و ماموریت 115 انجام شده است، اضافه کرد:قرار دادن وسایل امدادی در قطار و ایستگاه های آن،مانورمشترک،ساخت پد فرودبالگرد در کنارایستگاه های قطار،اشتراک گذاری نقاط حادثه خیز و کورآنتن دهی با اورژانس پیش بیمارستانی از موارد تفاهم نامه ای است که بین اورژانس و راه آهن کشور برای جلوگیری از حوادث و دسترسی مردم به خدمات درمانی منعقد شده است.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی همدان ساخت و تجهیز 15 واگن آمبولانس و 15 واگن بیمارستان سیار و اختصاص یکی از آنها به همدان را از مواد دیگر این تفاهم نامه معرفی کرد و افزود:به ازای هر 50 هزار نفر باید یک پایگاه شهری احداث شود که طبق آخرین سرشکاری انجام شده در سال 95 ،10 پایگاه شهری برای برای جمعیت 570 هزار نفری همدان راه اندازی شده است.

وی با بیان اینکه 3 پایگاه شهری در ملایر،2 پایگاه شهری در نهاوند و یک پایگاه شهری در شهرستان های دیگر وجود دارد، گفت:3 پایگاه اورژانس جدید در ملایر،تویسرکان و رزن در هفته دولت افتتاح می شوند و در هر پایگاه 6 نفر مشغول به کار خواهند شد.

معصومی با بیان اینکه فوت هر فرد برای دولت 2 میلیارد تومان هزینه خواهد داشت اما ساخت هر پایگاه 700 میلیون تومان نیاز دارد که با ساخت آنها می توان از مرگ چندین نفر جلوگیری کرد، افزود:ساختمان های بسیاری مشابه پلاسکو در همدان وجود دارد که نیازمند بازسازی و مرمت هستند تا از وقوع حادثه در آنها جلوگیری کرد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین