|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۷
کد خبر: ۲۷۴۳۴
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۲
فعلا باید صبر کنیم و بردبار باشیم تا با رصد کردن درست بازار ببینیم که چه سیاست مناسبی لازم است تا اتخاذ شود.
معاون وزیر نفت با بیان این‌که درخواست برگزاری نشست اضطراری اوپک به صلاح نیست، دلایل کاهش قیمت نفت را تشریح کرد.
 منصور معظمی در حاشیه اولین همایش بین المللی قیر در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه به کاهش قیمت نفت، ایران برنامه‌ای برای درخواست برگزاری نشست اضطراری اوپک ندارد؟ گفت: ما فکر می کنیم در شرایط فعلی درخواست برگزاری نشست اضطراری به صلاح نیست البته این به معنی آن نیست که اقدامات لازم را برای اتخاذ استراتژی مناسب دراین شرایط نداشته باشیم.

وی افزود: براساس سیاست های دولت و همچنین نظرات رییس جمهور و سیاست وزارت نفت ،اقداماتی را آغاز کرده‌ایم که امیدواریم نتایج آن را مشاهده کنیم.
معظمی با بیان این‌که در نشست اوپک که بنا شده در زمان مقرر برگزار شود شرکت کرده و نظراتمان را اعلام می کنیم، گفت: بازار نفت تابعی از شرایط سیاسی و اقتصادی است و تنها مولفه‌های اقتصادی در این شرایط تاثیرگذار نیستند.

معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت خاطرنشان کرد:فعلا باید صبر کنیم و بردبار باشیم تا با رصد کردن درست بازار ببینیم که چه سیاست مناسبی لازم است تا اتخاذ شود.
وی در ادامه  مبنی بر این که چه عواملی باعث بروز کاهش قیمت نفت شده با توجه به این که شما کاهش قیمت نفت را سیاستی از پیش تعیین شده اعلام کرده اید، گفت: عوامل متعددی باعث بروز این شرایط شده است. مسائل مربوط به عربستان، روسیه، اوکراین، اضافه عرضه، افزایش ذخایر استراتژیک در مجموع دست به دست هم داده و باعث بروز این شرایط شده است.

معظمی افزود: این شرایط در دوره بلند مدت پایدار نخواهد بود. زیرا برخی کشورهای تولیدکننده نفت اعم از اعضای اوپک و غیر اوپک با مشکلات اجتماعی قابل توجه روبرو هستند که این کاهش قیمت تبعات اجتماعی بیشتری را برای آن‌ها ایجاد خواهد کرد.
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت در پاسخ به سوالی مبنی بر این که از نظر شما قیمت نفت تا چه سطحی کاهش پیدا خواهد کرد تصریح کرد: حقیقتا نمی دانم اما ما کشور را با نفت پنج دلاری اداره کردیم و با نفت 140 دلاری نیز گذراندیم بنابراین لازم است برای قیمت‌های متفاوت سناریوهای مختلفی تهیه کنیم که در این راستا معاونت برنامه ریزی در حال بررسی است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه به این‌که در فصل بودجه نویسی قرار داریم چه سناریویی را برای قیمت نفت در بودجه سال 1394 کل کشور پیشنهاد می کنید، اظهار کرد: از اعلام این موضوع معذورم اما به طور قطع و یقین قیمت‌های گذشته را پیشنهاد نخواهیم کرد.
معظمی در پاسخ به این که پس روی نفت 90 و یا صد دلاری برای سال آینده حساب نکرده‌اید، گفت: خیر، چنین قیمت‌هایی را پیشنهاد نمی کنیم.

معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت درباره چگونگی پیشنهاد قیمت نفت برای بودجه سال آینده اظهار کرد: بهترین روش این است که واقع بینانه با قضایا برخورد کنیم، باید توجه کنیم که بازار ویژگی‌های خاص خود را دارد و اگر به الزامات آن توجه نکنیم و قیمت های غیر واقعی را پیشنهاد دهیم با مشکل روبرو خواهیم شد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه به کاهش قیمت نفت در سال جاری چه میزان کسری بودجه خواهیم داشت،خاطرنشان کرد: تا این ساعت(تا شش ماه اول) نه تنها کسری بودجه نداشته ایم بلکه افزایش بودجه نسبت به آنچه مصوب شده داشته ایم.

معظمی افزود: اگر روند کاهش قیمت به این صورت باشد طبیعی است که باید پیش بینی دیگری برای بودجه سال آینده انجام دهیم.
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت در ادامه به افزایش تولید گاز طبیعی به میزان 60 میلیون متر مکعب از ابتدای سال جاری تاکنون اشاره و تصریح کرد: در شش ماهه امسال نسبت به شش ماه سال گذشته روزانه حدود 39 درصد گاز بیشتری به نیروگاه‌ها اختصاص داده شده است.

وی تاکید کرد: به طور قطع و یقین تا پایان سال افزایش تولید گاز طبیعی به صد میلیون متر مکعب که پیش از این وعده داده شده می‌رسد. 

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین