|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۲
کد خبر: ۲۶۱۳۹۰
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۶:۲۰
 قند میوه ها از نظر مقدار، شامل سه گروه هستند:
1- گروه اول میوه های کم قند شامل گریپ فروت – خربزه – توت فرنگی
2- گروه دوم میوه های با قند متوسط مانند سیب ، زردآلو ، انجیر تازه ، توت ، نارنگی ، پرتقال ، هلو ، شلیل ، گلابی ، آناناس ، آلو ، گوجه ، کشمش پلو .
3- گروه سوم میوه های پرقند مانند خرما – انگور – خرمالو – موز
حدود 50 تا 70 درصد از کالری مورد نیاز روزانه انسان به توسط مواد قندی تامین می شود.
قندها مهمترین مواد سوختنی بدن هستند که به صورت قند ساده (منوساکارید) قند دوتایی (دی ساکارید) و قند چندتایی (پلی ساکارید) در ساختمان میوه ها بکار رفته اند. قند میوه ها معمولا در قسمت خارجی میوه تراکم بیشتری دارند.

انواع قند میوه ها
1- گلوکز – دکستروز – یکی از انواع قند میوه ها است. هر نوع قندی که وارد بدن می شود سرانجام به صورت گلوکز وارد خون می گردد. بنابراین قندخون گلوکز نام دارد و بیماران مبتلا به مرض قند باید از میوه هایی که گلوکز فراوان دارند پرهیز نمایند.
گلوکز در انگور به مقدار 20 درصد، در زردآلو و گیلاس به صورت محلول در شیره سلولی وجود دارد.
2- فروکتوز – لولز – یکی دیگر از انواع قند میوه ها است. این قند همراه با گلوکز معمولا به صورت محلول در شیره ی سلول میوه های رسیده ی گلابی – توت فرنگی – هلو – انگور و بمقدار زیاد در سیب وجود دارد. فروکتوز از همه قندها شیرین تر است . قند فروکتوز برای تغذیه و مخصوصا تحرک نطفه ی مرد بسیار لازم است . فروکتوز در آلبالو نیز فراوانست و برای درمان بیماران قلبی مخصوصا انهایی که مبتلا به دردهای قلبی هستند بسیار مفید است.

3- ساکارز – قند معمولی – در میوه زردآلو – هلو – سیب – گلابی – توت فرنگی – پرتقال و خرما بشکل محلول در شیره ی سلول وجود دارد.
4- سوربیتول که یکی از انواع قند میوه ها است، در سیب – گلابی – گوجه – گیلاس – هلو – زرآلو – ازگیل وجود دارد. این قند چون در بدن در اثر تجزیه به گلوکز تبدیل نمی شود این مویه ها برای بیماران مبتلا به مرض قند مضر نیست.

5- فلوریدزوزید – در گلابی و سیب کشف شده است.
6- نشاسته – در میوه های نارسی چون موز – گلابی و در بعضی دانه ها مثل شاه بلوط به مقدار فراوان وجود دارد. دانه های نشاسته به صورت دانه های آمیلوبلانست در سیتوپلاسم سلول یافت می شود و هنگام آب گرفتن میوه در تفاله باقی می ماند.
7- سلولز – در غشای سلولی تمام میوه ها وجود دارد و بر اثر فشار میوه از تفاله آن جدا نمی شود. لذا اشخاصی که برای رفع یبوست میوه مصرف می کنند بهتر است خود میوه را بخورند تا سلولز میوه اجابت مزاج را تسهیل کند.
8- اینوزیتول – فیتین – در موز مقدار 5 درصد ماده خشک آن وجود دارد. در انبه به مقدار 1 تا 2/7 درصد و در خربزه درختی 1/27 درصد ماده خشک آن دیده می شود. به گزارش آسان طب فیتین یکی از مهمترین موادیست که امروزه در طب جدید برای افرادی که دچار خستگی فکری شده اند تجویز می شود تا انجام کارهای فکری تسهیل گردد.آسان طب
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین