|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
کد خبر: ۲۶۴۶۱
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۰
خوشبختانه برخی از آنها مانند نشست ما با رییس نمایشگاه فرانکفورت نتایج خوبی به‌همراه داشت. ما با یورگن بوس، رییس نمایشگاه فرانکفورت در سه محور گفت‌وگو کردیم. اول، بحث میهمان‌ویژه‌شدن ایران در فرانکفورت.
امیرمسعود شهرام‌نیا . مدیر غرفه ایران در نمایشگاه کتاب «فرانکفورت»
 اگر وضعیت حضور ایران را در نمایشگاه فرانکفورت با وضعیت مطلوب مقایسه کنیم، هنوز راه زیادی در پیش داریم. در حال حاضر نمایشگاه کتاب فرانکفورت به محلی برای نمایش قدرت کشورهای مختلف در عرصه نشر تبدیل شده است. شرایط به‌گونه‌ای است که نمی‌توان در این رویداد فرهنگی غایب بود. از دید بسیاری از اهالی فرهنگ و فعالان نشر، محک ارزیابی شرایط نشر یک کشور، کم‌وکیف حضور در این نمایشگاه است. اما من معتقدم حضور ایران باید قدرتمندتر و به شکل زیبنده‌تری باشد. امسال خوشبختانه تا حدی این اتفاق افتاد. شرایط جدید و امکان حضور در یک غرفه متنوع، اهمیت زیادی داشت. این آرزویی بود که چندسال در ذهن می‌پروراندیم. این مهم، امسال تحقق پیدا کرد و ما غرفه‌ای مجتمع از ناشران تشکیل دادیم. تصورم بر این است که چه دولت و چه موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی نباید رأسا در این زمینه متولی باشند. باید حمایت کنیم تا ناشران خودشان بیایند و رودررو با فضا آشنا شوند، از فضای نشر بین‌الملل نهراسند، آثارشان را عرضه کنند و حق کپی‌رایت بفروشند. امسال نقطه آغازین این اتفاق بود؛ اینکه برای گروهی از ناشران امکان حضور مستقیم فراهم کردیم و گروهی هم که امکان حضور نداشتند آثارشان را فرستادند. به‌لحاظ محتوایی هم طی روزهای نمایشگاه بیش از ۲۰۰ نشست و ملاقات ترتیب دادیم.
خوشبختانه برخی از آنها مانند نشست ما با رییس نمایشگاه فرانکفورت نتایج خوبی به‌همراه داشت. ما با یورگن بوس، رییس نمایشگاه فرانکفورت در سه محور گفت‌وگو کردیم. اول، بحث میهمان‌ویژه‌شدن ایران در فرانکفورت. ایشان اگرچه در ابتدا اذعان کرد به دلیل نپیوستن ایران به کنوانسیون «برن»، این کار دشوار است، اما بعد از شنیدن توضیحات ما درمورد اقدامات انجام‌گرفته برای پیوستن به این کنوانسیون در ایران، ابراز تمایل کرد که ایران بعد از سال۲۰۱۸ برای میهمان‌ویژه‌شدن اقدام کند. این البته منوط به ارسال درخواست رسمی از سوی ماست. همچنین درباره همکاری‌های آموزشی تبادل‌نظر کردیم. آکادمی نمایشگاه فرانکفورت یکی از بهترین مراکز آموزشی در زمینه‌های مختلف صنعت نشر است. رییس نمایشگاه ضمن استقبال از این موضوع، ابراز تمایل کرد تا دوره‌های آموزشی برای ایرانی‌ها برگزار شود. ما همچنین به‌نوبه خود از همراهی نمایشگاه فرانکفورت در سال‌های تحریم ایران تشکر کردیم. ایشان هم برای حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ابراز تمایل کرد. بحث‌های دیگری هم صورت گرفت؛ برای مثال در مورد مشکلات کوچک مثل ویزا صحبت کردیم که او قول همکاری را با وزارت امورخارجه آلمان داد. او از شیوه جدید و یکپارچه ایران در این دوره از نمایشگاه استقبال و ابراز امیدواری کرد ایرانی‌ها ناشران تخصصی را به این نمایشگاه بیاورند. ما همچنین در فضای این نمایشگاه با روسای نمایشگاه‌های دیگر جهان به گفت‌وگو نشستیم و برای شرکت در آن نمایشگاه‌ها درخواست دادیم.
 

منبع: شرق
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین