|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۵۴
کد خبر: ۲۶۱۵۰۹
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۰
ارتش میانمار روز پنجشنبه درعملیاتی برای یافتن اعضای گروه شبه نظامی موسوم به 'ارتش آراکان' در ایالت ناآرام راخین، ۶ نفر را به ضرب گلوله کشته و حدود ۳۰۰ تن دیگر را بازداشت کرد.
 ارتش میانمار روز پنجشنبه درعملیاتی برای یافتن اعضای گروه شبه نظامی موسوم به 'ارتش آراکان' در ایالت ناآرام راخین، ۶ نفر را به ضرب گلوله کشته و حدود ۳۰۰ تن دیگر را بازداشت کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از یانگون، گزارش های رسیده در مورد تیراندازی میان نیروهای ارتش و شبه نظامیان در مناطقی از ایالت راخین بسیار ضد و نقیض است.

ایالت راخین میانمار چند روزی است که صحنه درگیری های شدید میان نیروهای ارتش دولتی و شبه نظامیان می باشد.

&#۳۹;استفان ساکالین&#۳۹; رئیس هیئت کمیته بین المللی صلیب سرخ در میانمار، در این باره گفت: &#۳۹;کمیته بین المللی صلیب سرخ نگران افزایش شمار تلفات غیر نظامیان در هفته های اخیر است و از همه طرف های جنگ می خواهد براساس قوانین بشردوستانه بین المللی، از جمعیت غیر نظامی حفاظت کنند&#۳۹;.

ایالت ناآرم راخین پس از آن در کانون توجه جهانی قرار گرفت که حدود ۷۳۰ هزار مسلمان روهینگیا با فرار از عملیات بی رحمانه ارتش میانمار، به بنگلادش گریختند.

اتحادیه اروپا امروز (پنجشنبه) همزمان با فرا رسیدن سالگرد تحریم های نظامی علیه میانمار به دلیل کشتار روهینگیایی ها توسط ارتش این کشور اعلام کرد که این تحریم ها را به دلیل تداوم نقض گسترده حقوق بشر تا سال ۲۰۲۰ تمدید کرده است.

ارتش میانمار در آگوست ۲۰۱۷ میلادی نیز به طور سیستماتیک یک جنگ تمارعیار را علیه اقلیت روهینگیا در ایالت راخین این کشور آغاز کرد که بر اساس گزارش نهادهای حقوق بشری در اثر این جنگ گسترده بیش از ۱۰ هزار نفر از روهینگیایی ها کشته و افزون بر ۷۵۰ هزار نفر دیگر از خانه هایشان آواره شدند و به کشور بنگلادش در همسایگی میانمار پناه بردند.

آمارهای صندوق جمعیت سازمان ملل نشان می دهد بیش از ۱۳ هزار زن مسلمان روهینگیا درجریان حملات نظامیان و بودائیان افراطی درمعرض خشونت و آزار جنسی قرار گرفته اند. علاوه براین حدود ۳۵۰ روستای محل سکونت مسلمانان روهینگیا به آتش کشیده شده است.

بسیاری از ناظران منطقه تحریم نظامی اتحادیه اروپا را نیز اقدامی ضعیف در قبال جنایت های گسترده نظامیان و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیا و دیگر اقلیت های میانمار ارزیابی کرده اند.

اتحادیه اروپا علت تمدید تحریم های نظامی علیه میانمار و ۱۴ فرمانده ارتش این کشور، تداوم نقض حقوق بشر دراین کشور علیه مسلمانان روهینگیا دانست.

طبق گزارش شورای اتحادیه اروپا نقض حقوق بشر در ایالات کاچین، شان و راخین در میانمار همچنان ادامه دارد.

براساس گزارش های رسانه ای از سال ۱۹۷۰ تاکنون ۸۴ درصد از جمعیت ۲ میلیون نفر از مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین میانمار که بومیان از آن به عنوان آرکان یاد می کنند ، در پی خشونت‌های ارتش میانمار و بوداییان افراطی به کشورهای اطراف گریخته‌اند.

سازمان ملل متحد و دیگر سازمان های بین المللی حقوق بشری جنایات علیه مسلمانان روهینگیا را &#۳۹;پاکسازی قومی&#۳۹; و &#۳۹;نسل‌کشی&#۳۹; توصیف می کنند.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین