|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۲
کد خبر: ۲۶۱۴۳۶
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۶
دانشگاه‌ها در دنیا باید جواب این سؤال را بدهند که اگر تکنیکی ارایه شد، تبعات منفی آن را چگونه باید مرتفع کرد؟ دانشگاه خاتم یکی از اهدافش این است که بتواند رابطه‌ی علوم را با علم مادر فلسفه به درستی برقرار کند.
مراسم گرامیداشت مقام معلم و تقدیر از استادان دانشگاه خاتم و بانک‌پاسارگاد، در تاریخ 11 اردیبهشت سال 1398، در محل دانشگاه خاتم و با حضور قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مدیرعامل بانک‌پاسارگاد و رییس دانشگاه خاتم، اعضای هیأت‌امنای دانشگاه، جمعی از مدیران بانک، استادان و معلمان برگزار شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید به نقل از بانک‌پاسارگاد، در این مراسم دکتر باقری قائم‌مقام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن بزرگداشت مقام معلم گفت: امروز اگر شاهد این هستیم که بیش از 90 درصد از اعضای جامعه از سواد مطلوب برخوردار هستند و نیروی کارشناسی در تمام سطوح به اندازه کافی وجود دارد، حاصل زحمات شبانه‌روزی استادان و معلمان عزیز کشور است و ما قدردان همه‌ی این عزیزان هستیم.

وی ادامه داد: از اینکه شعار کیفیت را در دانشگاه خاتم انتخاب کرده‌اید به شما تبریک می‌گویم. اینکه تلاش می‌کنید زمینه را برای یادگیری جوانان این مرز و بوم فراهم کنید، جای تقدیر دارد. رویکرد دانشگاه خاتم در بحث توسعه کیفی بی‌‌شک مورد حمایت همه‌‌ی مدیران در آموزش عالی است. در حال حاضر نیز شعار ما در آموزش عالی، بازگشت به کیفیت پس از پشت سرگذاشتن توسعه کمی است. امروز توجه به بخش خصوصی در آموزش عالی هم بر اساس تکالیف قانونی و هم بر اساس احساس نیاز، یکی از ضرورت‌های مهم جامعه ما است. وی تصریح کرد: دانشگاه خاتم حتماً با چنین رویکرد و برنامه‌ای و با وجود استادان با انگیزه، می‌تواند یکی از دانشگاه‌های مطرح کشور و سرآمد در جهان شود.

رییس دانشگاه خاتم: دانشگاه خاتم نقطه‌ی اتکاء بزرگ‌ترین تحولات علمی و دانشی کشور خواهد شد

دکتر مجید قاسمی مدیرعامل بانک‌پاسارگاد و رییس دانشگاه خاتم نیز ضمن گرامیداشت مقام والای معلم گفت: علوم همگی فرزند فلسفه هستند، ولی در جامعه‌ی ما با وجود غنای بسیار زیادی که در این علم داریم، نقش کمرنگی در سایر علوم دارد. علت اینکه ما درس فلسفه را به‌عنوان رشته‌ی دوره‌ی دکترا در دانشگاه خاتم انتخاب کرده‌ایم، پر کردن این خلاء بود. وی ادامه داد: امروز تهاجم تکنولوژی و تکنیک در زندگی طبیعی انسان بیداد می‌کند. علومی هم که تکنولوژی را می‌آورند، ثمرات مثبت آن را بدون توجه به اثرات منفی آن ترویج می‌کنند. انسان در حال دور شدن از طبیعت انسانی است. ما باید به دنبال طبیعتی انسانی و انسانی طبیعی باشیم. تحولات علمی آنچنان سریع اتفاق می‌افتند و تهاجمات تکنیکی آنچنان انسان را احاطه کرده‌است، که نمی‌توان فردا را به ‌راحتی پیش‌بینی کرد.

رییس دانشگاه خاتم تصریح کرد: دانشگاه‌ها در دنیا باید جواب این سؤال را بدهند که اگر تکنیکی ارایه شد، تبعات منفی آن را چگونه باید مرتفع کرد؟ دانشگاه خاتم یکی از اهدافش این است که بتواند رابطه‌ی علوم را با علم مادر فلسفه به درستی برقرار کند.

وی تأکید کرد: ما عین آنچه را که در انواع رشته‌های مهندسی و علوم انسانی مطرح است، در گروه مالی پاسارگاد داریم. سرمایه‌گذاری‌هایی که ما در هلدینگ پاسارگاد انجام داده‌ایم، تمام این علوم را شامل می‌‌شود. به‌عنوان مثال در حوزه معدن، ما از معدن تا محصول نهایی را در فلزات و مس داریم. در حال حاضر از اسفند ماه، تولید مس کاتد در شهر بابک از طریق تکنولوژی بایولیچینگ یا کشت باکتری آغاز شده‌است که در نتیجه‌ی آن دو کارخانه حذف می‌شوند. به‌طوری‌که قیمت تمام‌شده‌ی تولید مس کاتد شهربابک،30 درصد از قیمت تمام‌شده‌ی کاتد مس دنیا کمتر می‌شود.

وی ادامه داد: بی‌شک کسی که کتاب خوانده‌است با کسی که این کتاب را در صحنه‌ی واقعی دیده‌است، تفاوتی به اندازه‌‌ی انتقال علم به دانش و دانایی دارند؛ در حقیقت دانش یعنی دانایی و تسلط به آن مقوله‌ای که شما مسئولیت آن را بر عهده می‌گیرید. ما به دنبال آن هستیم که اساتید و دانشجویان دانشگاه خاتم حرف‌های دست اول در دنیا بزنند که این اتفاق هم افتاده‌است. قرار است دانشگاه خاتم نقطه‌ی اتکاء بزرگ‌ترین تحولات علمی و دانشی کشور شود که موفقیت‌ها و جایگاه بسیار خوب این دانشگاه نیز گواه این مطلب است.

وی در پایان گفت: همه‌ی این توفیقات را اول مرهون لطف الهی و پس از آن مرهون لطف و نگاه مرحمت‌آمیز وزارت علوم که ما را حمایت کرد، می‌دانیم.


























ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین