کد خبر: ۲۷۴۱۷۱
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۶
فکر می‌کنم قربانیان و نیروهای امدادی از دیدن او خوشحال شده باشند اما قصد دروغگویی ندارم، این برای جامعه ما سخت است. ما یک جامعه آسیب‌پذیر هستیم. درد زیادی را متحمل شدیم. این تنش بسیار ملموس و واقعی بود و ما هیچکدام از اینها را پیش از این رئیس‌جمهوری نداشتیم.
 حضور حاشیه‌ساز دونالد ترامپ در شهرهای بحران‌زده آمریکا با اعتراضات مردمی گسترده به قوانین حمل سلاح و محکومیت برترطلبی سفیدها همراه شد.

 ‌به نقل از پایگاه خبری هیل،‌ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا چهارشنبه در سفری به ال‌ پاسو تگزاس و دیتون اوهایو برای دیدار با بازماندگان تیراندازی‌های جمعی اخیر و نیروهایی که امدادرسانی کردند، با درخواست‌هایی برای سختگیری روی قوانین حمل سلاح مواجه شد و خودش هم دموکرات‌ها و رسانه‌ها را هدف حمله گرفت.

سفر ترامپ تنها چند روز پس از وقوع تیراندازی‌های مرگبار که بیش از ۳۰ کشته و ده‌ها زخمی بر جای گذاشت، انجام شد و او بیشتر مدت زمان سفرش را دور از انظار عمومی قرار گرفت. ترامپ در این دو شهر با مقام‌های بیمارستانی ملاقات‌های غیر علنی داشت و سخنان کوتاهی در مرکز عملیات‌های اضطراری در ال پاسو ایراد کرد.

بیشتر تصاویر این سفرها توسط حساب‌های رسمی کاخ سفید منتشر شده و نشان می‌دهد ترامپ و همسرش ملانیا با لبخند با کارکنان بیمارستان و زخمی‌های این حوادث عکس می‌گیرند. سناتور شرود براون، دموکرات در کنفرانس خبری در دیتون گفت: او و ملانیا کار درستی انجام دادند. این بخشی از کار اوست که به مردم آرامش بدهد. خوشحالم این کار را کرد.

اما سفرهای رئیس‌جمهوری آمریکا با اعتراضاتی هم مواجه شد. صدها تن از معترضان با تجمع در این شهرها خواستار اقدامی در خصوص قوانین حمل سلاح شدند و لفاظی‌های ترامپ را هم محکوم کردند. دموکرات‌های آمریکایی معتقدند لفاظی‌های ترامپ یکی از علل وقوع خشونت در ال پاسو بوده است. در حمله مسلحانه در ال ‌پاسوی تگزاس به لاتین‌تبارها ۲۲ تن و در حمله مسلحانه دیتون ۹ تن کشته شدند.

رفتارهای رئیس‌جمهوری آمریکا که هیچگاه بدون حاشیه نبوده است، این بار هم جنجال‌هایی به وجود آورد. او در مسیر دیتون به ال پاسو یک سری توییت‌هایی منتشر کرد و به شدت جو بایدن، معاون رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا را مورد انتقاد قرار داد! پیام‌های او جو ملتهب ناشی از تیراندازی‌ها را تشدید کرد.  

توییت‌ها و اعتراضات مردمی بر نگرانی برخی از مقام‌های محلی که ورود ترامپ را معادل ایجاد دودستگی در جوامع سوگوار خود می‌دانستند، صحه گذاشت. نان ویلی، شهردار دیتون درباره سفر ترامپ گفت: فکر می‌کنم قربانیان و نیروهای امدادی از دیدن او خوشحال شده باشند اما قصد دروغگویی ندارم، این برای جامعه ما سخت است. ما یک جامعه آسیب‌پذیر هستیم. درد زیادی را متحمل شدیم. این تنش بسیار ملموس و واقعی بود و ما هیچکدام از اینها را پیش از این رئیس‌جمهوری نداشتیم.

رایان میلک، سخنگوی بیمارستانی در ال پاسو به واشنگتن پست گفت: این مقطع خیلی حساسی در زندگی آنهاست. بعضی‌ها گفتند نمی‌خواهند با رئیس‌جمهوری ملاقات کنند. بعضی گفتند هیچ ملاقات‌ کننده‌ای نمی‌خواهند.

منتقدان ترامپ می‌گویند او به نفرت علیه گروه‌های آمریکایی لاتین‌تبار دامن می‌زند. ورونیکا اسکوبار، نماینده دموکرات ال پاسو در مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر گفته بود حاضر به ملاقات رییس‌جمهوری نیست و "رفتار و گفته‌های پرنفرت رییس‌جمهوری باعث رنج و درد مردم حوزه او و کل کشور شده است."

حضور ترامپ خصوصا در ال پاسو بسیار پرمخاطره بود. دموکرات‌های آمریکا، مانیفست مهاجم مظنون تیراندازی این شهر را که به "تهاجم" لاتین‌تبارها اشاره کرده بود به استفاده ترامپ از همین واژه برای توصیف موج مهاجران در مرز جنوبی ایالات متحده و توصیف گاه و بیگاه مهاجران به عنوان "اراذل و اوباش" و "تبهکاران" نسبت می‌دهند.   

مقام‌های کاخ سفید چهارشنبه گفتند، ترامپ قربانی یک وضعیت "بدون برد" است چون اگر به دیتون و ال پاسو هم نمی‌رفت، مورد انتقاد قرار می‌گرفت.  سخت‌تر شدن قوانین حمل سلاح نقطه کانونی اعتراضات ال پاسو و دیتون همزمان با ورود ترامپ بود. معترضان در دیتون شعار "کاری کن!" سر می‌دادند. یکی از مقام‌های محلی هم در نامه‌ای سرگشاده خواستار استفاده از فرمان اجرایی برای کاهش خشونت مرتبط با سلاح شد. در ال پاسو بنرهایی ترکیبی علیه تسلیحات تهاجمی و محکومیت برترطلبی سفیدپوستان وجود داشت.

مقابل بیمارستانی در دیتون، معترضان بادکنکی بزرگ به شکل رییس‌جمهوری آمریکا هوا کرده بودند و پلاکاردهایی را حمل می‌کردند که بر آنها نوشته بود: "شهر ما را نجات دهید" ،"کاری بکنید" و همینطور "مسببش تو هستی".

یک معترض که نامش را عنوان نکرد به شبکه خبری سی‌بی‌اس گفت: "او رییس‌جمهوری است و قدرت زیادی دارد و از این قدرت برای تحریک به خشونت استفاده کرده است. ما می‌خواهیم که قدرتش را برای ایجاد آرامش به کار ببرد." به گفته این معترض "او در کشور شکاف ایجاد کرده است و ما باید به این موضوع اعتراض کنیم. این تسلیحات با این قدرتی که دارند باید محدود شوند."

در ال‌پاسو، بتو اورورک، از کسانی که برای به دست آوردن نامزدی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری مبارزه می‌کند، گفت رییس‌جمهوری آمریکا در این شهر جایی ندارد. هم او و هم خانم اسکوبار در مراسمی که توسط مردم شهر به افتخار کشته‌شدگان و در مقابله با "برتری‌طلبی سفید" برگزار شد، شرکت کردند. اورورک در این جمع گفت رئیس‌جمهوری با سخنانش "مشغول تخریب وجهه" مهاجران بوده است. او پیشتر ترامپ را متهم کرد با رفتار "نژادپرستانه" الهام‌بخش حمله ال پاسو بوده است.

زمانی که ترامپ در ال پاسو بود، جو بایدن، از امیدهای کسب نامزدی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ او را به دمیدن "شعله‌های برتری‌جویی سفیدپوستی" متهم کرد.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین