|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۹
کد خبر: ۲۶۳۳۳۸
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۵
این خط لوله، که ۱۲۰۰ کیلومتر طول آن است، می‌تواند روزانه پنج میلیون بشکه نفت را از مناطق نفت‌خیز در شرق عربستان، به بندری در غرب عربستان و در کرانه دریای سرخ منتقل کند.
یکی از رهبران گروه انصارالله یمن اعلام کرد، حمله سه‌شنبه به خط لوله‌ انتقال نفت در عربستان سعودی ارتباطی به ایران نداشت.

محمد علی الحوثی به بی‌بی‌سی گفت، نیروهای انصارالله چهار سال است که علیه ائتلاف متجاوز عربی به رهبری عربستان می‌جنگند و جنگ آنها به نیابت از ایران نیست.

او تاکید کرد: ایران هیچ نقشی در تصمیم‌گیری‌ برای حمله نیروهای حوثی به خط لوله عربستان نداشته است. ما عوامل ایران نیستیم اگر بودیم با شما صحبت نمی‌کردیم، تنها چیزی که ما می‌خواهیم این است که جلوی خشونت‌ها گرفته شود. اگر به تهاجمات و محاصره مردم یمن پایان داده شود ما هم در مقابل حملات راکتی خودمان را متوقف می‌کنیم، ما خودمان در این باره تصمیم می‌گیریم.

محمد علی الحوثی تصور اینکه ایران بتواند به طور قاچاقی موشک به یمن برساند را مایه تمسخر دانست و گفت: حتی یک تکه نان هم نمی‌تواند از محاصره ائتلاف سعودی بگذرد. او گفت: حمله به خط لوله عربستان با پهپادی انجام شد که خود نیروهای حوثی در یمن ساختند.

نیروهای حوثی روز سه‌شنبه اعلام کردند که با استفاده از هفت پهپاد به تاسیسات نفتی عربستان حمله کرده‌اند. وزارت انرژی عربستان هم حمله به خط لوله نفت این کشور را تایید کرد.

جاناتان کوهن، نماینده آمریکا در سازمان ملل روز چهارشنبه در واکنش به حمله انصارالله در اظهاراتی واهی ادعا کرد: "حوثی‌ها باید به حملات پهپادی علیه شهروندان یمن و همسایگان این کشور پایان دهند و ایران هم باید ارسال سلاح برای حوثی‌ها را متوقف کند."

پیش از آن منابع سعودی و اماراتی از "خرابکاری" علیه چهار کشتی باری و نفتکش در بندر فجیره امارات که دو عدد آنها متعلق به عربستان سعودی بود خبر دادند، جزییات بیشتری در این زمینه منتشر نشده اما تحقیقات درباره آن جریان دارد.

عربستان در عین حال اعلام کرده که انتقال نفت از خط لوله مورد حمله را متوقف می‌کند.

این خط لوله، که ۱۲۰۰ کیلومتر طول آن است، می‌تواند روزانه پنج میلیون بشکه نفت را از مناطق نفت‌خیز در شرق عربستان، به بندری در غرب عربستان و در کرانه دریای سرخ منتقل کند.

خط لوله شرق به غرب به عربستان این امکان را می‌دهد که مسیری به جز تنگه هرمز را برای انتقال نفت خود استفاده کند.

حمله انصارالله به خط لوله نفت عربستان درحالی انجام شد که سازمان ملل برای اجرای یک توافق آتش بس در یمن می‌کوشد.

نیروهای انصارالله اخیرا روند عقب نشینی از سه بندر مهم را در راستای توافق استکهلم که در ماه دسامبر امضا شده بود، تکمیل کردند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین