|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۳
کد خبر: ۲۵۸۳۹۶
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۳
مدیرکل ارتباطات زیرساخت لرستان با اشاره به اینکه رانش‌ها در شهرهای استان شروع شده است، افزود: در جریان سیلاب استان 34 مورد قطعی فیبر نوری داشتیم و چنانچه فیبر نوری زیر آسفالت ایجاد شود دیگر مشکلی نخواهیم داشت.
استان لرستان همچنان درگیر مشکلات و مسایل ناشی از سیلاب هستند همچنان آب و برق در برخی استانها قطع است امید می رود که با کمکهای رسیده و پیگیریهای دولت و مردم به زودی مشکلات حل شده و زندگی مردم به روال عادی برگردد در ادامه اخبار مربوطه با این واقعه را می خوانیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان گفت: آب آشامیدنی ساکنان 29 روستا همچنان قطع است.

به گزارش ایسنا، علیرضا کاکاوند بیان کرد: بعد هشت روز از سیل آب آشامیدنی 13 روستا در چگنی، 10 روستا در پل‌دختر، 3 روستا در دلفان، 2 روستا در الیگودرز و 1 روستا در سلسله همچنان قطع است.

وی بیان کرد: قطعی برق و مسدود شدن راه ارتباطی مهم‌ترین مشکل در وصل شدن آب شرب روستاها در لرستان است.

رئیس کمیسیون عمران مجلس:

تسهیلات ساخت و ساز منجر به احداث یک واحد مستحکم نمی‌شود

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: تسهیلاتی که برای ساخت و ساز لحاظ شده منجر به احداث یک واحد مستحکم در مقابل حادثه نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، محمدرضا رضایی‌کوچی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ساخت و سازها در کشور کیفی‌تر شود و آخرین نقطه‌ای که در یک سیلاب باید از بین برود پل‌ها هستند.

وی بیان کرد: در سیلاب اخیر فرودگاه خرم‌آباد دچار آبگرفتگی شد.

رضایی گفت: باید با تهیه گزارشی جامع و با قید فوریت منابعی برای جبران خسارات به مردم و زیرساخت‌ها وارد شده تأمین شود.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با عدد تسهیلاتی که برای ساخت و سازها لحاظ شده نمی‌توان یک واحد مستحکم در مقابل حوادث را ایجاد کنیم.

وی گفت: باید سقف تسهیلات افزایش یابد و یا منابعی دیگر را به این مهم اختصاص دهیم تا ساخت و سازهایی ایمن را ایجاد کنیم.

مدیرکل ارتباطات زیرساخت لرستان:

سه مرحله قطعی فیبر نوری در استان شاهد بودیم

مدیرکل ارتباطات زیرساخت لرستان گفت: سه مرحله قطعی فیبر نوری در استان شاهد بودیم.

به گزارش ایسنا، داریوش کوشکی در ستاد بحران استان اظهار کرد: زیرساخت‌های ارتباطات استان در جریان سیلاب خسارات زیادی گرفتند.

وی گفت: در سیلاب اخیر سه مرحله قطعی فیبر نوری را شاهد بودیم.

مدیرکل ارتباطات زیرساخت لرستان با اشاره به اینکه رانش‌ها در شهرهای استان شروع شده است، افزود: در جریان سیلاب استان 34 مورد قطعی فیبر نوری داشتیم و چنانچه فیبر نوری زیر آسفالت ایجاد شود دیگر مشکلی نخواهیم داشت.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای لرستان:

راه 210 روستای استان همچنان مسدود است

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای لرستان گفت: راه 210 روستای استان همچنان مسدود است.

به گزارش ایسنا، عباس شرفی در جلسه ستاد بحران استان اظهار کرد: در جریان سیلاب لرستان راه 838 روستا بسته شد.

وی با بیان اینکه با تلاش‌های انجام شده راه 596 روستا باز شد، افزود: در حال حاضر راه 210 روستا همچنان مسدود است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای لرستان تصریح کرد: 600 کیلومتر از راه‌های موجود و 600 کیلومتر از راه‌های در حال احداث در جریان سیلاب خسارت کامل دیده است.

شرفی گفت: 2000 کیلومتر از شانه راه‌ها، 28 دستگاه پل با دهانه بالای 20 متر و 180 دستگاه پل با دهانه یک تا 20 متر دچار خسارت شدند.
سرپرست فرمانداری دورود:

12 رانش در این شهرستان رخ داده است

سرپرست فرمانداری دورود گفت: طی چهار روز گذشته 12 مورد رانش در این شهرستان رخ داده است.

به گزارش ایسنا، فریبا بهاری در ستاد بحران استان اظهار کرد: متأسفانه با وجود اینکه هنوز سیل در استان تمام نشده شاهد رانش‌هایی در شهرهای استان هستیم.

وی ادامه داد: قطعاً در صورت استمرار دانش‌ها شاهد فاجعه‌هایی خواهیم بود.

بهاری افزود: طی چهار روز گذشته 12 رانش در شهرستان دورود رخ داده است که 5 مورد آن بحرانی گزارش شده است.

فرماندار چگنی:

405 میلیارد تومان خسارت به این شهرستان وارد شده است

فرماندار چگنی گفت: 405 میلیارد تومان خسارت به این شهرستان وارد شده است.

به گزارش ایسنا، قدرت‌الله ترابی‌نژاد در ستاد بحران استان اظهار کرد: 12 پل در شهرستان چگنی تخریب و منجر به قطع ارتباط روستاها با شهر شده است.

وی اضافه کرد: زیرساخت‌های شهری تخریب شده است و خیلی از روستاهای این شهرستان دچار رانش شدند.

ترابی‌نژاد گفت: بخشی از شهر نیازمند جابه‌جایی است.

فرماندار چگنی بیان کرد: 405 میلیارد تومان خسارت به این شهرستان وارد شده است و نیازمند عزم و کار ملی هستیم.

وی تأکید کرد: نمایندگان بودجه ویژه‌ای را برای لرستان لحاظ کنند و یا استان‌های معین لرستان در امر بازسازی یاری‌رسان باشند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای باختر:

برق 90 درصد روستاهای سیل‌زده لرستان وصل شد

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای باختر گفت: برق 90 درصد روستاهای سیل‌زده لرستان وصل شد.

به گزارش ایسنا، فرهاد شبیهی در ستاد مدیریت بحران استان اظهار کرد: در اثر رانش زمین و سیل در حوزه شبکه‌های انتقالی سراسر کشور 3 دکل را از دست داده‌ایم و 60 کیلومتر از شبکه‌ها در معرض رانش زمین قرار دارد.

وی گفت: این رانش در مناطقی که حوزه‌های راه‌سازی فعالیت خود را انجام داده بود و در حوزه حریم شبکه برق اتفاق افتاده است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای باختر بیان کرد: اکیپ‌هایی از استان‌های مرکزی، همدان و کرمانشاه وارد استان شده و برق 90 درصد روستاها وصل شده است.

مدیرعامل شرکت برق لرستان:

برق 90 روستای استان قطع است

مدیرعامل شرکت برق لرستان گفت: برق 90 روستای استان قطع است.

به گزارش ایسنا، فریدون خودنیا در جلسه ستاد بحران استان اظهار کرد: 63 میلیارد تومان خسارت به برق لرستان وارد شده است.

وی ادامه داد: در حال اضر وصل موقت برق روستاها و شهرها در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت برق لرستان تأکید کرد: اختصاص عوارض برق به استان ضروری است که باید این مهم از طریق کمیسیون عمران مجلس پیگیری شود.

خودنیا گفت: عوارض برق باید مستقیماً از وزارت‌خانه پرداخت شود.

وی عنوان کرد: برق 90 روستای استان قطع است که با آغاز رانش زمین در شهرهای استان تعداد روستاهای بدون برق استان افزایش می‌یابد.

معاون آبفا کشور:

خطر در دو شهر پلدختر و معمولان وجود دارد

معاون آبفا کشور گفت: خطر در دو شهر پلدختر و معمولان وجود دارد.

به گزارش ایسنا، رضا گیاهی در ستاد بحران استان اظهار کرد: در حوزه شهری در دورود، پلدختر و معمولان آسیب زیادی از سیل دیدیم که در دورود از نوع اتفاقات عادی بود و جمع شد، اما در پلدختر وضعیت سختی داشتیم که با اصلاح خطوط انتقالی که در کنار رودخانه وجود داشت، تا روز گذشته موفق شدند با دبی 125 لیتر در ثانیه آب شهر را در بخش‌هایی وصل کنند.

وی ادامه داد: شب گذشته سومین خط انتقال پلدختر وارد مدار بهره‌برداری شد.

معاون منابع انسانی و بهبود شرکت مهندسی آبفا کشور گفت: در حال حاضر نزدیک 200 لیتر در ثانیه آب وارد مخزن 10 هزار مترمکعبی شهر پلدختر می‌شود و فقط در شب که کنترلی روی مصرف نیست برای ذخیره‌سازی بهتر مخزن، مخزن بسته می‌شود و در روز در بخش‌های شرقی شهر که آسیب کمتری دیدند آب توزیع می‌شود.

گیاهی عنوان کرد: در حال حاضر در بخش‌های غربی پلدختر که در زیر گل و لای و لجن فرورفته توزیع آب را نداریم و برای بهره‌مندی مردم از آب 12 هزار بسته آب در محل تولید و توزیع می‌کنیم.

وی گفت: در حوزه شهری پلدختر هم 26 تانکر از 21 استان معین آبفای لرستان به این شهر انتقال‌یافته آب را توزیع می‌کنیم.

معاون آبفا کشور اضافه کرد: 12 دستگاه جنتکس و واترجت وارد پلدختر خواهیم کرد که بتوانیم در شستشوی لجن و گل و لای کمک کنم و هم شبکه فاضلاب ظهر پلدختر را احیا و وارد مدار بهره‌برداری کنیم.

گیاهی ادامه داد: در شهرستان معمولان، آب کاملاً وصل شده به جز منازلی که در ساحل رودخانه وجود دارند و آسیب دیدند.

وی گفت: در معمولان هم 53 لیتر در ثانیه توسط 2 حلقه چاه آب تأمین می‌شود و مشکل جدی در این راستا نداریم.

معاون آبفا کشور بیان کرد: در سیل روز پنجم، 168 روستا آسیب دید که طی 3 روز تمامی این روستاها وارد مدار شدند.

وی گفت: در سیل دوازدهم فروردین، 796 روستا را از دست داریم که تمام روستاهای استان لرستان مورد آسیب واقع شده بود و مساله آب آنها حل شد و تنوع 29 روستا باقی‌مانده است.

گیاهی افزود: از مجموع 40 درصد حوزه روستایی که آموزش و پرورش دیده بود در سطح استان، 97 درصد حل شده و 3 درصد از روستاها با جمعیت 9000 نفر الان محروم هستند.

وی با بیان اینکه از 21 شرکت آبفا بجز گلستان و خوزستان کمک‌های فراوانی به لرستان آوردیم، گفت: 500 متر لوله در سازهای 1200 تا 2400 به حوزه راه هم همکاری کردیم که بتواند به عنوان بیس زیر پل‌ها استفاده کند.

معاون منابع انسانی و بهبود شرکت مهندسی آبفا کشور عنوان کرد: در حال حاضر 350 میلیارد تومان در حوزه شهری و بیش از 150 میلیارد تومان نز در حوزه روستایی آسیب دیدیم و نگرانی به توجه جدی و ارسال اعتبارات خاصی دارد.

وی بیان کرد: در حال حاضر در 2 شهر پلدختر و معمولان آبستن خطر هستیم، خطوط انتقال انحصاری که در کنار رودخانه کشکان وجود دارد می‌تواند با هر سیل دیگری آسیب‌های جدی‌تری ببیند.

گیاهی عنوان کرد: در شهر خرم‌آباد کدورت آب چاه‌ها و چشمه بشدت بالا رفته و حتماً بعد از آرامش باید به سمت ارتقای تصفیه‌خانه خرم‌آباد برویم.

معاون آبفا کشور بیان کرد: در شهرستان دورود به واسطه رانش‌هایی که وجود دارد به شدت مخازن تأمین آب مورد تهدید قرار می‌گیرد و ضرورت دارد کمیسیون عمران نسبت به تأمین بودجه آینده این استان مورد توجه قرار گیرد.

استاندار لرستان:

در کنار سیل‌زدگان خواهیم بود/برقراری تردد در جاده جایگزین پل‌دختر به خرم‌آباد

استاندار لرستان از برقراری تردد در جاده جایگزین پل‌دختر به خرم‌آباد خبر داد.
 
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، دکتر سید موسی خادمی روز سه‌شنبه در حاشیه بازدید از مناطق سیل‌زده پل‌دختر اظهار کرد: هم‌اکنون جاده جایگزین در مسیر این شهرستان به مرکز استان برقرار شده است.
 
وی با بیان اینکه ارتباط تلفنی و اینترنت در این منطقه برقرار است، افزود: همچنین برق، آب و گاز پل‌دختر وصل شده و بخشی از شهر که سیل در آن رخ نداده حق استفاده از امکانات را ندارند چون سیل‌زده نیستند.
 
خادمی با بیان اینکه در بحث آذوقه مشکلی وجود ندارد، گفت: برای برخی از منازل که آسیب‌دیده‌اند شناسنامه امدادی صادر و چادر اسکان، پتو و وسایل گرمایشی داده شده است.
 
استاندار لرستان اضافه کرد: اجاره‌بها منزل هم برای برخی منازل که از بین رفته‌اند تا هرزمانی که بازسازی شوند پرداخت خواهد شد.
 
وی خاطرنشان کرد: پاک‌سازی منازل و معابر نیز بخشی توسط نیروهای بسیج مردمی، سپاه و شهرداری تهران انجام شده و تا پایان هفته نیز به اتمام می‌رسد.
 
خادمی با اشاره به اینکه برخی از منازل لوازم‌خانگی خود را ازدست‌داده‌اند، ادامه داد: در این خصوص مصوبه‌ای وجود ندارد اما وام معیشتی تصویب شده که برای این منظور پرداخت می‌شود.
 
استاندار لرستان با اشاره به اینکه در کنار سیل‌زدگان خواهیم بود و به آنها تا پایان کار کمک می‌کنیم، افزود: اولویت ما سیل‌زدگان و آن‌هایی که زندگی خود را ازدست‌داده‌اند، است.

سیلاب فرصت خوبی برای پیگیری سدهای مطالعه شده لرستان

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای لرستان گفت: سیلاب فرصت خوبی برای پیگیری سدهای مطالعه شده است.

به گزارش ایسنا، حیات‌الله سرلک اظهار کرد: امروز فرصت خوبی برای پیگیری سدهای مطالعه شده است.

وی بیان کرد: با توجه به بارندگی‌های اردیبهشت‌ماه ضمن بازگشایی دریچه‌های سد حوضیان، ظرفیت این سد را کاهش می‌دهیم.

معاون آب منطقه‌ای استان با اشاره به اهمیت ساخت سدها در مقابله با سیلاب‌ها گفت: در این ایام با وجود سدهای حوضیان در الیگودرز و مروک در دورود  از بروز خطرات جدی برای مردم جلوگیری شد.

وی با اشاره به شایعات مبنی بر تخریب سدها گفت: سدی که با توجه علم روز و تکنولوژی احداث شده قرار نیست خراب شود و تاکنون سدی در کشور تخریب نشده است.

این مسئول افزود: در احداث سد حوضیان تمام موارد ایمنی لحاظ شده و در مقابل بزرگ‌ترین سیلاب‌ها و زلزله مقاومت می‌کند و تنها سدی که در لرستان علاوه بر سرریز اضطراری مجهز به فیوز پلاگ بوده، سد حوضیان است.

معاون طرح و توسعه با اشاره به سدهای مطالعه شده دهجانی  قشلاق، دار سفید  چمن سلطان و گایکان در الیگودرز گفت: برای این سدها ۴۱ میلیون مترمکعب تخصیص نیاز است که با توجه به شرایط به وجود آمده امیدواریم با پیگیری نماینده و فرماندار شهرستان در راستای تخصیص سدهای مذکور و آغاز فاز دوم  مطالعات اقدام شود.

وی با اشاره به طرح  هندسی رودخانه گفت: پیگیری‌های نماینده الیگودرز ۹۰۰ میلیون تومان اعتبار برای اجرای این طرح تخصیص‌یافته و بخشی از آن اجرا شده است.

ارائه خدمات بهداشتی درمانی رایگان به 5750 نفر در مناطق سیل‌زده

مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی لرستان گفت: تاکنون به بیش از 5750 نفر در  مناطق سیل‌زده استان خدمات بهداشتی درمانی رایگان ارائه ‌شده است.

به گزارش ایسنا، عبدالوحید ملک‌آرا بیان کرد: همچنین با همت سازمان بسیج جامعه پزشکی سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان، دانشگاه علوم پزشکی و اورژانس هوایی استان، 35 تیم بهداشتی و درمانی به شهرهای پل‌دختر و معمولان اعزام شدند.

وی ادامه داد: در این تیم‌های بهداشتی درمانی فوق تخصص گوارش، اطفال و متخصصین نورولوژیست، قلب و عروق، زنان و زایمان، عفونی اطفال، پزشکان عمومی، ماما، پرستاران، کارشناسان بهداشتی، روانشناس، کارشناس آزمایشگاه و  دارویاریان حضور داشتند که وسایل و تجهیزات پزشکی موردنیاز را در اختیار داشتند.

این مسئول اظهار کرد: در این اعزام که در بخش‌های تخصصی، عمومی، مامایی، بهداشتی و خدماتی ارائه خدمت می‌کنند خدماتی از جمله  ویزیت رایگان همراه با دارو، تست فشارخون، کلرزنی و گندزدایی آب و سم‌پاشی توسط کارشناسان بهداشت محیط به‌صورت رایگان برای  هالی مناطق پل‌دختر و معمولان انجام شده است.

وی بیان کرد: علاوه بر 35 تیم بهداشتی و درمانی، 3 تیم دندانپزشکی، 7 تیم تخصصی و آماری مشغول ارائه خدمت در این مناطق بحران‌زده هستند.

مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی لرستان ادامه داد: حدود 120 نیروی درمانی و بهداشتی و دانشجویان رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی به صورت داوطلب از بسیج جامعه پزشکی لرستان در این مناطق حاضر و به مردم خدمات ارائه می‌کنند.

وی افزود: امروز 5 تیم بهداشتی و درمانی دیگر به پل‌دختر اعزام خواهند شد.

زمینه اسکان موقت اهالی روستای سیل‌زده رودبار فراهم شود

نماینده ولی‌فقیه در لرستان خواستار تملک عادلانه اراضی و جبران خسارات وارده به ساکنان روستای رودبار کوهدشت شد و گفت: هرچه سریع‌تر راهکاری مناسب برای اسکان موقت اهالی روستای رودبار یافته شود تا خدمات مناسبی نیز به آن‌ها ارائه شود.

به گزارش ایسنا ، آیت‌الله سیداحمد میرعمادی به همراه مسئولان قضایی لرستان ضمن بازدید از مناطق زیر آب رفته وضعیت روستاهای محاصره در آب رودبار کوهنانید از توابع شهرستان کوهدشت، اظهار کرد: در پی بارش‌های اخیر دچار آب گرفتگی شدید شد به‌نحوی که در حال حاضر بخش زیادی از آن زیر آب رفته است.

وی با ذکر این مطلب که این روستا در نزدیکی سد سیمره قرار دارد، تصریح کرد: به‌واسطه افزایش آب سد در پی بارش‌های اخیر زیر آب رفته و در حال حاضر راه‌های ارتباطی آن از بین رفته و تردد در آن فقط از طریق قایق امکان‌پذیر است.

آیت‌الله میرعمادی در این زمینه به مسئولان تأکید کرد: هرچه سریع‌تر راهکاری مناسب برای اسکان موقت اهالی روستای رودبار بیابند تا خدمات مناسبی نیز به آن‌ها ارائه شود.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان بر ضرورت در نظر گرفتن مکانی مناسب برای ایجاد روستای جدید، تصریح کرد: در همین راستا مقرر شد تا راه دسترسی به روستای رودبار از مسیر جدید توسط قرارگاه خاتم‌الانبیاء ایجاد شود.

امام جمعه خرم‌آباد با ذکر این مطلب که اهالی روستا نیز ضمن اعلام موافقت و همکاری خود با مسئولان جهت جابه‌جایی روستا اعلام کردند، تصریح کرد: اهالی مشکلی با جابه‌جایی روستا ندارند لکن خواستار آن هستند که مبلغ مناسبی برای تملک منازل به آن‌ها داده شود.

رئیس سازمان شیلات کشور:

بسیاری از زیرساخت‎های پرورش ماهی لرستان آسیب جدی دیده‌اند

رئیس سازمان شیلات کشور گفت: در سیل اخیر بسیاری از زیرساخت ‎ های پرورش ماهی لرستان آسیب جدی دیدند.

به گزارش ایسنا ، نبی ‎ الله خون میرزایی در بازدید از مناطق سیل ‎ زده پلدختر اظهار کرد: لرستان عنوان قطب تولید ماهیان سردابی کشور را بین استان ‎ های غیرساحلی به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه حلقه ‎ های پیش و پس از تولید آبزیان در لرستان قدرتمند هستند، اضافه کرد: متاسفانه در سیل اخیر بسیاری از زیرساخت ‎ های پرورش ماهی استان آسیب جدی دیدند و شدت صدمات بالا بود به طوری که آسیب ‎ های سیل تداوم داشت و امکان برآورد آنها در اوایل حادثه امکان ‎ پذیر نبود.

خون ‎ میرزایی با اشاره به اینکه می ‎ خواستیم برآورد دقیقی از خسارات داشته باشیم، افزود: هم اکنون از حالت بحرانی خارج شدیم و بعد از این سفر نیز مجددا به استان سفری خواهیم داشت.

رئیس سازمان شیلات کشور بیان کرد: در جلسات گذشته هیئت دولت و کمیسیون کشاورزی تاکید شد که جمع ‎ بندی نهایی ارائه و دنبال شود که این کار را انجام خواهیم داد.

وی با بیان اینکه در بخش کشاورزی و به خصوص زیربخش شیلات بیشترین خسارات مربوط به زیرساخت ‎ ها و تولید بوده است، گفت: به دنبال برآورد دقیقی هستیم تا بر اساس آن علاوه بر کمک به تامین بخشی از سرمایه تولیدکنندگان آنان را دوباره توانمند سازیم.

مدیرکل بهزیستی لرستان خبر داد:
فعال شدن پنج تیم اورژانس اجتماعی در پلدختر

مدیرکل بهزیستی لرستان از شناسایی خانه به خانه مددجویان آسیب‌دیده از سیل پلدختر خبر داد.

فاطمه زهرا توکلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا ، اظهار کرد: پنج تیم اورژانس اجتماعی و تیم ‎ های محب در شهرستان پلدختر فعال شده است.

وی ادامه داد: همچنین سه مهدکودک سیار و سه مرکز مشاوره روانشناسی در این شهرستان فعال شدند.

  مدیرکل بهزیستی لرستان با اشاره به اینکه گشت‌های اورژانس اجتماعی استان در پلدختر فعال هستند، بیان کرد: مددجویان آسیب‌دیده از سیل پلدختر خانه به خانه شناسایی و خدمات به آنها ارائه می‌شود.

توکلی اظهار کرد: اداره بهزیستی شهرستان پلدختر بازگشایی شده است، تمام تجهیزات این اداره بر اثر سیل کاملا از بین رفته و تجهیزات جدید جایگزین شده است.

وصل برق ساکنان 608 روستا در لرستان

مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان گفت: برق ساکنان 82 روستا همچنان در نهمین روز سیلِ قطع است.

به گزارش ایسنا، فریدون خودنیا بیان کرد: سیل اخیر ضمن قطع برق 609 روستا در لرستان حدود 100 میلیارد تومان به شبکه ‎ های توزیع و انتقال خسارت وارد کرد.

وی اضافه کرد: 82 روستای فاقد برق در شهرستان‌های پلدختر چگنی و کوهدشت قرار دارند.

به گفته خودنیا نبود راه دسترسی مانع اصلی وصل نشدن برق این روستاهاست و در صورت ایجاد راه دسترسی حداکثر تا یک هفته آینده برق همه 82 روستا وصل می‌شود.

وی اضافه کرد: حدود 4 هزار خانوار ساکن این روستاها هستند.

آغاز پرداخت غرامت سیل اخیر به کشاورزان سیل‌زده

وزیر جهاد کشاورزی از آغاز پرداخت غرامت سیل اخیر به کشاورزان سیل‌زده خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمود حجتی در بازدید از مناطق سیل‌زده پل‌دختر اظهار کرد: در این شهرستان عمده خسارات بخش کشاورزی مربوط به تخریب سردهنه‌ها، باغات و ایستگاه‌های پمپاژ بوده است.

وی با اشاره به اقدامات وزارت جهاد کشاورزی برای جبران خسارات تولیدکنندگان این بخش گفت: اگر در گذشته تسهیلات دریافت کرده باشند قبلا مصوبات خوبی در سال گذشته داشته‌ایم و دولت ۳۰۰۰ میلیارد تومان برای آن تصویب کرده است.

حجتی بیان کرد: در این رابطه سود و کارمزد آن‌ها بخشیده و به مدت سه سال استمهال می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: قطعا این خسارات جدید نیز وارد شده و مشکلات جدی برای تولیدکنندگان و بهره‌برداران ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه تسهیلات جدید نیز داده می‌شود، افزود: سود و کارمزد این تسهیلات جدید نیز توسط دولت پرداخت می‌شود و مصوباتی با توجه به میزان خسارات، نوع کشت و آسیب‌ها خواهیم داشت.

حجتی گفت: به تناسب کلیات آن را نیز دولت تصویب کرده و مواردی که در رابطه با سطح کشور بوده قابل تامین است.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: همچنین تصویب شده مواردی که جزو استثناییات است در دستور کار دولت قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه حمایت و حضور همه جانبه دولت را در رابطه با سیل‌زدگان داریم، ادامه داد: مردم این مشکلات را به‌خوبی پشت سر خواهند گذاشت اما موضوع اصلی در رابطه با سردهنه‌ها، ایستگاه‌های پمپاژ و آبگیرها است که هر چه سریع‌تر باید عملیاتی شوند.

حجتی با بیان اینکه باغات و مزارع نیاز به آبیاری دارند، اظهار کرد: ضروری است که هر چه سریع‌تر این موضوع حل شود.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: اگر نیاز به الحاقیاتی باشد کلیات آن مورد قبول دولت است.

وی بیان کرد: امیدواریم خسارات به صورتی جبران شود که در سیل‌های آینده خسارت این‌چنینی نبیند.

حجتی با اشاره به تولیدکننده‌های بخش کشاورزی که تحت پوشش بیمه قرار دارند و از سیل خسارت‌دیده‌اند، افزود: به شرکت‌های بیمه دستور داده شده تا در اسرع وقت اقدام به برآورد خسارت و پرداخت خسارات با توجه به تعرفه‌های مشخص کنند.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در بعضی مناطق این کار شروع شده و در حال انجام است و مصوبه‌های دولت برای افرادی است که تحت پوشش بیمه قرار نگرفته‌اند.

وی گفت: مصوباتی که داریم بیشتر در رابطه با سیل گلستان بوده اما در لرستان فرق می‌کند و مصوبات خاص خود را می‌خواهد.

وصل آب شرب ۷۸۱ روستای سیل‌زده در لرستان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان از وصل شدن آب شرب ۷۸۱ روستای سیل‌زده در این استان خبر داد.

به گزارش ایسنا ، مهندس علیرضا کاکاوند گفت: در سیل هفته گذشته لرستان، ۷۹۶ روستای استان با قطع آب، شکستگی شبکه و از تخریب تأسیسات همراه بوده اند که با تلاش های انجام شده در حال حاضر تنها ۱۵ روستا با مشکل همراه هستند.

وی خاطرنشان کرد: نیروها و کارشناسان شرکت آبفار لرستان به‌صورت شبانه‌روزی برای وصل کردن آب این روستاها در تلاش بوده و در این راستا از هیچ کوششی فروگذار نمی‌کنند.

کاکاوند تصریح کرد: عدم وجود راه دسترسی و قطع برق دلیل اصلی بروز مشکلات در این روستاه بوده که با اقدامات انجام شده تاکنون چهار دستگاه دیزل ژنراتور برای برق‌رسانی به شبکه و تأسیسات آب‌رسانی به‌کارگیری شده است.

وی اضافه کرد: در صورت تامین برق و وجود راه دسترسی، آب شرب این روستاها در اسرع وقت وصل می‌شود که به دلیل بروز مشکلات مختلف این مهم محقق نمی‌شود و شرکت ابفار لرستان در صدد به‌کارگیری دیزل ژنراتور جدید در برخی از این روستاها است.

کاکاوند افزود: شرکت آبفار لرستان با به‌کارگیری ۳۷ اکیپ عملیاتی و آب‌رسانی با ۳۰ تانکر سیار توانسته است ضمن وصل کردن آب این روستاها، نیازهای ضروری روستانشینان را در خصوص آب‌رسانی تامین کنند.

مدیرعامل شرکت ابفار لرستان اضافه کرد: شرکت ابفار لرستان در این مدت با برنامه‌ریزی مناسب و هماهنگی بین بخشی توانسته است خط کمکی برای انتقال آب از روستاها به شهر پل‌دختر را نیز وصل کند که با وصل این خط سرعت عمل آب‌رسانی به شهر پل‌دختر افزایش می‌یابد.

وی افزود: علاوه بر این مهم تاکنون بیش از ۶۰ کامیون آب بسته‌بندی به روستاها و مناطق سیل‌زده ارسال شده است.

آغاز پرداخت غرامت سیل اخیر به کشاورزان سیل‌زده

وزیر جهاد کشاورزی از آغاز پرداخت غرامت سیل اخیر به کشاورزان سیل‌زده خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمود حجتی در بازدید از مناطق سیل‌زده پل‌دختر اظهار کرد: در این شهرستان عمده خسارات بخش کشاورزی مربوط به تخریب سردهنه‌ها، باغات و ایستگاه‌های پمپاژ بوده است.

وی با اشاره به اقدامات وزارت جهاد کشاورزی برای جبران خسارات تولیدکنندگان این بخش گفت: اگر در گذشته تسهیلات دریافت کرده باشند قبلا مصوبات خوبی در سال گذشته داشته‌ایم و دولت ۳۰۰۰ میلیارد تومان برای آن تصویب کرده است.

حجتی بیان کرد: در این رابطه سود و کارمزد آن‌ها بخشیده و به مدت سه سال استمهال می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: قطعا این خسارات جدید نیز وارد شده و مشکلات جدی برای تولیدکنندگان و بهره‌برداران ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه تسهیلات جدید نیز داده می‌شود، افزود: سود و کارمزد این تسهیلات جدید نیز توسط دولت پرداخت می‌شود و مصوباتی با توجه به میزان خسارات، نوع کشت و آسیب‌ها خواهیم داشت.

حجتی گفت: به تناسب کلیات آن را نیز دولت تصویب کرده و مواردی که در رابطه با سطح کشور بوده قابل تامین است.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: همچنین تصویب شده مواردی که جزو استثناییات است در دستور کار دولت قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه حمایت و حضور همه جانبه دولت را در رابطه با سیل‌زدگان داریم، ادامه داد: مردم این مشکلات را به‌خوبی پشت سر خواهند گذاشت اما موضوع اصلی در رابطه با سردهنه‌ها، ایستگاه‌های پمپاژ و آبگیرها است که هر چه سریع‌تر باید عملیاتی شوند.

حجتی با بیان اینکه باغات و مزارع نیاز به آبیاری دارند، اظهار کرد: ضروری است که هر چه سریع‌تر این موضوع حل شود.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: اگر نیاز به الحاقیاتی باشد کلیات آن مورد قبول دولت است.

وی بیان کرد: امیدواریم خسارات به صورتی جبران شود که در سیل‌های آینده خسارت این‌چنینی نبیند.

حجتی با اشاره به تولیدکننده‌های بخش کشاورزی که تحت پوشش بیمه قرار دارند و از سیل خسارت‌دیده‌اند، افزود: به شرکت‌های بیمه دستور داده شده تا در اسرع وقت اقدام به برآورد خسارت و پرداخت خسارات با توجه به تعرفه‌های مشخص کنند.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در بعضی مناطق این کار شروع شده و در حال انجام است و مصوبه‌های دولت برای افرادی است که تحت پوشش بیمه قرار نگرفته‌اند.

وی گفت: مصوباتی که داریم بیشتر در رابطه با سیل گلستان بوده اما در لرستان فرق می‌کند و مصوبات خاص خود را می‌خواهد.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین