|
|
امروز: چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۲۶
کد خبر: ۲۵۸۷۸۲
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۴
این صنایع هنوز با توجه به پتانسیل سودسازی که دارند، جای رشد بسیاری از نظر قیمتی دارند. به طور کلی سهام‌داران بهتر است در گروه‌هایی که اشاره شد شرکت‌های صادرات محور و همچنین هایتک را نسبت به شرکت‌های هم گروه در اولویت قرار دهند.
 یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به رشد قیمت‌ها و نماگر اصلی بورس در هفته‌های اخیر، گفت: احتمال ادامه رشدِ پر شتاب بازار در طول سال جاری کم است. البته اگر متغیرهای کلان اقتصادی تغییر اساسی داشته باشند که بعید به نظر می‌رسد، شرایط متفاوت خواهدشد.

شهاب موسوی در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به اینکه وضعیت قیمت‌ها در بورس را در سال ۱۳۹۸ چطور پیش بینی می‌کنید؟ اظهار کرد: بازار سرمایه در سال جاری با افزایش قیمت‌هایی که از سال گذشته تاکنون در آن اتفاق افتاده، به تدریج به سمت شرایط ثبات و آرامش میل کند و رفته رفته در صنایع مختلف قیمت سهام شرکت‌ها به ارزش واقعی آنها نزدیک و تثبیت شوند، در واقع باید گفت که رشد شاخص کل در فصل بهار یا نهایتاً اواسط تابستان امسال به سمت آرامش و اصلاح نسبی میل کند.

وی درباره سرمایه‌گذاری در اوراق با درآمد ثابت، گفت: در این شرایط اوراق درآمد ثابت و همینطور اوراق خزانه نقش استراتژیکی برای سهامداران در جهت کاهش ریسک سبد دارایی ایفا می‌کنند و می‌توان گفت سرمایه گذاران برای حفظ توازن در سبد سرمایه‌ای خود می‌توانند به تدریج سهم ۱۵-۲۰٪ برای این اوراق در نظر بگیرند.

این کارشناس بازار سرمایه صنایع پیشرو در بورس ۱۳۹۸ را بیشتر گروه‌های IT، غذایی، دارویی، سیمانی و برخی پتروشیمی‌ها عنوان کرد و گفت: این صنایع هنوز با توجه به پتانسیل سودسازی که دارند، جای رشد بسیاری از نظر قیمتی دارند. به طور کلی سهام‌داران بهتر است در گروه‌هایی که اشاره شد شرکت‌های صادرات محور و همچنین هایتک را نسبت به شرکت‌های هم گروه در اولویت قرار دهند.

شهاب موسوی در پاسخ به اینکه نماگر اصلی بازار تا چه سطحی می‌تواند رشد و کانال‌شکنی کند؟ گفت: بازارهای مالی رشد را تا سطحی ادامه می‌دهند که پتانسیل در دسترس و فعال سودسازی در شرکت‌ها بیش از ارزش قیمتی آن‌ها باشد، با توجه به رشد بیش از ۱۰ برابری در قیمت بسیاری شرکت‌ها طی یکی - دو سال گذشته، احتمال ادامه رشد پر شتاب بازار در طول سال کم است. البته اگر متغیرهای کلان اقتصادی تغییر اساسی داشته باشند - که بعید به نظر می‌رسد - شرایط متفاوت خواهد بود.

وی درباره ثبات یا عدم ثبات قیمت‌ها در بازار ارز نیز اظهار کرد: متأسفانه باید گفت جامعه به تحلیل‌های سطحی و چند خطی در مورد پیش بینی نرخ ارز بسنده می‌کند که با توجه به پیچیدگی‌های این حوزه، تحلیل‌ها بیشتر بر اساس شرایط فعلی و متأثر از جو رسانه‌ها نگارش می‌شود. در این میان احتمال ایجاد ثبات و آرامش در بازار ارز را بسیار بیشتر از ادامه نوسانات ارزیابی می‌کنم.

موسوی در پاسخ به اینکه افزایش نرخ ارز در سال گذشته در سود خالص شرکت‌ها مخصوصاً صادرات محورها تأثیر افزاینده داشت، به نظر می‌آید این موضوع امسال در هزینه شرکت‌ها تأثیر می‌گذارد و هزینه شرکت‌ها را با افزایش مواجه می‌کند. در نتیجه در صورت ثبات در بازار ارز احتمال دارد سود شرکت‌ها در صورت‌های مالی سه ماهه و شش ماهه کاهش یابد، نظر شما چیست؟ گفت: تا حدود زیادی با این موضوع موافقم. بسیاری از شرکت‌های بورسی در سال گذشته با افزایش تصاعدی درآمدهای ارزی مواجه شدند که صورت‌های مالی آن‌ها به طور فوق‌العاده‌ای شرکت را سودآور نشان داد، با فرض ثبات نرخ ارز در ۱۳۹۸، از این پس اعداد ستون هزینه‌ها در صورت‌های مالی شرکت‌ها رشد نسبی خواهند داشت و در صورت عدم افزایش جدی در درآمد یا تغییر قیمت‌های جهانی، صورت‌های مالی این شرکت‌ها به آرامش میل خواهد کرد.

وی افزود: در این مورد دو استثنای بسیار مهم و بزرگ وجود دارد؛ اول شرکت‌های پیشرو در صنعت IT که من همچنان مسیر رشد را در آن‌ها روشن می‌بینم و دوم شرکت‌هایی که در فرایند تولید بیشترین استفاده را از یارانه انرژی می‌برند، چراکه منابع انرژی امروز و با نرخ ارز جدید، جزو ارزان‌ترین اقلام تولیدی محسوب می‌شوند.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین