کد خبر: ۲۷۰۶۴۳
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۸ - ۰۴:۰۰
معاون رئیس جمهور سابق آمریکا که خود جزو نامزدهای حزب دموکرات برای انتخابات ۲۰۲۰ نیز محسوب می‌شود، با انتقاد از تصمیم دولت فعلی کشورش برای خروج از برجام اعلام کرد که در صورت پیروزی در انتخابات، آمریکا را به برجام بازخواهد گرداند.
 معاون رئیس جمهور سابق آمریکا که خود جزو نامزدهای حزب دموکرات برای انتخابات ۲۰۲۰ نیز محسوب می‌شود، با انتقاد از تصمیم دولت فعلی کشورش برای خروج از برجام اعلام کرد که در صورت پیروزی در انتخابات، آمریکا را به برجام بازخواهد گرداند.

به گزارش تسنیم، «جو بایدن» معاون باراک اوباما و از نامزدهای حزب دموکرات برای رقابت با ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 روز پنج‌شنبه در یک نشست انتخاباتی در دانشگاه شهری نیویورک اعلام کرد در صورت پیروزی در انتخابات، آمریکا را به برجام بازخواهد گرداند.

جو بایدن با اشاره به اینکه برجام باعث شد نظارت بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران افزایش یابد، گفت: «ترامپ توافق هسته‌ای را کنار گذاشت و با این کارش باعث شد ایران برنامه هسته‌ای خود را دوباره توسعه دهد. اگر تهران انجام تعهدات هسته‌ای خود را از سر بگیرد، من به برجام بازخواهم گشت.»

وی در عین حال با تکرار ادعاهای مقامات قبلی و فعلی دولت آمریکا علیه ایران افزود: «من تلاش می‌کنم تا با همکاری متحدانمان ضمن تقویت و بسط برجام، با فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه مقابله کنیم. بر اساس این توافق [برجام] ما مجاز به این کار هستیم و همراهانی نیز داریم.»

بایدن پیش از این نیز تصمیم ترامپ برای خروج از برجام را فاجعه‌بار خوانده و گفته بود: «ترامپ وعده داد که خروج از این توافق به نوعی به یک توافق بهتر منجر می‌شود. اما در عوض، آنچه که قابل‌پیش‌بینی بود، رخ داد: ایران در حال تقویت قابلیت هسته‌ای خود است. طنز تلخی است که وزارت خارجه آمریکا اینک از ایران می‌خواهد به همان توافقی که دولت ترامپ خارج شده است، پایبند باشد.»

دونالد ترامپ که در کوران انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا بارها توافق هسته‌ای سال 2015 را «توافقی وحشتناک» خوانده و وعده داده بود که در صورت ورود به کاخ سفید بلافاصله این توافق را پاره خواهد کرد، در ماه می سال 2018 (اردیبهشت 97) یعنی 16 ماه پس از ورودش به کاخ سفید، فرمان خروج آمریکا از برجام را  صادر کرد.

از زمان خروج آمریکا از برجام  تاکنون این کشور تحریم‌های اقتصادی مختلفی را علیه ایران وضع کرده است تا به زعم خود ایران را وادار به مذاکره برای رسیدن به یک توافق جدید کند. آمریکا حتی در برهه‌ای ایران را به تقابل نظامی تهدید کرد و وقتی نشانه‌ای از عقب‌نشینی ندید، به تمنای مذاکره روی آورد و شماره‌ای را در اختیار سفارت سوئیس (حافظ منافع آمریکا در تهران) قرار داد تا به‌منظور تماس تلفنی احتمالی به مقامات ایران تحویل داده شود.

در مقابل، مقامات ایران بارها تأکید کرده‌اند که سیاست فشار حداکثری ترامپ راه به جایی نخواهد برد و ایران کشوری نیست که مذاکره تحت فشار را بپذیرد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین