|
|
امروز: چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۵:۵۰
کد خبر: ۲۶۷۱۳۳
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۳
معاون کل وزارت بهداشت، وجه خوشبینانه کاهش بار مراجعات به مراکز درمانی را مستلزم اجرای راهنماهای بالینی، تشکیل پرونده الکترونیک سلامت و اجرای پزشکی خانواده ذکر کرد و گفت: در این صورت می توانیم بگوییم که دلیل کاهش بار مراجعات کمتر بیمار شدن مردم است.
 معاون کل وزارت بهداشت گفت: تورم و مشکلات اقتصادی در جامعه منجر به کاهش بار مراجعات مردم به مراکز درمانی می شود.

 ایرج حریرچی در گفتگوی زنده با شبکه رادیویی سلامت درخصوص کاهش بار مراجعات مردم به مراکز درمانی به دلیل مشکلات اقتصادی هشداد داد و افزود: در سال 91 در کشور حدود 5 تا 7 درصد شاهد کاهش بار مراجعات مردم به مراکز درمانی بودیم در حالی که این رقم باید سالانه 3 تا 7 درصد افزایش داشته باشد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر، نشانه های اندکی در حدود 1.5 تا 2 درصد از کاهش بار مراجعات دیده می شود، گفت: امیدواریم با حمایت های دولت و مجلس کاهش بار مراجعات قابل توجه نباشد اما در هر صورت هشداری است؛ چراکه در این زمینه تجربه کشورهای اروپای غربی در سال 2008 و کشورهایی مثل تایلند و مالزی در دهه 90 هست و لذا باید هوشیار باشیم و با اقدامات جهادی از بروز آن، جلوگیری کنیم.

معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: در حوزه امکانات بیمارستانی و خدمات سرپایی با تعرفه دولتی و مناسب استطاعت مردم نسبت به دوره قبل افزایش داشتیم و این اقدامات شامل راه اندازی 650 کلینیک ویژه، 2 هزار و 500 مطب، 32 هزار تخت بیمارستانی در بخش دولتی و از این قبیل موارد است. در شرایطی که مردم ضعیف جامعه در شرایط تورم مجبور می شوند هزینه های خود را به موارد ضروری تر مثل خوراک منتقل کنند و از بهداشت و آموزش بکاهند، سعی کردیم خدمات با تعرفه دولتی به مردم ارائه شود و در این حوزه دچار مشکل نشوند.

حریرچی در ادامه افزود: درخصوص کاهش بار مراجعات، نشانه های قابل توجهی ندیدیم، اما به دلیل تورمی که از بهار سال گذشته ایجاد شده امیدواریم با تعرفه اقل دولتی، کمک بخش خیریه و حمایت های مناسب دولت در تخصیص ارز که سهم مناسبی دریافت کردیم و همچنین کنترل قیمت دارو و تجهیزات پزشکی، با اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید ملی کمترین آسیب متوجه مردم شود.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه جمعیت کشور ما به سمت پیری می رود و طبیعتا بار مراجعات درمانی نیز زیاد می شود. البته تجربه 40 ساله نیز نشان داده که در شرایط عادی باید افزایش بار مراجعات داشته باشیم، مگر اینکه دلایل اقتصادی و دیگر موارد در این حوزه نقش داشته باشند.

معاون کل وزارت بهداشت، وجه خوشبینانه کاهش بار مراجعات به مراکز درمانی را مستلزم اجرای راهنماهای بالینی، تشکیل پرونده الکترونیک سلامت و اجرای پزشکی خانواده ذکر کرد و گفت: در این صورت می توانیم بگوییم که دلیل کاهش بار مراجعات کمتر بیمار شدن مردم است.

حریرچی گفت: هزینه های فقرزای سلامت معمولا مقطعی هستند و براساس آمار قبل از اجرای طرح تحول سلامت 0.7 جمعیت بود که در مقایسه با کشورهای دیگر چندان بالا نبود که با اقداماتی که انجام شده به 0.82 و الان به نیم درصد رسیده و امیدواریم که این رقم به صفر برسد.

وی، مهمترین راه کاهش هزینه های فقر زای سلامت را کاهش پرداختی از جیب مردم هنگام مراجعه به پزشک بیان کرد و گفت: هدف گیری ما براساس قانون برنامه توسعه ششم که سختگیرانه و ایده آلیستی است از 35.2 درصد فعلی به 25 درصد رسیده است و امیدواریم بتوانیم آن را به زیر 10 درصد برسانیم.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین