|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۵
کد خبر: ۲۶۱۷۵۳
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۰
معاون دیک چنی در مقاله‌ای عربستان سعودی را منبع اصلی صدور تفکر افراطی خواند و از رئیس جمهوری آمریکا خواست برای مقابله با این تفکر مقابله کند.
  معاون دیک چنی در مقاله‌ای عربستان سعودی را منبع اصلی صدور تفکر افراطی خواند و از رئیس جمهوری آمریکا خواست برای مقابله با این تفکر مقابله کند.

به گزارش فارس، مجله آمریکایی «فارن پالیسی» در مقاله‌ای به قلم «جان حنا»، معاون «دیک چنی»، معاون جرج بوش پسر، رئیس‌جمهور اسبق ایالات متحده آمریکا نوشت که این کشور در اینکه بتواند مانع صدور تفکر افراطی عربستان سعودی و اشاعه این تفکر در دنیا شود، شکست خورده است.

این مجله شنبه (۱۴ اردیبهشت) نوشت که اقدام نظامی برای کشتن تروریست‌ها و ناکام کردن توطئه‌های تروریستی به تنهایی معادله مفیدی نخواهد بود.

در این مقاله آمده است: «گروه کوچکی از مسئولان ضد تروریسم وزارت خارجه آمریکا و شورای امنیت ملی این کشور تلاش دارد بر روی سیاست آمریکا در مبارزه با اشاعه تفکر افراطی آن هم از عربستان سعودی تمرکز کند».

نویسنده این مقاله به نقل از منابعی نوشت که این مسئله (مقابله با گسترش تفکر افراطی) به بند منظم گفت‌وگوهایی که این مسئولان آمریکایی در دیدار با همتایان اروپایی و کانادایی دارند، تبدیل شده است و آن را ترویج می‌کنند.

این گروه آمریکایی تشویق می‌کند که تبادل گسترده‌ای از اطلاعات در خصوص صدور تفکر افراطی از سوی سعودی‌ها و سایر کشورها صورت بگیرد.

بر اساس مقاله فارن پالیسی، مقامات ضد تروریسم آمریکا شروع کرده‌اند و مستقیما سعودی‌ها را در این مسئله مشارکت داده‌اند و از آن‌ها خواسته‌اند علیه افرادی در کشورهای غرب آسیا که بیشترشان از «حامیان افراط‌گرایی» هستند، تحرکاتی را شروع کنند.

به گزارش شبکه المیادین، نویسنده مقاله از «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا خواست «پایان دادن به صدور افراط‌گرایی» در هر مذاکره سیاسی آمریکا با عربستان‌ سعوی مطرح شود.

حنا گفت که ترامپ باید «محمد بن سلمان»، ولی‌عهد سعودی در جدی بودن او و کشورش برای مقابله با افراط‌گرایی و تعهد ریاض به «میانه‌روی و اعتدال» به محک گذاشته شود.

فارن پالیسی در پایان می‌نویسد که سازمان اطلاعات آمریکا (سیا) نیاز به این دارد که به اطلاعات ویژه مربوط به همه مساجد، مدارس، مراکز دینی، دانشگاه‌ها، مراکز اجتماعی در عربستان سعودی و مبلغان افراطی در همه نقاط عالم که از این کشور حقوق می‌گیرند، دست یابد.

عربستان سعودی از چند سده پیش، به عنوان خواستگاه ظهور تفکرات و جریان‌های افراطی و تندرو در غرب آسیا به شمار می‌رود. «محمد بن عبدالوهاب»، رهبر جریان وهابیت از این کشور برخواست و «اسامه بن لادن»، سرکرده معدوم گروه تروریستی القاعده شهورند سعودی بود.

این گروهک مسئول حمله به برج‌های دوقلوی تجارت جهانی آمریکا در یازدهم سپتامبر ۲۰۰۰ بود و از ۱۹ عامل این حملات، ۱۵ تن از آن‌ها تبعه سعودی هستند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین