کد خبر: ۲۶۰۱۷۳
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۷
حسام عقبایی در گفت‌وگویی با اشاره به این‌که در بازار اجاره بها تقریبا از اوایل اردیبهشت ماه جابجایی‌ها آغاز می‌شود، اظهار کرد:‌ فروردین ماه به دلیل تعطیلی 15 روزه، جابجایی آنچنانی در بازار اجاره نداریم اما به مرور و تا شهریور هر سال نقل و انتقالات در این بخش افزایش یافته و ادامه دارد.
  نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک با تاکید بر این‌که افزایش قیمت مسکن در سال گذشته بر بازار اجاره‌ها تاثیرگذار خواهد بود، وضعیت این بخش را در سال ۹۸ پیش‌بینی کرد.

حسام عقبایی در گفت‌وگویی با اشاره به این‌که در بازار اجاره بها تقریبا از اوایل اردیبهشت ماه جابجایی‌ها آغاز می‌شود، اظهار کرد:‌ فروردین ماه به دلیل تعطیلی 15 روزه، جابجایی آنچنانی در بازار اجاره نداریم اما به مرور و تا شهریور هر سال نقل و انتقالات در این بخش افزایش یافته و ادامه دارد.

وی با یادآوری افزایش قیمت 100 درصدی مسکن در سال 97 ادامه داد:‌ باید به این نکته توجه کنیم که افزایش قیمت سال گذشته در نرخ اجاره‌بها بی تاثیر نخواهد بود.وی با بیان "همواره سئوالی مطرح می‌شود که ملاک تعیین نرخ اجاره‌بها چیست" افزود:‌یکی از اصلی‌ترین عوامل اجاره بها قیمت مسکن است، نه ما (مشاوران املاک) بلکه تمام کارشناسان در تمام دنیا قیمت مسکن را به عنوان یکی از اصلی ترین شاخص های تاثیرگذار بر اجاره‌بها می‌دانند.

وی با بیان این‌که توازن در بازارن مسکن، تورم عمومی، شرایط متقاضیان و شهر و ... بر میزان اجاره بها واحدهای مسکونی،‌اداری و تجاری تاثیرگذار است، گفت:‌ با توجه به این‌که قیمت مسکن رشد بسیار چشمگیری داشته مالکی که خرداد ماه سال گذشته ملک یک میلیارد تومانی خود را اجاره داده،‌ امسال پیش خودش یک دو دو تا چهارتا می‌کند که ارزش ملک به دو میلیارد افزایش یافته و بنابراین باید اجاره‌بها را نیز به تناسب با آن افزایش دهد.

نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک در عین حال اظهار کرد:‌از سوی دیگر این‌که توقع داشته باشیم جامعه مستاجران به همان میزان مورد نظر مالکان، اجاره‌بها پرداخت کنند امری محال است. اساسا چنین قدرت مالی در پرداخت اجاره‌بها با توجه به رشد قیمت مسکن در مستاجران وجود ندارد. اگر تمام درآمد را هم بخواهند با توجه به رشد قیمت پرداخت کنند کفاف اجاره بها را نمی‌دهد.

عقبایی با تاکید بر این‌که باید بازار مسکن در اجاره  یک عرف منطقی و متعادلی داشته باشد، افزود: سال گذشته به دلیل افزایش نرخ اجاره مستاجران از شمال شهر به مرکز، از مرکز به جنوب و از جنوب به حاشیه شهرها رفتند، اگر قرار باشد این روند در سال جاری ادامه باشد دیگر در حاشیه شهرها نیز کمتر کسی می‌تواند خانه‌ای را اجاره کند.

وی در خصوص پیش‌بینی بازار اجاره مسکن،‌ تصریح کرد:‌ امسال با توجه به روند بازار مسکن و قدرت پرداخت در مستاجران که به شدت کاهش یافته است، پیش بینی من این  است که نرخ اجاره بها در شهرهای بزرگ 30 درصد و شهرهای کوچک 20 درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش یابد. اما اجاره‌بها در شهرهای خیلی کوچک افزایش نمی‌یابد و در همان سطح سال گذشته باقی خواهد ماند.

این فعال بخس مسکن تاکید کرد:‌ معتقدم افزایش 10 تا 15 درصدی مبالغ اجاره نیز در توان مستاجران نیست، با توجه به این که قرار است حقوق 20 درصد افزایش یابد که اگر دولت آنرا محقق کند مقداری قدرت مالی مستاجران برای پرداخت اجاره در سال جاری افزایش می‌یابد که البته کافی نیست.

منبع: تسنیم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین