|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۷
کد خبر: ۲۶۲۰۴۶
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۰
لازم نیست دیگر از فشار خون بالا وقتی که پزشک در دسترس نیست رنج ببرید زیرا تنها با کمک یک خودکار یا مداد نوک تیز می‌توانید همانند طب سوزنی به درمان موقتی این اختلال بپردازید.
 لازم نیست دیگر از فشار خون بالا وقتی که پزشک در دسترس نیست رنج ببرید زیرا تنها با کمک یک خودکار یا مداد نوک تیز می‌توانید همانند طب سوزنی به درمان موقتی این اختلال بپردازید.

ترفندهایی که در این مطلب می‌نویسیم می‌توانند فرصت کافی به شما بدهند تا در صورت نیاز بتوانید خود را به پزشک برسانید. برای آشنایی با این ترفندها تا انتهای مطلب با روزیاتو همراه باشید. اما پیش از آن لازم است بدانید که ممکن است فرد بدون داشتن هیچ نشانه‌ای سال‌های سال به فشار خون بالا (هیپرتانسیون) مبتلا باشد و خودش هم از این امر آگاه نباشد.

فشار خون بالایِ کنترل نشده، خطر ابتلا به بیماری‌های جدی همانند سکته و حمله قلبی را افزایش می‌دهد.

فشار خون با میزان خونی که توسط قلب پمپ می‌شود و مقدار مقاومت ایجاد شده در برابر جریان خون توسط شریان‌ها تعریف می‌شود. هرچه میزان خون بیشتری توسط قلب پمپ شود و هرچه شریان‌ها باریک‌تر و تنگ‌تر باشند فشار خون بالاتر خواهد بود.

همان‌طور که در بالا نیز اشاره کردیم فشار خون بالا را نمی‌توان به راحتی تشخیص داد و ممکن است فرد خودش متوجه وجود مشکل نباشد. به همین خاطر است که پزشکان آن را «قاتل خاموش» نیز لقب داده‌اند. اما این بیماری در طول زمان به آرامی گسترش می‌یابد و ممکن است شرایط بسیار بدی را برای فرد ایجاد کند.

نشانه‌های فشار خون بالا

در زیر برخی از نشانه‌های بالا بودن فشار خون را برایتان نوشته‌ایم:

سردرد: باید بدانید کسانی که به هیپرتانسیون مبتلا هستند در بسیاری از مواقع سردرد را تجربه نمی‌کنند. اما یک جهش صعودی در فشار خون سبب ایجاد یک سردرد ناگهانی و تیز می‌شود که پزشکان به آن «بحران فشار خون» می‌گویند. این فشار گاهی ممکن است سبب خون‌ریزی از بینی هم بشود.
لکه‌های خونی در چشم و مشکلات بینایی: کارشناسان معتقد هستند که فشار خون می‌تواند به مویرگ‌های خونی در شبکیه چشم آسیب برساند؛ لایه‌ای ظریف در پشت کره چشم که تصاویر آنجا کانونی می‌شوند. این امر سبب خون‌ریزی می‌شود و در نتیجه لکه‌های خونی در چشم ظاهر می‌شود.
احساس کوفتگی در سینه و گوش‌ها: اگر پس از فعالیت‌های ورزشی شدید احساس می‌کنید که گوش‌ها یا قفسه سینه‌تان له شده یا حس کوفتگی دارد، این اتفاق نرمال است و بلافاصله پس از آرام شدن تپش‌های قلبی از بین می‌رود. اما اگر این نشانه‌ها را در حالت عادی دارید بهتر است آنها را جدی بگیرید.

پیامدهای فشار خون بالا
هیپرتانسیون در صورتی که درمان نشود می‌تواند پیامدهای بسیار جدی و خطرناکی بدنبال داشته باشد از جمله می‌توان به سکته، ایست قلبی و زوال عقل اشاره کرد. برای پیشگیری از عواقب این بیماری بهتر است به طورمرتب فشار خون را نزد پزشک کنترل کنید. در بسیاری از داروخانه‌ها نیز تجهیزات زیادی برای تست فشار خون وجد دارد که با خرید آنها می‌توانید در خانه این کار را به طور مرتب انجام دهید.

از روی نمودار زیر می‌توانید علایم فشارخون را بخوانید

فشار خون بر اساس جنسیت و سن افراد متفاوت است و بنابراین لازم است با علایم و اعداد آشنا باشید تا هنگام کنترل این بیماری ببینید آیا شما در معرض خطر قرار دارید یا خیر.

ترفند کاهش فشار خون در کمترین زمان در خانه

یافتن نقطه فشار برای کاهش فشار خون بسیار مهم است. این نقطه در نوک انگشت میانی در هر دو دست قرار دارد. با استفاده از مداد یا خودکار نوک تیز روی این نقطه را فشار دهید و حداقل یک دقیقه نگه دارید تا فشار خون کاهش بیابد.

این را به یاد داشته باشید که این روش برای درمان فشار خون بالا کاربرد ندارد و فقط یک ترفند اورژانسی برای مواقعی است که کمک‌های پزشکی در دسترس نیستند.



از دیگر نقطه‌های فشار که می‌تواند تغییر چشمگیری در میزان فشار خون ایجاد کند، روی جفت پاها قرار دارد. خط بین انگشت شست پا و انگشت کنار آن را بگیرید و کمی پایین بیایید تا به استخوان برسید. قبل از استخوان نقطه فشار قرار دارد و شما می‌توانید با فشار آن این مشکل را برطرف کنید. برای این منظور، به مدت ۳ ثانیه این ناحیه را فشار دهید، سپس به مدت ۵ ثانیه استراحت دهید و به مدت دو دقیقه پشت سر هم این کارها را روی هر دو پا تکرار کنید.

فاکتورهای خطر برای فشار خون بالا
عوامل خطر برای بیماری موردبحث عبارت هستند از:

سن: خطر فشار خون بالا با افزایش سن ارتباط مستقیم دارد. در اوایل سن میانسالی فشار خون بالا در مردان معمول است. در زنان نیز این بیماری بعد از یائسگی رواج دارد.
نژاد: شاید جالب باشد بدانید فشار خون بالا در رنگین‌پوست‌ها، به‌ویژه سیاه پوستان رایج‌تر است و در آنها در سنین پایین‌تری از سفیدپوستان گسترش می‌یابد. عوارض جدی فشار خون بالا نیز مانند سکته و حمله قلبی در سیاه پوستان معمول‌تر است.
سابقه خانوادگی: فشار خون بالا بیشتر در اعضا یک خانواده و به صورت خانوادگی پدیدار می‌شود.

دیگر عوامل خطر فشار خون بالا که قابل کنترل هستند، شامل موارد زیر هستند:

چاقی یا اضافه وزن: هرچه شما بیشتر دچار اضافه وزن باشید، به خون بیشتری برای رساندن اکسیژن و مواد مغذی به بافت‌های بدن نیاز دارید و هنگامی که حجم خون گردشی در رگ‌های شما افزایش می‌یابد فشار وارده بر دیواره‌های عروقی نیز افزایش می‌یابد.
عدم تحرک: افرادی که تحرک ندارند ضربان قلب بیشتری دارند. هرچه ضربان قلب بیشتر باشد یعنی در هر انقباض، قلب سخت‌تر کار می‌کند و فشار قوی‌تر بر شریان‌ها اعمال می‌شود. کمبود فعالیت بدنی خطر چاقی و اضافه وزن را نیز افزایش می‌دهد.
استعمال دخانیات: نه تنها استعمال دخانیات بلافاصله پس از مصرف به صورت موقتی فشار خون را بالا می برد بلکه مواد شیمیایی موجود در دخانیات به سطوح دیواره شریانی آسیب وارد می‌کنند و منجر به باریک شدن شریان ها و افزایش فشار خون می شوند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین