|
|
امروز: پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۸
کد خبر: ۲۵۹۶۴۹
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۵
بسیاری از بیماری‌ها در کشور اعلام ریشه‌کنی شده بود که بخشی از این بیماری‌ها در منطقه خوزستان بود. متاسفانه با وقوع این سیل این بیم وجود دارد که بسیاری از بیماری‌ها مجددا برگردند.
 بنا بر گزارشات اعلام شده بیش از ۸ هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی روستایی در سیل خوزستان آسیب دیده اند که تعداد کمی ندارند. در راستای بازسازی منازل از طرف مراکز مختلف اعلام آمادگی شده است که امیدواریم در این راستا از کمکهای مردمی هم بهره‌مند شویم.

به گزارش ایسنا، آیت الله سید محمد علی موسوی جزایری در جلسه ستاد بحران خوزستان که با حضور رئیس قوه قضائیه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در خصوص پرداخت خسارات سیل زدگان تاکید شود. پرداخت خسارت‌ها باید عادلانه باشد و نه به دولت فشار بیش از حدی وارد شود و نه حقی از مردم ضایع شود.

وی افزود: در آینده‌ای نزدیک امیدواریم سیل فروکش کند و ما پس از آن با مساله احداث و بازسازی منازل مواجه هستیم.

موسوی جزایری گفت: بنا بر گزارشات اعلام شده بیش از ۸ هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی روستایی آسیب دیده‌اند که تعداد کمی ندارند. در راستای بازسازی منازل از طرف مراکز مختلف پیشنهاد آمادگی شده است که امیدواریم در این راستا از کمکهای مردمی هم بهره‌مند شویم.

وی تصریح کرد: بار خسارت این سیل برای دولت سنگین بوده است که امیدواریم خسارات به نحو احسن تعیین شوند.

سیلاب بهانه سدسازی و انتقال آب نشود

نماینده شادگان در مجلس شورای اسلامی گفت: خواسته ما این است که موضوع وقوع سیل خوزستان مورد تحقیق و پیگیری قرار بگیرد و عوامل قضائی مکلف شوند و مقصرین شناسایی و برخورد شود.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین مجید ناصری نژاد در جلسه ستاد بحران اظهار کرد: فاجعه وحشتاکی در خوزستان بر اثر سیلاب رخ داده و مردم را گرفتار کرده است. مردم همه چیز خود را از دست داده اند و هنوز میزان خسارت‌ها مشخص نیست و شاید در آینده میزان دقیق خسارت‌ها مشخص شود. این سیل از نظر سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و جهات مختلف بار سنگینی بر کشور وارد کرده است.

ناصری نژاد گفت: مردم سال گذشته به دلیل خشکسالی کشت نکردند امسال نیز که با گرفتن وام یا هر نحو دیگری کشت کردند همه چیز را از دست دادند و اکنون در آب زندگی می‌کنند.

نماینده شادگان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئولین خوزستان برای مهار بحران تمام قد پای کار ایستادند، تصریح کرد: خواسته ما این است که موضوع وقوع سیل تحقیق و پیگیری شود و عوامل قضائی مکلف شوند و مقصرین شناسایی و برخورد شود. اگر کسانی تساهل کردند باید شناسایی شوند و برخورد جدی شود.

ناصری نژاد تصریح کرد:  در دولت زمزمه‌های انتقال آب شنیده می شود که سیلاب نباید بهانه‌ای برای انتقال آب خوزستان باشد. از بابت انتقال آب نگران هستیم و آن را بدتر از سیلاب می‌دانیم و نباید گرفتاری دیگری به خوزستان تحمیل شود.

نماینده شادگان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برخی‌ها از این واقعه سوء استفاده نکنند و اقدام به سدسازی جدید نکنند. سدسازی جدید به شدت به ضرر خوزستان است و آینده خوزستان را تهدید می‌کند. سیلاب بهانه‌ای برای پیگیری سدسازی جدید نشود و با این اقدام مشکل مردم دو چندان نکنند.

رشد 212 درصدی بارش‌های خوزستان نسبت به سال گذشته

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: امسال پربارشترین و سیلابی ترین سال در ۴۰ یا ۵۰ سال گذشته در منطقه زاگرس بوده است که این امر سختی مدیریت سیلاب را به وضوح نشان می‌دهد. سیلاب‌ها به صورت 100 درصد قابل کنترل نیستند و تنها می‌توانیم سیلاب‌ها را مدیریت و خسارات را کاهش دهیم.

به گزارش ایسنا، محمد سبزه‌زاری در جلسه ستاد بحران اظهار کرد: تاکنون مجموع بارش خوزستان 513 میلیمتر بوده است که نسبت به درازمدت 70 درصد افزایش و نسبت به سال گذشته 212 درصد افزایش بارندگی داشته‌ایم.
 
وی افزود: در استانهای مجاور خوزستان مانند ایلام تاکنون 847 میلیمتر بارندگی ثبت شده است که میزان بارندگی این استان در مدت مشابه سال گذشته 323 میلیمتر بوده است. همچنین میزان بارندگی در کهگیلویه و بویراحمد 761 میلیمتر گزارش شده در حالی که سال گذشته تا این مدت 183 میلیمتر ثبت شده است و مابقی استان‌های آبریز خوزستان نیز به همین گونه بارندگی داشته‌اند.

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: اگر به میزان اختلاف بارش‌ها نسبت به دراز مدت توجه شود مشاهده می‌کنیم که خوزستان هشتمین استان در این زمینه است.

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: پربارش‌ترین سال های کشور در استان های مجاور متفاوت بوده است. خوزستان در سال 71، ایلام در سال ۹۴ و ۹۵، استان لرستان نیز در سال ۷۱ و ۷۲ پربارشترین سال را داشته اند. یعنی در سال‌هایی که خوزستان پربارش بود استان‌های مجاور ما این همه بارش را نداشته‌اند.

سبزه زاری گفت: امسال پربارشترین و سیلابی ترین سال در ۴۰ یا ۵۰ سال گذشته در منطقه زاگرس بوده است که این امر سختی مدیریت سیلاب را به وضوح نشان می‌دهد. سیلاب‌ها به صورت صد در صد قابل کنترل نیستند و تنها می‌توانیم سیلاب‌ها را مدیریت و خسارات را کاهش دهیم.

مدیرکل هواشناسی خوزستان با اشاره به پیش بینی وضعیت جوی یک ماه آینده، بیان کرد: مدل‌های اقلیمی نشان می‌دهد که هسته بارشی در لرستان، کرمانشاه تا همدان وجود دارد که در یک ماه آینده می تواند بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیمتر بارندگی داشته باشند؛ البته مدل‌های اقلیمی خطاهای خود را دارند.

وی افزود: اگر بخواهیم برای پاییز سال آینده برنامه ریزی کنیم فعلا مدل‌های اقلیمی برای سه ماه آبان، آذر و دی نشان می‌دهد که بارندگی نیمی از استان نرمال و در نیمه شرقی کمی پایین تر از نرمال بارندگی خواهیم داشت.

مشکلات خوزستان نگاه ویژه‌تری می‌طلبد

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: خوزستان با همه ایران برابر است و اگر بخواهیم به خوزستان به چشم سایر نقاط کشور توجه کنیم به نظر می‌رسد مشکلات خوزستان حل نشود زیرا باید در خصوص مشکلات خوزستان نگاه ویژه‌تری داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، همایون یوسفی در جلسه ستاد بحران اظهار کرد: خوزستان اقوام مختلفی دارد که این اقوام همیشه در صلح و آرامش در کنار یکدیگر زندگی کردند. همچنین در هیچ زمانی خوزستان منشا بحران برای کشور نبوده و در طول تاریخ یک وجب از خاک ایران کم نشده است.

وی افزود: خوزستان با همه ایران برابر است و اگر بخواهیم به خوزستان به چشم سایر نقاط کشور توجه کنیم به نظر می‌رسد مشکلات خوزستان حل نشود زیرا باید در خصوص مشکلات خوزستان نگاه ویژه‌تری داشته باشیم.

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: به نظر می‌رسد آینده سیاست، امنیت و اقتصاد ایران در خط جنوبی ایران مخصوصاً در خوزستان رقم بخورد. بنابراین باید برای آینده بهتر ایران از ظرفیت‌های خوزستان استفاده بهتری شود.

بیم بازگشت بیماری‌های ریشه‌کن شده بر اثر سیل در خوزستان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در خصوص بسیاری از بیماری‌ها در کشور اعلام ریشه‌کنی شده بود که بخشی از این بیماری‌ها بیماریهای منطقه خوزستان بوده است. متاسفانه با وقوع این سیل این بیم وجود دارد که بسیاری از بیماری‌ها مجددا برگردند.

به گزارش ایسنا، دکتر ایرج نظری در جلسه ستاد بحران با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه بهداشت و درمان سیل زدگان، اظهار کرد: به صورت یکپارچه در همه واحدهای بهداشت و درمان خدمات به مردم ارائه شده است. در بسیاری از نقاط بیش از آنچه مورد نیاز است خدمات درمانی به مردم ارائه شده و در بسیاری از مناطق نیز خدماتی که در سطح بندی کشوری وجود ندارد ارائه شده است. همچنین خدمات تخصصی و فوق‌تخصصی در اردوگاه‌های با جمعیت پایین ارائه شده است.

وی افزود:  همه نگرانی ما از بابت حوادث پیرامون سیل است. ممکن است بسیاری از بیماری‌ها در کمین باشند .اگر همه مانند زمان وقوع سیل پس از فروکش سیل نیز با هم همکاری نکنند قطعاً مشکلات عدیده‌ای در ارتباط با سلامت مردم خواهیم داشت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: منطقه خوزستان از نظر بسیاری از بیماری‌های مصری که به راحتی می‌توانند جمعیت زیادی را مبتلا کنند، منطقه بومی است.

نظری بیان کرد: سال‌های پیش علی رغم وجود سیلاب با بیماری‌های روده ای درگیر بودیم و اکنون نیز به شدت این موضوع ما را نگران کرده است؛ اکنون شرایط برای بیماری‌های روده‌ای مهیا است و وضعیت فاضلاب در اهواز گواه این موضوع است.

وی تصریح کرد: شرایط برای بازگشت مردم در بعضی نقاط که دچار آبگرفتگی است به تدریج فراهم می‌شود و اگر قبل از برگشت مردم به مناطق خدمات مورد نیاز جهت سلامتی مردم انجام نشود قطعا مشکلات متعددی خواهیم داشت.

نظری عنوان کرد: بسیاری از بیماری‌ها در کشور اعلام ریشه‌کنی شده بود که بخشی از این بیماری‌ها در منطقه خوزستان بود. متاسفانه با وقوع این سیل این بیم وجود دارد که بسیاری از بیماری‌ها مجددا برگردند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هشدار داد: اگر به مسائلی که سلامت مردم را تهدید می‌کند توجه جدی نشود و به موقع خدمات ارائه دهند قطعا دچار مشکلات و معضلاتی خواهیم شد. امیدواریم این هشدارها جدی گرفته شود و از وقوع اتفاقات جلوگیری شود.

نظری بیان کرد: تاکنون بیماری خاصی نداشتیم و همه مسائل کنترل شدند که باید به همین صورت کار ادامه داشته باشد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین