|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۶
کد خبر: ۲۶۴۳۱
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۱
نشست مشترک سفرا و روسای نمایندگی های کشورهای آفریقایی در ایران،عصرسه شنبه با حضور معاون اول رییس جمهور در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
معاون اول رییس جمهور یکی از جهت گیریهای اساسی و اصولی جمهوری اسلامی ایران را توسعه روابط و گسترش مناسبات با کشورهای آفریقایی دانست و گفت: ارتقاء سطح مناسبات و گسترش همکاریها در همه زمینه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با کشورهای آفریقایی یک موضوع قطعی است.

نشست مشترک سفرا و روسای نمایندگی های کشورهای آفریقایی در ایران،عصرسه شنبه با حضور معاون اول رییس جمهور در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.

اسحاق جهانگیری در این نشست با تقدیر و تشکر از حضور فعال سفرای کشورهای آفریقایی، اظهار امیدواری کرد این نشست سرآغازی برای پیگیری مجدد توافقات میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای آفریقایی باشد و زمینه پیشرفت، ارتقاء و توسعه همه جانبه روابط را فراهم کند. معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه یکی از جهت گیریهای اساسی و اصولی جمهوری اسلامی ایران، توسعه روابط و گسترش مناسبات با کشورهای آفریقایی است، تصریح کرد: ارتقاء سطح مناسبات و گسترش همکاریها در همه زمینه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با کشورهای آفریقایی یک موضوع قطعی است که از ابتدای تاسیس جمهوری اسلامی ایران در دستور کار قرار داشته است.

دکتر جهانگیری قرن حاضر را قرن آفریقا توصیف کرد و افزود: تحولاتی که در سالهای اخیر در قاره آفریقا رخ داده، گویای این حقیقت است که تحولات بزرگ سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و حتی اقتصادی در آفریقا رخ داده و اثرات خود را در دنیا برجای خواهد گذاشت.

وی با تاکید بر پایدار بودن پیوندهای تاریخی و فرهنگی میان آفریقا و ایران، بر نقش برجسته قاره آفریقا در مبارزات ضداستعماری و کسب استقلال سیاسی و کرامت انسانی بر پایه عدالت تاکید کرد و گفت:همه این مسائل مبنای مناسبی برای توسعه همکاریها میان ایران و کشورهای آفریقایی است.

معاون اول رییس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه تشریک مساعی جمهوری اسلامی ایران و آفریقا در مجامع بین المللی و سایر کنفرانس ها ، کنوانسیونها و مجامع جهانی امری لازم برای پی ریزی نظامی مبتنی بر تکثرگرایی می باشد، افزود: باید تلاش کنیم در خصوص مهمترین موضوعات جهانی همچون صلح و امنیت بین المللی، توسعه، فقرزدایی، چند جانبه گرایی، مبارزه با بیماریهای واگیر، حفظ محیط زیست و تنوع فرهنگی، مواضع مشترک و هماهنگ اتخاذ نماییم.

معاون اول رییس جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران توانمندی های فراوانی دارد و قادر است در زمینه های فنی و مهندسی و انتقال تکنولوژی و سرمایه گذاری، کارهایی جدی با کشورهای آفریقایی انجام دهد و لازمه این امر شناسایی موانع و تلاش در جهت رفع این موانع می باشد.

جهانگیری یکی از برنامه های جدی دولت تدبیر و امید را تعامل سازنده با تمام جهان عنوان کرد و گفت:بی تردید قاره آفریقا از بخشهایی است که از اولویت خاصی در این زمینه برخوردار است.

وی با اشاره به برخی مشکلات پیش رو که باعث کندی روابط ایران با کشورهای آفریقایی شده است، افزود: تحریم های ظالمانه و مشکلات نقل و انتقال پول باعث شده مناسبات فیمابین قدری با مشکل مواجه شود اما در همین شرایط هم اگر عزم جدی داشته باشیم قادر خواهیم بود بسیاری از موانع را از پیش روی برداریم.

وی افزود: در مدت یکسالی که از عمر دولت دکتر روحانی سپری شده، علی رغم آنکه تغییر جدی در وضعیت تحریم ها ایجاد نشده، اما توانسته ایم گامهای موثری در جهت بهبود وضعیت اقتصادی کشور برداریم.

معاون اول رییس جمهور یکی از دلایل فعال نمودن ستاد آفریقا را تاکیدات مقام معظم رهبری و رییس جمهور عنوان کرد و گفت:مصمم هستیم روابط ایران با کشورهای آفریقایی در سخت ترین شرایط نیز روند توسعه را بپیماید.

وی با تاکید براینکه مشکلات و موانع مطرح شده از سوی سفرای کشورهای آفریقایی در جلسه ستاد آفریقا مورد بررسی قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: توسعه روابط و گسترش مناسبات تجاری نیازمند شرایطی خاص و تامین منابع مالی است و لازم است نحوه انتقال پول مشخص شود و بخش خصوصی نیز به عنوان محور امور تعیین گردد.

جهانگیری افزود: البته بخش خصوصی و فعالان اقتصادی و تجاری نیازمند تضمین هایی ازسوی دولت های خود و دولت های هدف هستند که باید به این نکته توجه ویژه معطوف شود.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: ایران برای طرح های سرمایه گذاری و عمرانی که در کشورهای آفریقایی پذیرفته اولویت ویژه ای قائل است و حتماً برای اجرای این طرح ها منابع لازم را تامین خواهد کرد.

**وزیر صنعت : جمهوری اسلامی همواره خواهان توسعه روابط با آفریقا بوده است

در این نشست وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از بدو پیروزی انقلاب همواره خواهان توسعه روابط با آفریقا بوده گفت: متاسفانه انتظارات و اهداف آن گونه که باید برآورده نشده و علی رغم روابط سیاسی بسیار خوب، هنوز از مکانیزم و روش های مناسبی برای ارتباطات اقتصادی برخوردار نیستیم.

مهندس نعمت زاده با اشاره به کاهش حجم مبادلات تجاری ایران با کشورهای آفریقایی در سالهای اخیر گفت: دلیل عمده این مسئله ایجاد محدودیت های بانکی است و لازم است برای حل این مشکلات تفاهم نامه ای با اتحادیه آفریقا منعقد سازیم تا مشکلات ارتباطات بانکی کاهش یابد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین تعداد کم پروازهای مستقیم میان ایران و کشورهای آفریقایی را از دیگر دلایل کاهش روابط اقتصادی برشمرد و اظهار امیدواری کرد با ایجاد یک گروه پیگیری در سازمان توسعه تجارت، شاهد ارتقاء سطح روابط اقتصادی و فنی میان ایران و کشورهای افریقایی باشیم.

در این جلسه که رییس سازمان توسعه تجارت، معاون عربی و آفریقایی و همچنین مدیران بخش آفریقای وزارت امور خارجه نیز حضور داشتند، شماری از سفرای کشورهای آفریقایی نیز در سخنانی دیدگاه ها و نظرات خود را بیان کردند و به مشکلات موجود بر سر راه توسعه روابط ایران و کشورهای آفریقایی اشاره نمودند.

روسای نمایندگی های کشورهای آفریقایی مشکل عمده فراروی توسعه روابط با ایران را عدم اجرای توافقنامه ها و تفاهم نامه های گذشته عنوان کردند و خواستار پیگیری جدی برای رفع مشکلات بر سر راه اجرای این توافقات شدند.

اهمیت نگاه به آفریقا به عنوان منطقه ای مملو از فرصت ها و وجود منابع طبیعی فراوان در کشورهای آفریقایی از دیگر موضوعات مورد تاکید سفرای کشورهای آفریقایی بود که ضمن اشاره به آن خواستار حضور و نقش آفرینی فعال ایران در اجرای پروژه های عمرانی، زیربنایی و توسعه بخش معادن در آفریقا شدند.

سفرای کشورهای آفریقایی همچنین با اشاره به روابط سیاسی بسیار خوب با ایران، آن را فرصتی برای ارتقاء روابط اقتصادی برشمردند و بر لزوم بسترسازی برای تعمیق روابط و گسترش مناسبات تجاری تاکید کردند.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین