|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۹
کد خبر: ۲۶۸۹۴۸
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۶
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان با اعلام اینکه امروز نهم تیر ماه ذخیره سد زاینده رود 826 میلیون مترمکعب است، به خبرنگار ایسنا-منطقه اصفهان، می گوید: در حال حاضر ورودی سد زاینده رود 96 و خروجی آن 28 مترمکعب بر ثانیه است که این حجم خروجی برای تامین آب شرب، یزد و صنعت است.
هفته گذشته با دستور مساعد وزیر نیرو مقرر شد آب مورد نیاز کشت تابستانه کشاورزان استان اصفهان تامین شود. این خبر موجی از خوشحالی را بین مردم ایجاد کرد که تابستان امسال زاینده رود جریان خواهد داشت.

 یکشنبه هفته گذشته سوم تیر ماه، در نوزدهمین جلسه شورای هماهنگی مدیریت بهم پیوسته منابع آب حوضه آبریز زاینده رود در وزارت نیرو، برای زاینده رود تصمیمات جدید اتخاد شد. بنا براعلام معاون وزیر نیرو، با دستور مساعد وزیر نیرو آب برای کشت تابستانه به کشاورزان اصفهانی اختصاص یافت و مقرر شد تا علاوه بر رعایت تخصیص‌های مربوط به بخش شرب، صنعت و... حدود 350 تا 370 میلیون مترمکعب برای کشت صیفی کشاورزان در تابستان در نظر شود، همچنین باید حداقل 450 میلیون مترمکعب آب در پایان سال آبی جاری به منظور کشت پاییزه در سد زاینده‌رود باقی بماند.

به گفته تقی‌زاده خامسی، نحوه و زمان توزیع آب زاینده رود در کمیته 15 نفره مشخص خواهد شد و این کمیته باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که در تابستان نیز همچنان آب در زاینده رود جاری بماند و موجب نشاط شهروندان و گردشگران شود.

وعده جاری ماندن زاینده رود در تابستان موجی از شادی را در میان مردم زنده کرد، اما متاسفانه در کمتر از یک هفته، امروز شاهد خشکی رودخانه هستیم و بویی نامطبوع در حاشیه زاینده رود به مشام می رسد که موجب گلایه بسیاری از شهروندان شده است.

رویا که به گفته خودش هر روز عصر برای پیاده روی به حاشیه زاینده رود می رود، می گوید: از اینکه زاینده رود قرار بود بسته شود، بسیار ناراحت بودم، اما هفته گذشته در کانال های خبری گفته شد که زاینده رود تا پایان تابستان جاری است با این حال نه تنها رودخانه جریان ندارد بلکه روز به روز خشک می‌شود و بویی آزاردهنده همچون لجن در مسیر به مشام می رسد.

علی که هر روز با خودرو شخصی اش از مسیر زاینده رود عبور می کند، می گوید: خبر جریان زاینده رود که این روزها در سایت های خبری دست به دست می چرخد، متاسفانه با بوی نامطبوعی همراه است و به جای جریان رودخانه، شاهد خشکی بیشتر رودخانه هستیم.

شهروندان گلایه دارند، ذخیره سد زاینده رود با توجه به بارش های امسال خوب است و تصاویر و فیلم های ارسالی از سد حاکی از شرایط مطلوب آن است، اما چرا رودخانه زاینده رود با وجود وعده وزیر و مدیران استان دوباره خشک شده است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان با اعلام اینکه امروز نهم تیر ماه ذخیره سد زاینده رود 826 میلیون مترمکعب است، به خبرنگار ایسنا-منطقه اصفهان، می گوید: در حال حاضر ورودی سد زاینده رود 96 و خروجی آن 28 مترمکعب بر ثانیه است که این حجم خروجی برای تامین آب شرب، یزد و صنعت است.

حسن ساسانی در خصوص گلایه مردم و اینکه چرا زاینده رود دوباره خشک شد، تاکید می کند: بنا بر تصمیم اتخاذ شده در شورای هماهنگی زاینده رود، قرار است درباره نحوه تحویل آب کشت های چند ساله و باغات اصفهان در کمیته 15 نفره با حضور نمایندگان کشاورزان و آب منطقه اصفهان و همچنین نمایندگان صنف کشاورزان تصمیم گیری شود و امروز بعدازظهر این جلسه برگزار و تصمیم گیری نهایی اتخاذ خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان تحویل حقابه زیست محیطی تا زمان تصمیم گیری نهایی برای نحوه تخصیص حقابه کشاورزان وجود نداشت؟ گفت: ما در قالب صورت جلسات و برنامه های ابلاغی شورای هماهنگی زاینده رود عمل می کنیم که به آب منطقه ای ابلاغ می شود و هر گونه تصمیمی باید در این شورا گرفته شود.

دبیر خانه کشاورز شهرستان اصفهان نیز در این باره به خبرنگار ایسنا، می گوید: متاسفانه در سیستم آب چه در حوزه محیط زیست و چه آب منطقه‌ای بعضا شاهد سوء مدیریت هستیم.

به گفته حسینعلی میراحمدی، زمانی که ذخیره سد زاینده رود 180 میلیون مترمکعب بود، شرکت آب منطقه ای اعلام کرد که اگر ذخیره سد به 250 میلیون متر مکعب برسد می توان حقابه کشاورزان را داد و اگر ذخیره از مرز 400 میلیون مترمکعب گذر کند نیز تالاب گاوخونی حقابه خود را می گیرد، در حالیکه در حال حاضر ذخیره سد زاینده رود بیش از 800 میلیون متر مکعب است و نه تنها حقابه کشاوران را کامل  تحویل نمی دهند، بلکه به گفته آقای میرمحمدصادقی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان، تصمیمی جدی برای تحویل حقابه تالاب گرفته نشده است.

او اضافه می کند: در حال حاضر در شهرهای منتهی به تالاب گاوخونی همچون ورزنه و ... پساب فاضلاب شهری وارد رودخانه می شود و به خصوص در زمان غروب آفتاب در این منطقه بوی بسیار بدی به مشام برسد و متاسفانه اسهال و استفراغ در بین کودکان و سالمندان بیشتر شده است.

میراحمدی تاکید می کند: باید دید کدام نهاد و دستگاه پاسخگوی این وضعیت است و متولی بررسی موضوع کیست؟ متاسفانه مرکز بهداشت اصفهان و محیط زیست به این مساله ورود پیدا نمی کنند و آب منطقه ای تاکید می کند که تصمیمات مربوط به زاینده رود از تهران گرفته می شود.

او با تاکید بر اینکه حقابه زیست محیطی در این دوره داده نمی شود، ادامه می گوید: باید توجه داشت که مقدار زیادی از آب ذخیره شده پشت سد زاینده رود تبخیر می شود، اما اگر آب ذخیره شده جریان یابد نه تنها تبخیر آب کمتر می شود بلکه بخشی از محیط زیست نیز احیا خواهد شد.

به گزارش ایسنا، باید توجه داشت زاینده رود امروز بیش از هر زمان دیگر و جدای از تصمیمات مقطعی و فصلی نیازمند تدبیر دائمی برای احیا است، چرا که آثار سوء این جلسات و تصمیمات در بین شهروندان بیشتر است، همچنین حیات موجودات آبزی این رودخانه در این تصمیمات مقطعی به خطر می افتد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین