|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۴۱
کد خبر: ۲۶۴۵۹۹
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۳
تلفات بسیار سنگینی در حوزه دام، طیور و آبزیان در این مناطق به بار آورد و این تلفات و وضعیت سبب شد تا هشدار برای شیوع و اپیدمی شدن بیماری‌های متعددی در حوزه دام و طیور که اکثرشان جزو بیماری‌های مشترک بین انسان و دام بودند به وجود آید.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دام پزشکی کشور با بیان این که در حال‌ حاضر هیچ مشکلی از نظر اپیدمی شدن یک بیماری در مناطق سیل زده با سایر مشکلات بهداشتی در مناطق سیل زده نداریم، گفت: پس از موفقیت و رکوردشکنی در مبارزه و ریشه کنی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هم اکنون به دنبال تدوین و اجرایی کردن برنامه ملی و راهبردی مبارزه با بیماری نیوکاسل هستیم.

 بارندگی‌های شدید و سیل که از اواخر اسفند ماه پارسال تا اواسط اردیبهشت ماه امسال استان‌های بسیاری را از گلستان تا خوزستان با خود درگیر کرده بود، تلفات بسیار سنگینی در حوزه دام، طیور و آبزیان در این مناطق به بار آورد و این تلفات و وضعیت سبب شد تا هشدار برای شیوع و اپیدمی شدن بیماری‌های متعددی در حوزه دام و طیور که اکثرشان جزو بیماری‌های مشترک بین انسان و دام بودند به وجود آید.

علی صفر ماکنعلی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دام پزشکی در این باره به خبرنگار ایسنا، گفت‌: اگر به سرعت در مناطق سیل زده اقدام نمی‌کردیم و کارهایی که باید انجام نمی‌دادیم کاملاً استعداد در مناطق سیل زده برای بروز یک فاجعه برای بیماری‌های دامی وجود داشت که یکی از آنها شاربون بود، اما از ابتدای سال ۱۳۹۷ با تشکیل ۹۳ تیم واکنش سریع در کشور که همه تجهیزات و امکانات اجرای واکنش سریع را داشتند توانستیم با بیماری آنفلوآنزا به خوبی مقابله کنیم و از همین تیم‌های واکنش سریع در مناطق سیل زده استفاده کردیم.

وی در ادامه افزود: مقابله سریع و واکنش نسبت به مناطق سیل زده و تلفات سنگین در حوزه دام، طیور و آبزیان سبب شد تا امروز و پس از گذشت چندین هفته از وقوع سیل هیچ مشکلی در مناطق سیل زده نداشته باشیم و به خوبی بتوانیم نسبت به پیشگیری و مقابله با این بیماری‌ها که هر یک از آنها می‌توانند فاجعه‌ای را پیش داشته باشد مقابله کنیم.

ماکنعلی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، خاطر نشان کرد: در حال حاضر برای بیماری شاربون و بیماری‌های دیگر مانند ال اس دی واکسن و واکسیناسیون به صورت رایگان صورت می‌گیرد و از دامداران تقاضا می‌کنیم تا هر چه سریع‌تر برای دام‌های سنگین و نیمه سنگین خود (گاو گوساله) به سازمان دامپزشکی مراجعه کرده تا نسبت به واکسیناسیون دام‌هایشان به صورت رایگان اقدام کنیم. البته بیماری شاربون علامتی جزو بیماری‌هایی است که واکسن و واکسیناسیون آنها بهادار بوده و در این راستا همه گاوداری‌های صنعتی، استان‌های مختلف را به حالت آماده باش در آورده‌ایم تا نسبت به واکسیناسیون دام‌های خود اقدام کنند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین