کد خبر: ۲۷۲۹۰۹
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۲:۲۰
اولین مصاحبه‌های وزرای بوریس جانسون با رسانه‌ها و مطبوعات، نشان می‌دهد دولت او برای اجرای برگزیت بدون حصول توافق با اتحادیه اروپا خیز برداشته است.
 اولین مصاحبه‌های وزرای بوریس جانسون با رسانه‌ها و مطبوعات، نشان می‌دهد دولت او برای اجرای برگزیت بدون حصول توافق با اتحادیه اروپا خیز برداشته است.

به گزارش فارس، وزرای «بوریس جانسون» نخست‌وزیر جدید انگلیس، روزهای تعطیل آخر هفته خود را با انجام مصاحبه در مطبوعات مختلف سپری کردند تا به‌صورت عمومی درباره جنبه‌های مختلف خروج از اتحادیه اروپا بدون توافق با «بروکسل» صحبت کنند.

به نوشته روزنامه «گاردین»، «مایکل گوو» مسئول آمادگی دولت جدید انگلیس برای برگزیت بدون توافق گفت دولت با فرض خروج بدون توافق در تاریخ 31 اکتبر کارها را پیش می‌برد و این چشم‌اندازی بسیار واقعی است، زیرا رهبران اتحادیه اروپا نظر خود را در خصوص حذف شروط «ترتیبات پشتیبان» تغییر نداده‌اند.

«ساجد جاوید» وزیر جدید خزانه‌داری نیز گفت: «این هفته برای کسب آمادگی کامل برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در تاریخ 31 اکتبر، با توافق یا بی توافق، بودجه اضافی چشمگیری را درنظر گرفته‌ایم».

«پریتی پتل» وزیر جدید کشور، اعلام کرد دولت حق شهروندان اتحادیه اروپا برای ورود بی‌چون و چرا به انگلیس، چه شاغل باشند و چه نباشند را متوقف می‌کند تا ترجیح لندن بر ورود دانشمندان نخبه، دانشگاهیان و کارگران دارای مهارت بالا که به آن‌ها نیاز دارند باشد، رعایت شود.

گوو و جاوید وزرای کابینه‌ای هستند که قرار است به هر قیمتی، انگلیس را تا موعد مقرر از اتحادیه اروپا خارج کنند.

«ریشی سوناک»، معاون خزانه‌داری در این باره گفت دولت انگلیس در حال شتاب بخشیدن به مقدمات خروج بی‌توافق است.

او گفت:‌ «البته درصورتی که [بروکسل] این ترتیبات پشتیبان غیردموکراتیک را حذف کند، ما خروج با یک توافق جدید را ترجیح می‌دهیم».

در حالی که جانسون خود را برای خروج بدون توافق آماده می‌کند، نمایندگان پارلمان انگلیس در تلاش هستند از وقوع آن جلوگیری کنند. اگر انگلیس بدون تصویب توافق از اتحادیه اروپا خارج شود با شوک اقتصادی و سیاسی شدیدی مواجه خواهد شد.

«جرمی کوربین» رهبر حزب مخالف دولت (حزب کارگر) نیز امروز (یکشنبه) در مصاحبه با «اسکای نیوز»، با بیان اینکه حتی ذره از رویارویی با جانسون هراس ندارد، آماده برگزاری انتخاباتی جدید است.

این حالی است که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند از زمان نخست‌وزیری جانسون، محبوبیت حزب محافظه‌کار در برابر حزب کارگر افزایش یافته است.

بزرگترین بحران سیاسی انگلیس از دوران جنگ جهانی دوم، از زمانی آغاز شد که مردم بریتانیا (انگلیس، ایرلند شمالی، اسکاتلند و ولز) سوم تیر ماه سال ۱۳۹۵ در یک همه‌پرسی به خروج این کشور از اتحادیه اروپا رأی مثبت دادند.

قرار بود فرآیند خروج تا پیش از ابتدای امسال تکمیل شود، اما ناکامی لندن و بروکسل در توافق در مورد وضعیت رابطه سیاسی و اقتصادی پس از اجرای برگزیت، به تعویق در این فرآیند منجر شد.

ترتیبات پشتیبان، نوعی سیاست ضمانتی است که از ایجاد مرز سخت بین بخشی از ایرلند که جزو خاک بریتانیاست و جمهوری ایرلند که عضو اتحادیه اروپا است جلوگیری می‌کند. اما این مسئله مانع اصلی در جلب حمایت پارلمان انگلیس از توافق می با اتحادیه اروپا بود.

پارلمان سه بار به توافق «ترزا می» نخست‌وزیر با اتحادیه اروپا که ترتیبات پشتیبان را نیز در بر می‌گرفت، رأی منفی داد. او در نهایت در تاریخ هفتم ژوئن (۱۷ خرداد) رسماً از سمت خود کناره‌گیری کرد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین