کد خبر: ۲۵۷۹۸۳
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۵
همزمان با آغاز سال ۹۸ قیمت برخی از محصولات کشاورزی در بازار افزایش چشمگیری یافت به طوری که در استان ها و شهرهای مختلف قیمت پیاز بین ۱۳ تا ۱۵هزار تومان و در برخی شهرها حتی تا ۲۰ هزار تومان بالا رفت.
سال ۹۷ سال نوسانات قیمت در بازارهای مختلف و افزایش چند برابری نرخ محصولات و کالاهای گوناگون بود و به نظر می رسد سال ۹۸ نیز احتمالا پای در جای پای سال ۹۷ گذاشته و قرار است مصرف کنندگان خرد را شگفت زده کند.

 در کشور ما تقریبا هر چند هفته یک بار برای یک کالا و یا محصول خاص بحران قیمت به وجود می آید و این بار قرعه به نام پیاز افتاد که در روندی شگفت انگیز گوی سبقت را حتی از دلار برباید و در عرض چند روز از کیلویی ۴تا۵ هزار تومان ناگاه به ۲۰هزار تومان برسد. جهش قیمتی که تقریبا نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورها بی سابقه است.

همزمان با آغاز سال ۹۸ قیمت برخی از محصولات کشاورزی در بازار افزایش چشمگیری یافت به طوری که در استان ها و شهرهای مختلف قیمت پیاز بین ۱۳ تا ۱۵هزار تومان و در برخی شهرها حتی تا ۲۰ هزار تومان بالا رفت.  

پیاز در روزهای پایانی سال قیمت متعارفی داشت و به میزان مناسب در بازار توزیع می شد اما در ایام نوروز که معمولا میزان مصرف افزایش می یابد ناگهان قیمت این محصول افزایش یافت و در کنار آن میزان عرضه در بازار نیز کاهش ققابل توجهی یافت.در هفته نخست نوروز، بالارفتن شدید قیمت پیاز و سیب زمینی سبب گلایه های فراوان مردم شد. ماجرا تا آنجا پیش رفت که پیاز هم مانند ارز دارای چند نرخ مختلف شد.

گرانی پیاز را عده ای به سیلاب و بسته بودن راه های ارتباطی مرتبط دانستند و در مقابل عده ای دیگر گرانی آن را افزایش بی رویه صادرات این محصول ذکر کردند.

میزان صادرات پیاز

صادرات پیاز

براساس آمار منتشر شده در سایت گمرک در ۱۰ ماهه سال گذشته، ۲۷۹۸ تن پیاز به ارزش ریالی ۱۰ میلیارد و ۷۴ میلیون و ۷۳۲ هزار و ۳۳۵ تومان و ارزش دلاری یک میلیون و ۱۸۹ هزار و ۸۹۰ دلار به کشورهایی نظیر عراق، بحرین، استرالیا، هلند، ارمنستان، بلغارستان و سوریه صادر شده است.  

البته در روزهای اخیر فیلم هایی از صادرات فراوان پیاز و توقف تعداد زیاد کامیون با بار پیاز در پشت مرزهای عراق در فضای مجازی پخش شد که سبب گلایه های فراوانی شد زیرا مردم معتقد بودند که با وجود کمبود این محصول در بازار داخل و همچنین گران شدن آن، چرا باید این حجم عظیم پیاز به سایر کشورها صادر شود مگر نه اینکه تامین نیاز بازار داخل باید در اولویت باشد؟‌

گلایه های شهروندان ادامه یافت و قیمت پیاز آنچنان در صدر باقی ماند و سرانجام وزیر صنعت، معدن و تجارت دستور ممنوعیت صادرات سیب زمینی و پیاز را به گمرگات کشور ابلاغ کرد و از روز ۱۵فروردین ماه صادرات این محصولات ممنوع شد.

احتمال کاهش قیمت پیاز در روزهای آینده

 چند روزی است که ممنوعیت صادرات سیب زمینی و پیاز  اعمال شده و اکنون می توان تاثیرات ناچیز آن را در برخی استان ها و شهرها مشاهده کرد. به طوری که اکنون قیمت پیاز در تهران از ۸ تا ۱۷هزار تومان در نوسان است که این مساله به دلیل کیفیت مختلف این محصول کشاورزی است.

البته انتظار می رود در روزهای آینده اگر  راهکارهای دولت در ممانعت ار صادرات سیب زمینی و پیاز کاملا اجرایی شود و همچنین نسبت به تامین این محصول اقدام شود، شاهد کاهش قیمت این دو محصول پر مصرف خانوار باشیم.

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی نیز از کاهش قیمت پیاز و سیب زمینی در روزهای آینده خبر داده است.به گفته اسدالله کارگر ممنوعیت صادرات پیاز و سیب زمینی بر کاهش قیمت پیاز تا کیلویی ۸هزار تومان تاثیرگذار بوده است. وی توضیح داده است:‌ هنگامیکه خبر ممنوعیت صادرات محصولی اعلام می‌شود قیمت آن با افت همراه خواهد بود.

وی تاکید کرده است: باید منتظر کاهش بیشتر نرخ این محصولات هم باشیم.

کارگر خاطر نشان کرده است: وزارت جهاد کشاورزی، به عنوان متولی تنظیم بازار باید میزان نیاز بازار و صادرات را مشخص کند و براین اساس الگوی کشت را تنظیم کرده و به کشاورزان اعلام کند چه میزان از هر محصول را کشت کنند، بدین ترتیب دیگر شاهد چنین مشکلاتی نخواهیم بود.

همان طور که ذکر شد قیمت پیاز در برخی شهرها و مناطق پایتخت تقریبا روند کاهشی به خود گرفته و هرچند برخی مغازه داران در سطح شهر به سود قانونی ۳۵ درصدی خود قانع نبوده و سبب می شوند تا این محصول با قیمت های بیشتری به مصرف کنندگان عرضه شود که این مساله را باید حکایتی تکراری دانست که در سالیان مختلف وجود داشته و به نظر نمی رسد به این زودی قابل حل باشد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین