|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۶
کد خبر: ۲۶۵۱۲۸
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۵:۲۰
زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار کرد: حبوبات علاوه بر اینکه منبع بسیار خوب پروتئین ارزان و ریزمغذی‌ها محسوب می‌شوند، حاوی مقدار زیادی فیبر هستند که در پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر به ویژه بیماری‌های قلبی و عروقی و فشارخون بالا نقش دارند.
 زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار کرد: حبوبات علاوه بر اینکه منبع بسیار خوب پروتئین ارزان و ریزمغذی‌ها محسوب می‌شوند، حاوی مقدار زیادی فیبر هستند که در پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر به ویژه بیماری‌های قلبی و عروقی و فشارخون بالا نقش دارند.

وی ضمن اشاره به نقش مصرف نان و غلات سبوس دار در پیشگیری از ابتلا به پرفشاری خون، تصریح کرد: از نظر تغذیه ای، مصرف نان‌هایی که سبوس بیشتری دارند و سفید نیستند و همچنین استفاده از سایر غلات سبوس دار مانند برنج قهوه‌ای و ماکارونی غنی شده با فیبر که با آرد سبوس دار، تهیه شده اند، توصیه می‌شود زیرا فیبر غذایی خطر ابتلا به فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و همچنین سرطان‌ها را کاهش می‌دهند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: مردم در زمان خرید محصولات غذایی به نشانگر‌های رنگی یا برچسب تغذیه‌ای که پشت بسته بندی محصولات غذایی مختلف، درج شده توجه کنند؛ این نشانگر با سه رنگ سبز، نارنجی و قرمز بیانگر میزان نمک، چربی و اسیدچرب ترانس هستند و مبتلایان به بیماری‌هایی مانند فشار خون حتما توجه کنند که از محصولاتی استفاده کنند که دارای نشانگر سبز است.

۵۰ درصد نمک دریافتی بدن هنگام طبخ به غذا اضافه می‌شود
عبداللهی با بیان اینکه مهمترین منبع دریافت نمک، در خانه به غذا اضافه می‌شود، گفت: بیش از ۵۰ درصد نمک دریافتی بدن، نمکی است که هنگام طبخ به غذا اضافه می‌شود و یا به عنوان یک عادت نادرست غذایی از نمکدان در سفره استفاده می‌شود. البته نان یکی دیگر از منابع مهم دریافت نمک است و مردم به طور متوسط روزانه ۳۰۰ گرم نان مصرف می‌کنند و غذای اصلی مردم است، براساس مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، میزان نمک در نان باید کمتر از یک درصد باشد و مردم نیز از نانوایی‌هایی نان تهیه کنند که نان کم نمک تری تولید و عرضه می‌کنند.

وی اضافه کرد: محصولات غذایی آماده در بازار مانند کنسرو‌ها و سس‌ها حاوی مقادیر زیادی نمک و به عبارت بهتر، سدیم هستند و یکی از اقدامات وزارت بهداشت با کمک سازمان ملی استاندارد و صنایع غذایی، بازنگری میزان نمک در محصولات غذایی است و براساس استاندارد‌های جدید، میزان نمک در انواع محصولات غذایی از جمله کنسروها، سس‌ها و پنیر، فراورده‌های غلات حجیم شده، چیپس و‌ها باید اصلاح شود و مردم محصولاتی را در اولویت خرید خود قرار دهند که روی آنها، عبارت "کم نمک" درج شده باشد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین